Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO

Post od methane.master »

NexT napisao:Malo pre na aerodromu sipao u Viano V6 77 litara, ima povecan rezervoar. Umesto 11.500, placeno 11.100 xD Je*ala ih usteda :mrgreen:
Mali OT. Pošto je EuroBMB na aerodromu?
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

nemam predstavu, u zivotu nisam sipao benzin :D

pogledacu sutra :D il neka kaze Dragan ako zna
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ogi napisao: Sipas obican BMB ? :trljamoci:
Ja sipao na MOL-u 45 litara danas pa videcemo koliko ce da traje.
Auto mi po gradu trosi okruglo 10, krace relacije uglavnom.
:loool: kakav si lik, pa što da mu ne sipam.
Jedino sam primetio razliku sa hrvatskim i makedonskim bmb98, ovaj kod nas i nije neki...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

@Methane i malivuk - ne znam, pogledacu prekosutra kad odem na posao. vidim da staju ljudi i sipaju... inace za rezervoar - sigurno je 60l bar kod mene, pa rezervu upali na 51-52l, ne verujem da su mu ostavili samo 3 litre rezerve... a i pise u knjizici da je 60...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ji 4Tze napisao:
Ogi napisao: Sipas obican BMB ? :trljamoci:
Ja sipao na MOL-u 45 litara danas pa videcemo koliko ce da traje.
Auto mi po gradu trosi okruglo 10, krace relacije uglavnom.
:loool: kakav si lik, pa što da mu ne sipam.
Jedino sam primetio razliku sa hrvatskim i makedonskim bmb98, ovaj kod nas i nije neki...
Ja lik? Sipas OBICAN bezolovni u Hondu novije generacije i ja sam lik ??
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Pa i jesi, jer sipas 98 :kezo:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Moracu da se odviknem od te prakse. Stavise, vec sam poceo. :(
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Fuel required >>> UNLEADED gasoline with 95 research octane number or higher
Eto vidiš sad zašto.
Boringly average, but also perfect for school run mums
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

premium 95 i evropremium 95 imaju istu oktansku vrednost, razlika je u cistoci i kolicini sumpora. Koriscenje 'obicnog' ce ti na duze vreme praviti mnogo vise problema sa ubrizgavanjem i ko zna kakvim sve stvarima. Ni evropremium nije ni blizu kakav bi trebao da bude a kamoli obican.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/Економија/1096274/Јефтиније+гориво+.html

Јефтиније гориво

Акцизе на све деривате ниже динар и по, колико је и гориво јефтиније на пумпама. На светским берзама цене сирове нафте у паду.

Влада Србије је за динар и по снизила акцизе на све деривате, па је за толико, аутоматски, и појефтињење на пумпама. У условима скупе нафте, тој мери прибегавају многе земље.
Изјаве Томислава Мићевића и Милутина Николића

Државна захватања од литре горива, по основу акциза и ПДВ-а су око 50 одсто. У Влади кажу да су акцизе смањили јер су у протеклом периоду, због скупе сирове нафте, драстично повећани и прерађивачки трошкови.

"Пошто су веће прерађивачке цене, држава је остварила и већи приход у буџет по основу ПДВ-а, тако да је било очекивано да држава умањењем акциза искористи могућност да утиче на макроекономску ситуацију у земљи а да не ускраћује прилив у буџет", рекао је Томислав Мићевић из Удружења нафтних компанија Србије.

"Смањење акциза има неколико позитивних ефеката од којих је најважнији смањење инфлације. Висина акцизе утиче на цену горива у земљи, што не кошта само возаче, већ све нас", рекао је Милутин Николић из Инвестиционе фирме Цитадел.

Има основа да гориво буде још јефтиније. На светским берзама, цене сирове нафте читаве седмице су у паду. Међутим, нафташе брине и пад продаје.

Како РТС сазнаје, промет је од почетка године мањи за око шест одсто у односу на исти период 2011. године.

"Сасвим је логично очекивати да ће нафтне компаније нижим ценама тражити да дођу до купаца", рекао је Томислав Мићевић.

Најјефтиније гориво, и до три динара, тренутно је на пумпама НИС-а и "Лукоила".

И друге земље покушавају да стану на пут сталним поскупљењим деривата. У аустријској влади предлажу нову Уредбу о ценама како би спречили нафташе да повећавају цене горива пред викенд и почетак школских распуста. Замрзавање цена планирано је већ од 6. до 10. јуна и за прва два викенда летњег распуста.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Za NIS ok najjeftiniji su, ali LUK :kuku:
Pa tamo je Euro bmb 95 156,80 :glavomuzid:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

NIS vec neko vreme polako obara cenu ED-a... Za ostala goriva ne znam, ne sipam...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Obara cene za sva goriva :doubleup:
Recimo vikendom je Ebmb 95 147 din, ostalim danima 149
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ja od skoro sipam evropremijum 95 na EKO pumpi. Pre sam vozio samo na 98 i skoro sam sipao "do cepa" i vozio i nije mi trajao znatno duze od EP95.
Iako mi na poklopcu pise da sipam 98 ja sipam EP95, jbg preskupo mi je 170+ :glavomuzid: .
Nisam citao temu pre pa me zanima sta drugi sipaju, Uros u fabiu, i dragan u Cila i ko jos ima benzinjaru?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Pusti ti njih, tebe ce Ogi da lincuje. On sipa u 1.4 atmo neko devicansko bezelovno iz uvoza :mrgreen:
Jedini je on pobornik da novcanik sagori do kraja, al da se auto napoji najskupljim sto ima na nasim pumpama. Makar to nebila opravdana investicija.Vizitka "merak nema cenu".

Ja se pak za moju kosacicu vodim sledecim: u ovom obliku ima bracu na nasim drumovima koji su sipali sta je bilo u ponudi jos pre 10+ godina. Sama konstrukcija motora je stara jos od Clia I - znaci pocetak 90ih. Na ulicama i dalje vidjam primere koji se kotrljaju. Moj auto je nov (2008) spram njih i presao je nista (~65000) i ne planiram da ga vozim do 500 000km => nista njemu nece da fali sa najobicnijim EBMB95. Niti moze odjednom sad taj EBMMB95 da bude toliko gori a do skora nam bio OK.
Odgovori