Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Ne brže od života!

Post od stefanan »

Vladapetr napisao:
aleksa napisao:Ja sam dobio 90.000 dinara, za pretrpljeni strah i dusevni bol.

Nudili mi i da stavim kragnu, onda dobijes skoro 200.000 dinara... al ipak :naughty:

Inace posle udesa me zvalo bar 10 nekih "agencija" za naplatu stete... izgleda da je to super biznis.
To je platio ovaj koji te udario ili njegovo osiguranje?
Ja mislim osiguranje
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

To osiguranje plaća, on plaća kaznu, tj u ovakvim slučajevima najčešće oportunitet jer ide krivična prijava.

Jedini slučaj kada se plaća iz dzepa je kada vozač izazove udes i povredi putnike u svom vozilu, tada osiguranje traži refundaciju sem ako nije doplaćeno osiguranje putnika... Ono što ne znam je da li oportunitet zezne osiguranje, tj da li je osiguranju osnov za naplatu pravosnažna presuda koje kod oportuniteta nema.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Zato mi je i čudno, osiguranja su do sad sigurno našla neki način da se sa ovim izbore.

A ovaj koji je udario bi inače prošao sa prekršajnom, ali zbog ove povrede ima krivičnu prijavu?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Da, ako je mala šteta povrede prave razliku... Mada i tu ima paradoks da nekad krivična ispadne povoljnija stvar...

Problem sa takvim povredama je što nemaju konkretan supstrat koji bi se dokazao...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ma zayebi, ne znam koliko da sam očajan ne bih to mogao da uradim. Gadi mi se i od same pomisli na foliranje povreda i uvaljivanja tukija nekom mučeniku, zarad nekih sitnih para.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

aleksa napisao:Inace posle udesa me zvalo bar 10 nekih "agencija" za naplatu stete... izgleda da je to super biznis.
Znam za jedan crnji scenarijo. Ukratko i uopšteno, neću da iznosim detalje koji bi išta precizirali niti naveli o kome/čemu se radi: tamo negde u mestu X se desi saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom. Iz mesta Y, koje je stotinama km udaljeno od mesta X (sve je Srbija) advokad zove oštećenog (među oštećenima ima i preživelih) sa predlogom da tuže (pored procesa pokrenutog od strane države) okrivljenog uz obećanje da sigurno dobijaju petocifrenu sumu u evrima. Malo onako lešinarski. :ccc:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Isto, ne bih folirao, al ne bih ni iskulirao povredu ako je imam, al ne misle svi tako očigledno... :)
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

On nevezano za tebe najebe jer ne zavisi od tebe pokretanje krivicnog postupka u slucaju teskih telesnih povreda
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ne pričamo ovde o tome, već o lakim povredama koje se isfoliraju i tako naprave razliku
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Udes bio uvece, ujutro vec krenuli pozivi advokata, agencija...

Svi su nudili minimum 200.000 , samo da odem i stavim kragnu... plus kombinacije da se sredi da sam slomio bar mali prst, jer je svaki prelom teska telesna povreda, to je jos toliko para... njihovo je od 10 do 15%.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Gledao sam neku emisiju Traffic Cops o saobracajcima u Engleskoj, kazu tamo imaju veliki problem oko tih stvari. Kod njih se to zove whiplash, i dosta ljudi namerno zakoci ili tako nesto da ga ovaj iza kovne i onda naplati kamara funti za to.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Whiplash ili kako se vec pise je izraz za tu trzajnu povredu vrata koja nastaje udarcem od nazad
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Strašno. Za mene je Whiplash fenomenalna stvar sa "Kill 'em All" Metalike, neću da taj izraz pamtim po nečem sramotnom :mrgreen:
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Takodje kada me opizdio jedan, doduse sa strane, i kada sam zavrsio na Bezaniskoj kosi, sutradan je zvalo njih 5-6 kao sto kaze Vladapetr, nudeci svoje usluge....Nisam pristao i posto je po automatizmu zavrsilo na sudu,a nisam hteo da ga tuzim, na predlog sudije pristao sam da okrivljeni da pare u dobrotvorne svrhe. Dok sam ja od osiguranja dobio 90k na kontu laksih povreda koje su konstantovane na KC Bezanijska kosa.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kontam da zavisi od okolnosti. Da me neko udari slucajno, ne bih ga gonio, ali da je neka prica ko sto ume da bude da je lik pijan, celave gume, bahata voznja itd potrudio bih se da ga ojadim licno. Naravno, to pod pretpostavkom da sam zaista skenjan nekako - stavljanje kragne kad ti nije nista i laziranje povreda mi je toliko heavy da ne mogu ni da mislim tako.
Odgovori