Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Re: Ne brže od života!

Post od ivancho »

U mom slucaju je bio mrtav pijan, nije me ni video. Ali hvala Bogu prosao samo sa laksim povredama, nagnjecenjem , bio ukocen dva-tri dana od cimanja isl. Tako da nisam hteo licno da ga gonim :zbunjen:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Za to bih se iscimao sigurno, gadi mi se takva stoka...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

To pitanje da li hoćete da gonite je više teorijske prirode. Tužilaštvo je to koje goni, međutim ukoliko tužilaštvo u nekom trenutku proceni da nema npr dokaza ono može da odustane od gonjenja. Tada oštećeni koji je izjavio da hoće da goni nastavlja da goni sam.

Povrede vrata su postale vrlo popularne za otimanje para od osiguranja. Suština je da je postojanje ili nepostojanje povrede praktično nedokazivo. Ako kažete da vas boi vrat lekari ne mogu da dokažu suprotno iako su ubeđeni da lažete.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Upravo ste obucili verovatno malu vojsku blefera :)
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Evo da im skinem sa duse morali deo :D ukoloko dodje do sudara i zove se policija, tom koji je udario ce svakako skociti cena osiguranja zbog sudara tako da njega ne pogadja dal cete uzeti neke pare od osiguranja zbog povrede
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Svakako bih se prvo konsultovao sa advokatom, nekim pravim a ne tim hohstaplerima sto zivkaju telefonom.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ljudi shvatite da je fora provaljena. Doktori ne mogu da spreče, ali osiguranja trpe veliku štetu zbog toga i svesni su problema. Bilo je i u novinama na tu temu. Čak su počeli i da koriste usluge nekih priv detektiva koji idu pa slikaju navodno povređene kako igraju fudbal i sl
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Obucili? Pa toga ima koliko hocete, ja sam imao iskustvo gde je auto ispred mene naglo zakocio navodno da propusti pesaka a pesaka nigde, ja se zakucao u njega. Baba koja je bila u tim kolima na suvozacevom mestu udarila je glavom o A stub a navodno je bila vezana, sto ne verujem da moze da se desi pri brzini od 10kmh ili taj auto nije bio tehnicki ispravan. Uglavnom htela je da me tuzi za odstetu za 150 k dinara, ok samo tuzite ja cu da se branim svim pravnim sredstvima a pozvacemo i vestaka. I tu se uspanicila verovatno je ocekivala da cu neku manju cifru da joj ponudim samo da uzmeodmah,sto nisam, pa je odustala od tuzbe. Ja sam svakako morao da platim 400e za oportuitetni trosak i nesto mi je bilo skuplje osiguranje. Nevidjeni prevaranti.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Paja napisao:To pitanje da li hoćete da gonite je više teorijske prirode. Tužilaštvo je to koje goni, međutim ukoliko tužilaštvo u nekom trenutku proceni da nema npr dokaza ono može da odustane od gonjenja. Tada oštećeni koji je izjavio da hoće da goni nastavlja da goni sam.

Povrede vrata su postale vrlo popularne za otimanje para od osiguranja. Suština je da je postojanje ili nepostojanje povrede praktično nedokazivo. Ako kažete da vas boi vrat lekari ne mogu da dokažu suprotno iako su ubeđeni da lažete.
Cekaj, zar nije pre bilo da za oportunitet mora da se slozi i ostecena strana a sada to ne mora vec se pita samo tuzilastvo?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Koliko se sećam nije potrebna saglasnost oštećenog, ali je tužilaštvo često traži. Mrzi me da listam zakon.

Ali pitanje da li se pridružuje kr gonjenju se ne odnosi na oportunitet nego na redovno gonjenje.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ja mislim da je tako, cak da si ti to pisao :p znam da je aleksa trebao da se izjasni da se slaze sa oportunitetom.
Jel to pridruzivanje gonjenju isto sto i tuzba za odstetu? Jer ako jeste onda osiguranje ne isplacuje, ne moze sa obe strane...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ali onda osiguranje može da tuži okrivljenog i uzme pare od njega.

Evo vam jedan slučaj. Moj drug po nenormalnoj mećavi i nevremenu, slučajno zakači retrovizorom neku ženu koja je prelazila put van pešačkog. On je išao 20km/h, nije ni mogao brže.
Stane on i upita ženu jel joj dobro, ona ništa, sve je u redu i svako ode na svoju stranu. Ne znam kako je priča došla do advokata, ali uglavnom to veče, posle 2,3 sata zove ga policija i pita da li je njegov auto taj i taj, da li može da dođe do stanice. Sve on uradi kako su rekli, nemajući pojma da to ima veze sa tom ženom.
Uglavnom da ne davim, žena ga je tužila, da joj je prešao preko noge i slomio neke koščice. Doktor veštak je rekao da je to glupost, na sudu, ..., ona menjala iskaz sto puta, kada se on pojavio u sudnici, sudija je pita, jel znate ko je to, ona kaže nema pojma, ma smejurija živa, svi znaju o čemu se radi, ali idu sve po propisima i uglavnom ona izgubi sud. To je prvo suđenje. Međutim, ne znam na koju foru, je njen advokat od osiguranja mog prijatelja izvukao novac. I šta se sad dešava, osiguranje tuži njega i hoće svoje pare nazad. Pošto je sud presudio prvi put u njegovu korist, nemaju na osnovu čega da to naplate, nego pokreću novu tužbu. Ne znam za detalje, ali uglavnom, kada se osiguranje pojavilo na sudu sa svojom pravnom mašinerijom, očetkali su ga za 3000e, koje je morao da plati.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ne moze osiguranje da te tek tako tuzi ni traze pare sem u par slucajeva, a ovaj se uklopio u to - bezanje sa mesta nesrece jer je tako ispalo u sustini
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa stao je, nije pobegao. Praktično je ta žena otišla pre njega.

Šta je trebalo da uradi? Ako ja nekog zakačim retrovizorom, i taj neko progunđa i ode dalje, šta ja treba da uradim? Da zovem miliciju?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pa jeste pobegao, ona je tako prijavila i tako je krenulo. Rade ljudi i to
Odgovori