Stariji automobili...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Stariji automobili...
Tek će vam C6 porasti u očima kada prođe neko vreme.
Kao i Vel Satis.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
C6 ce ostati bitan zato sto je zadnji veliki Cit sa bombama, ali sam po sebi nije nesto da se prevrnes. Vel Satis isto, da su nakon njega izbacili nesto tog tipa a da nije mrtvi Latitude, ne bi ga ni spominjali nesto.
Latitude.nema veze sa Vel Satisom, niti treba da ga zameni. Latitude je kotiran ispod Lagune, poenta je u dosta lima za male pare, nesto slicno Daciji u Renault paleti.modela.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- starac vujadin
Mislim da će C6 u budućoj Citroenovoj hijerarhiji posleratnih luksuznih limuzina biti na 2. mestu iza Ajkule koja je daleko ispred drugih, mada su sva 4 uspeli da budu zapamćeni što je veliki uspeh.
Latitude nema veze sa najvećim Renault-ima. To je rebadged koreanac..neki Samsung beše. Renault 16-30-25-Safrane-Vel Satis
Latitude nema veze sa najvećim Renault-ima. To je rebadged koreanac..neki Samsung beše. Renault 16-30-25-Safrane-Vel Satis
Poslednja izmena od starac vujadin u 19 Jan 2015, 15:20, izmenjeno 1 put ukupno.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kako bre ispod, zar mu nije namena da bude veći i luksuzniji??
Kao sto rece Starac, Latitude je rebadged Samsung, tj. kod nas se prodavao kao Latitude, na drugim trzistima kao Samsung SM5 i Renault Safrane. Vel Statis i nema naslednika u gami.
A C6 ce, po mom skromnom misljenju, biti veoma trazen klasik, medju najtrazenijima iz prosle decenije, ako nista drugo, onda zbog dizajna svojstvenog velikim Citroenima. Najveca zamerka sa moje strane (vecini je to glupo, ali meni nesto znaci) C6-ici je previse obican volan, to im je bilo nesto sto ih izdvaja, a otislo je u istoriju sa XM-om Ph2.
A C6 ce, po mom skromnom misljenju, biti veoma trazen klasik, medju najtrazenijima iz prosle decenije, ako nista drugo, onda zbog dizajna svojstvenog velikim Citroenima. Najveca zamerka sa moje strane (vecini je to glupo, ali meni nesto znaci) C6-ici je previse obican volan, to im je bilo nesto sto ih izdvaja, a otislo je u istoriju sa XM-om Ph2.
Имам једно потпитање...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
To sta mi znamo je jedno, ali neko vidi veliki Reno pa posle njega sledeci veliki Reno. Inace se naravno sve slazem za Sljamsung sranje.
C6 da bude ispred CX-a u bilo kom pogledu kotiran nece da moze, ne slazem se
C6 da bude ispred CX-a u bilo kom pogledu kotiran nece da moze, ne slazem se
Jedan od upečatljivijih automobila u kojima sam se vozio kao klinac je bio CX Prestige, produžena zadnja vrata i braon kožni enterijer 

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Mislim da samo neobican izgled eksterijera nema sanse da bude razlog velike potraznje, bice dobro ako se uopste probije na dno liste trazenih auta iz prosle decenije.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
C6 je dizajnerski vrhunski auto.
Nije se ni u eksploataciji lose pokazao. Voleo bih jedan V6 HDI
Nije se ni u eksploataciji lose pokazao. Voleo bih jedan V6 HDI

- starac vujadin
C6 će sigurno biti tražen kao klasik, oko toga se slažu svi koji se bave predviđanjem tih trendova. Koliko će biti tražen to će se videti. Dešavalo se u istoriji autmobilizma da samo jedna osobina (recimo i dizajn) može auto da kvalifikuje za klasika i oldtajmera.
U odnosu na CX prednost C6 je poboljšani kvalitet onih delova koji su izluđivali vlasnike Citroena, generalno bolji kvalitet svega, bolje vozne osobine pa vlasnici mogu bolje da uživaju u Citreonovim kvalitetima i vrlo bitno - izgled koji u odnosu na njegove savremenike mnogo više odskače nego CX u odnosu na njegove tadašnje konkurente. U vreme CX bilo je više upečatljivih automobila nego u vreme C6 kada se svi trude da budu svuda dobri i da podilaze masovnom ukusu.
Prednost CX u odnosu na C6 u smislu cenjenosti kao klasika je što je on dizajnerski praotac C6, pa je samim tim originalniji i zato što je stariji.
Pretpostavljam da se C6 manje prodavao nego CX (nisam proveravao), pa nije toliko čest na drumovima kao što je bio CX, ali s druge strane CX je stariji, pa se osipa broj dobrih primeraka.
U odnosu na CX prednost C6 je poboljšani kvalitet onih delova koji su izluđivali vlasnike Citroena, generalno bolji kvalitet svega, bolje vozne osobine pa vlasnici mogu bolje da uživaju u Citreonovim kvalitetima i vrlo bitno - izgled koji u odnosu na njegove savremenike mnogo više odskače nego CX u odnosu na njegove tadašnje konkurente. U vreme CX bilo je više upečatljivih automobila nego u vreme C6 kada se svi trude da budu svuda dobri i da podilaze masovnom ukusu.
Prednost CX u odnosu na C6 u smislu cenjenosti kao klasika je što je on dizajnerski praotac C6, pa je samim tim originalniji i zato što je stariji.
Pretpostavljam da se C6 manje prodavao nego CX (nisam proveravao), pa nije toliko čest na drumovima kao što je bio CX, ali s druge strane CX je stariji, pa se osipa broj dobrih primeraka.
CX je poslednji čistokrvni Citroën, nastao pre udruživanja sa PUGom.
- starac vujadin
Nema te podele jer je CX predstavljen iste godine kafa je Peugeot preuzeo Citroen, a delili su iste motore. Pri tome i naslednici CX su zadržali stilsku i tehnološku posebnost.
CX je nparavljen u 1.169.695, a C6 u 25.384 primerka!starac vujadin napisao: Pretpostavljam da se C6 manje prodavao nego CX (nisam proveravao), pa nije toliko čest na drumovima kao što je bio CX, ali s druge strane CX je stariji, pa se osipa broj dobrih primeraka.

CX se pravio 17 godina, a C6 7 godina...
Poslednja izmena od aleksa u 19 Jan 2015, 17:12, izmenjeno 1 put ukupno.