Laki stalno ponavljaš ovo, ali se to neće desiti.Laki021 napisao:Sada kad je iskorenjen sverc(tako se prica), promet po radnjama ce skociti 3x, ulazne cene ce pasti pa ce i krajnje cene moci pasti i biti slicne onima y inostranstvu.
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

To ne mozemo znati, ali ce postojati nacin i mogucnost da se to desi, te ne znam sto se ne bi desilo.
Trenutno ne postoji nacin da dodje do pojeftinjenja, Sloba vam je objasnio da marze nisu visoke.
Trenutno ne postoji nacin da dodje do pojeftinjenja, Sloba vam je objasnio da marze nisu visoke.
Šverc je jedan deo problema visokih cena. Troškovi prodavca do dolaska televizora do kupca su mnogo veći problem.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Merkator je drugacije rangiran kao objekat u odnosu na bilo koji Univer. Nije slučajno tu gde jeste, u jednom od dva najbogatija dela grada. Tamo se ide da se pozira, pije kafa, da budeš viđen, sveža morska riba, egzoticno voće i te fore. Nekom je prosto blizu, nece da se smara po periferiji. Ako hoces da uštediš, odeš u market sa slabom rasvetom i i rafovima do plafona. I viljuškarima koji zuje ceo dan.Darko napisao:Kad neko spomenu merkator. Zanimljivo da cesto kupci idu u velike markete zvuncih imena, gde sve sljasti i misle da je po defaultu sve jeftino jer je to "veliki prodavac", sto bi se reklo idu kao muve na govno i sve zadovoljno to placaju misleci da je sigurno povoljno za njih.
Pre neki dan sam bio u merkator marketu u merkator centru u ns i dok sam setao slucajno sam uhvatio par cena. Recimo neka nestle cokolada 200 gr (u univeru je 161, u metrou 162) u merkatoru je 209 din.. i jos sam tako snimio par cena koje su drasticno skuplje od ostalih velikih sistema pa cak i od malih privatnih prodavnica.
Primer i na kasi u merkatoru onaj ferero rocher sa 4 komada kosta 150 din (u univeru i metrou je 118)
Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja idem tamo (Merkator, Rodić - jedno te isto) samo po belu tehniku iz razloga što imaju tu Pika karticu preko koje možeš da kupiš bilo šta na 12 rata bez kamate i ikakvih komplikacija, sve se završi za 5 minuta. Svestan sam itekako da su cene (svega) primetno veće nego na drugim mestima, i da je ta kamata koje kao nema u stvari uračunata u cenu, ali... 12 rata je 12 rata, ne moraš da imaš keš na gomili, imaš račun i redovnu garanciju i kupiš bilo šta a da skoro i ne osetiš. Na drugim mestima ako želiš nešto da kupiš na rate treba pre toga maltene mečku da rodiš (dok ne dobiješ klasičan kredit u nekoj od banaka, gleda ti se kreditni rejting, traži administrativna zabrana, osiguranja i još koješta). Čekove nemam, kreditne kartice i dozvoljene minuse sam pogasio ženi (ja ih nisam nikad ni imao) tako da je jedino ostala Pika. Ta kartica im je mnogo dobar potez.Darko napisao:Kad neko spomenu merkator. Zanimljivo da cesto kupci idu u velike markete zvuncih imena, gde sve sljasti i misle da je po defaultu sve jeftino jer je to "veliki prodavac", sto bi se reklo idu kao muve na govno i sve zadovoljno to placaju misleci da je sigurno povoljno za njih.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Sasa, uzmi kreditnu karticu pa ces imati 12 rata na sve strane, ne samo u Merkatoru
Laki, cene nece pasti, ne kapiras kako dolazi do zidanja cene. Nema slobodnog uvoza, barijere su ogromne, uvoznika imas jako malo i politicki su povezani - ako se zaista iskoreni sverc, cene idu gore, to mogu da potpisem. Regularni trzisni uslovi o kojima ti pricas ne vaze u Srbiji u ovom slucaju, drzava to ne dozvoljava.
Slobina prica mi je merodavna, covek je radio on the spot, i sigurno je da su lanci osteceni (i to vise u NS nego u BG zbog blizine granice) za televizore recimo, ali nemojte mi reci da sverceri prenose kamione sporeta i frizidera, recimo?
Laki, cene nece pasti, ne kapiras kako dolazi do zidanja cene. Nema slobodnog uvoza, barijere su ogromne, uvoznika imas jako malo i politicki su povezani - ako se zaista iskoreni sverc, cene idu gore, to mogu da potpisem. Regularni trzisni uslovi o kojima ti pricas ne vaze u Srbiji u ovom slucaju, drzava to ne dozvoljava.
Slobina prica mi je merodavna, covek je radio on the spot, i sigurno je da su lanci osteceni (i to vise u NS nego u BG zbog blizine granice) za televizore recimo, ali nemojte mi reci da sverceri prenose kamione sporeta i frizidera, recimo?
Da, prica se o svercu kao da su devedesete. To je mizeran % na trzistu.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ako se prica o zabavnoj elektronici (tv, video, hifi, gaming, racunari, foto...) i ako se pogleda Vojvodina + Beograd, nije zanemarljivo ni najmanje.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Mogu, ali tek za jedno 5 godina. Duga priča...Rakhil napisao:Sasa, uzmi kreditnu karticu pa ces imati 12 rata na sve strane, ne samo u Merkatoru
I ne samo o tome već i hrani, kućnoj hemiji, garderobi i još koječemu. Sve je maltene upola jeftinije u Mađarskoj kada se odbije AFA.Sloba napisao:Ako se prica o zabavnoj elektronici (tv, video, hifi, gaming, racunari, foto...) i ako se pogleda Vojvodina + Beograd, nije zanemarljivo ni najmanje.
Kad radimo u beogradu za jaku klijentelu sve cesce sva tehnika dolazi iz italije od ves masina do tva i cene su 40%manje. Da li smem da kazem da su i politicki povezani klijenti a sami ne kupiju ovde jer napolju ustede par hiljada e.
Apsolutno ne verujem u politicki povezane mocne uvoznike...Rakhil napisao:Sasa, uzmi kreditnu karticu pa ces imati 12 rata na sve strane, ne samo u Merkatoru![]()
Da su upola tako mocni kako se ovde pise sigurno ne bi 3 godine tolerisali da 80% trzista TV-a pokrivaju sverceri...
Kada ste culi zadnji put da je neko kupio tv u radnji?
Koliko se vise prodaju TV-i od sporeta i frizidera?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Koliko ti lupas cifre i procente
Ajd uozbilji se, nemoj da pravimo sprdnju kad je fin ton diskusije
Ajd uozbilji se, nemoj da pravimo sprdnju kad je fin ton diskusije
- Saša
Pa evo ja sam skoro, ali sam naveo gore gde i zašto. Da nema toga i ja bih ga verovatno kupio od švercera iz Mađarske. 
Poslednja izmena od Saša u 25 Jan 2015, 11:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Pa ti ne navodis nikakve cifre, cela diskusija ti je a onome sto ti verujes...
I da dodam sverocani ariel lepse i jace mirise od kupljenog ovde. Kupujem i jedan i drugi samo sto je 20 30%skuplji u radnji. Osim ako nije akcija