Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Postoji jos jedan problem, kazne sa snimaka ne stizu brzo uopste, a ako je snimak od nazad, u kuci npr 4 vozaca, koliko je sigurno da ce znati ko je pre 2 nedelje od njih ukucana prosao tuda?Kuzmanovic napisao:E ovo je stvarno bolesno resenje. Zar nije bolje odrediti da je neprijavljivanje vozaca krivicno delo?
Pa ništa. Gde ima više vozača na jedno vozilo da se uvede pisanje putnih naloga sa precizno unetim destinacijama i vremenima 

- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
pa ako zive zajedno i dele kola, mogu i kaznu zajedno da plateGrujic napisao:Postoji jos jedan problem, kazne sa snimaka ne stizu brzo uopste, a ako je snimak od nazad, u kuci npr 4 vozaca, koliko je sigurno da ce znati ko je pre 2 nedelje od njih ukucana prosao tuda?Kuzmanovic napisao:E ovo je stvarno bolesno resenje. Zar nije bolje odrediti da je neprijavljivanje vozaca krivicno delo?

- Grujic
- Moderator
Nije poenta u tome, tu su i bodovi i zabrana, a sem toga ako cemo po ps-u nije poenta da se kalkulise, razmislja i priseca ko je vozio...
- Nikolaa
ja koliko sam razumeo sad ce da oderu vlasnika vozila jos vise, ako se ne javi on(ili bilo ko drugi) za prekrsaj koji je nacinjen. meni se bas svidja fazon.
ali dobro, ja sam tip koji ce kad zasere da ode u postu i uplati kaznu istog dana.
ovo ne odgovara ljudima koji vecito jure neku zastaru, i gledaju kako da izbegnu kaznu(za koju su sami krivi u 99.9% slucajeva)
a da se ne secas kad si prosao zutom trakom u prethodnih nedelju dve, ili vozio 80+ pored kamere(za koje svi znaju gde su) mi je malo neverovatno.... pa i da stvarno ne uspete da se dogovorite, prijavite onog koji najmanje vozi, ili ima najmanje poena...
ali dobro, ja sam tip koji ce kad zasere da ode u postu i uplati kaznu istog dana.
ovo ne odgovara ljudima koji vecito jure neku zastaru, i gledaju kako da izbegnu kaznu(za koju su sami krivi u 99.9% slucajeva)
a da se ne secas kad si prosao zutom trakom u prethodnih nedelju dve, ili vozio 80+ pored kamere(za koje svi znaju gde su) mi je malo neverovatno.... pa i da stvarno ne uspete da se dogovorite, prijavite onog koji najmanje vozi, ili ima najmanje poena...
- Grujic
- Moderator
Ne kapiras uopste poentu, ali nebitno... Sustina je da je predlog kazne kretenski, kao i realizacija kazni sa kamera koje nekad i stizu posle 20 dana...
P.s. i nije taj princip samo za fiksne kamere
P.s. i nije taj princip samo za fiksne kamere
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
JA kontam sta nikolaa hoce da kaze i sasvim se slazem sa aspekta kaznjavanja, ali pravni principi su pravni principi. Jebote, ne mozes prekrajati ceo pravni poredak jer te mrzi da radis svoj posao.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Nilola, evo to cist primer: ja, brat i otac vozimo jedan auto i na bulevarima na N Beogradu svako od nas vozi izmedju 50-70, sto bi se reklo nismo divljaci ali i ne gledamo toliko na sat. Neko od nas (neka to budem ja, nebitno) se zaprica u toku voznje ili nesto slicno i snimi ga (me) kamera sa 74 km/h. Dodjem ja lepo kuci, dam bratu auto da on ode negde da zavrsi svoje obaveze i on prodje istom tom ulicom ali bez prekoracenja. Sutradan cale uzme automobil, ode na posao i prodje pored iste kamere i ne snimi ga kamera da je prekoracio brzinu. I posto kazna za kameru stigne posle dvadesetak dana, za to vreme svako od nas trojice prodje tuda bar 5 puta i svakog puta istim stilom (izmedju 50 i 70) ne razmisljajuci tacno u km/h kojom je brzinom tuda prosao. Dodje ta kazna posle 20 dana na kucnu adresu, automobil slikan od pozadi, pise tacno vreme i datum i sta mislis, da li ce se neko od nas trojice setiti ko je vozio bas taj dan i u to vreme tom brzinom? Eto vidis da nije sve tako crno-belo kao sto ti razmisljas. Jos sam uzeo da je 20 dana proslo, a zna da prodje i po dva tri meseca dok stigne kazna.
- Grujic
- Moderator
Drugo, to nije saobracajni prekrsaj pa da idu bodovi i dozvola. To je kao da ja iznajmljujem stan koji je na moje ime, i policija trazi podatke koga sam pustio unutra...
- Nikolaa
da kasno stize cestitka, jeste tacno je i slazem se da je retardirano sto ne mogu istog ili za 2-3 dana max da ti ispostave to...
ali ovaj predlog se meni licno svidja, jer ide na stetu ovima koji stalno traze nacin da izbegnu krivicu i "zeznu" drzavu.
samo ta zabrana upravljanja mi je malo mnogo, moguce je da je samo novcana/poeni kao i za voznju zaustavnom, cini mi se da je isto 100k + 14 poena za to?
i sam si rekao da nisi procitao lepo, vec pretpostavljas da je to taj paket(a postoji i drugi "paket", taj za zaustavnu
)
u sustini najveci problem je sto kasno stize koverta, jer do tad ce neko mozda i otici u inostranstvo da studira, a onda ce morati neko umesto njega da popije poene.(mada takvi slucajevi su siguran sam 0.001%, a zakon se ne pravi za takve slucajeve)
@kuzmanovic: i u mojoj porodici nas 4 vozimo kevinog marutija kako ko stigne, opusteno bi provalili ko je veruj mi, a i da se ne provali, svi cemo zajedno da platimo kaznu, a npr moj burazer ce zvanicno popiti kaznu, jer najmanje vozi i najmanja je sansa da dobije jos poena. no to je druga prica, vec sam rekao da se slazem da su prespori, ja pricam o neprijavljivanju kao nacinu smanjenja kazne.
ali ovaj predlog se meni licno svidja, jer ide na stetu ovima koji stalno traze nacin da izbegnu krivicu i "zeznu" drzavu.
samo ta zabrana upravljanja mi je malo mnogo, moguce je da je samo novcana/poeni kao i za voznju zaustavnom, cini mi se da je isto 100k + 14 poena za to?
i sam si rekao da nisi procitao lepo, vec pretpostavljas da je to taj paket(a postoji i drugi "paket", taj za zaustavnu

u sustini najveci problem je sto kasno stize koverta, jer do tad ce neko mozda i otici u inostranstvo da studira, a onda ce morati neko umesto njega da popije poene.(mada takvi slucajevi su siguran sam 0.001%, a zakon se ne pravi za takve slucajeve)
@kuzmanovic: i u mojoj porodici nas 4 vozimo kevinog marutija kako ko stigne, opusteno bi provalili ko je veruj mi, a i da se ne provali, svi cemo zajedno da platimo kaznu, a npr moj burazer ce zvanicno popiti kaznu, jer najmanje vozi i najmanja je sansa da dobije jos poena. no to je druga prica, vec sam rekao da se slazem da su prespori, ja pricam o neprijavljivanju kao nacinu smanjenja kazne.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ne, Grujicu, jos je gore, analogija bi bila da ti kazes policiji "necu da vam kazem kome sam izdao stan" a oni ti naplate onda mandatni komulni prekrsaj za kaznu sto si bezobrazan
U nacelu, nekome ko kaze da ne zna ko mu je vozio auto treba nalupati samare sto je bezobrazan, ali to je moj licni stav koji ne sme da udje u zvanicnu legislativu. Policija ima svoj posao, a to je da utvrdi ko je zajebava i zasto, pa da tuzilac nastavi. Ovo je precica, vladanje prisilom i kaznom.
Da naglasim da se ovo na mene uopste ne odnosi i da posmatram strogo objektivno: mene cim pitaju ko je vozio, prijavicu zenu

U nacelu, nekome ko kaze da ne zna ko mu je vozio auto treba nalupati samare sto je bezobrazan, ali to je moj licni stav koji ne sme da udje u zvanicnu legislativu. Policija ima svoj posao, a to je da utvrdi ko je zajebava i zasto, pa da tuzilac nastavi. Ovo je precica, vladanje prisilom i kaznom.
Da naglasim da se ovo na mene uopste ne odnosi i da posmatram strogo objektivno: mene cim pitaju ko je vozio, prijavicu zenu

- Grujic
- Moderator
Nisam čitao sve, al ono što jesam sam pročitao lepo. Auto Bild je časopis, i kao takvi ne forumilušu precizno, na masu mesto pomenu kaznu bez zabrane itd, nije relevantno to.Nikolaa napisao:
i sam si rekao da nisi procitao lepo, vec pretpostavljas da je to taj paket(a postoji i drugi "paket", taj za zaustavnu)
Nema takve kazne bez zabrane (100k+14bod+8mes), ukupno ima 18 prekršaje za koje je takva kazna i uz novčanu i bodove uvek ide minimum 8 meseci zabrane. A i sa bodovima je već narušena poenta, i to je kazna vezana za dozvolu. A i za zaustavnu ide 8 meseci, ne znam otkud ti da ne... Kažem, kad su visoke kazne u pitanju ide sve, samo za sitnije prekršaje tipa kontra smera, nepropuštanja pešaka se dobije novčana+bodovi bez zabrane, za većinu ostalih gde ima bodova ima i zabrane.
Posteno 
edit
Mislim na rakhila

edit
Mislim na rakhila