Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od schonenk »

Heh, pa ko ih je tome naucio, ko je vodio sistematsku kampanju da ne placaju bus plus, a sada ih gazi i ponizava?
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Vladapetr napisao:Slušaj tu uvrnutu logiku "zašto ste u službi privatnog sistema BusPlus a ne građana!?" Meni kao građaninu je baš u interesu da se ljudi voze prevozom a za to ne plaćaju...
Kad ih budem video kod Pionira ili Arene pred neku utakmicu da hapse švercere složiću sa tvojom logikom.
NexT napisao:Auuu, sta bih im uradio za ovo parkiranje auta ispred Beogradjanke.
A šta bi mu radio, 'ajd stvarno reci :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Da da, a pre toga su svi plaćali prevoz ubilo se. Pa ih neko kampanjom od toga odučio.
'97 sam upisao fax i došao u Beograd pa su se moje BG kolege sprdale na račun nas iz provincije koji kupujemo markice. Al hajde da se pravimo ludi kako ovaj problem postoji od juče i nije vreme da se sad rešava, ima nešto preče... tj uvek ima nešto drugo, preče.

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Po mom sudu, ne radi se ovde uopste o placanju ili ne placanju, vec o nacinu na koji zele da uvedu disciplinu.

Prevoz je krajem devedestih koje pominjes bio mrtav, bilo je 150 vozila na ulicama. Bez lisica je narastao od unistenog preduzeca do nekih hiljadu vozila. Uvek ce biti onih koji ne placaju. Ovi ce uskoro da uvedu logore.

Postaje malo simptomaticno, drzavu spasavaju uzimanjem od penzonera i privodjenjem samohranih majki.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Btw ovo što sve češće čitam, kao "što hapse njih a ne tamo nekog ______" me podseća na priču mog komšije, lokalnog secikese i džeparoša. Njega kad nahvataju jer je obio par auta i neku trafiku, pa ga oplave u stanici jer je lajav, narednih nekoliko dana sedi ispred samousluge i uz pivo mitinguje "jeste, kao da sam ja najveći problem, kako ih nije sramota da mene hapse a ove što kradu firme ne smeju"... Fenomenalna logika, moram priznati, samo je na žalost sve zastupljenija ;)

Jel vam nije čudno da niko nije snimio kako kontrola startuje nekog krupnog oženjenog muškarca (kao suprotnost ubogoj samohranoj majci) a ovaj ih napušava ili samo otkači?

Poslato telepatski
Poslednja izmena od Vladapetr u 27 Jan 2015, 11:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Al tupite tastaturu, a server će ionako pasti...
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Vladapetr napisao:
Jel vam nije čudno da niko nije snimio kako kontrola startuje nekog krupnog oženjenog muškarca (kao suprotnost ubogoj samohranoj majci) a ovaj ih napušava ili samo otkači?

Poslato telepatski
Valjda zato sto takav slucaj i ne moze da se snimi?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Da, verovatno je to u pitanju :D

Poslato telepatski
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vladapetr napisao:Btw ovo što sve češće čitam, kao "što hapse njih a ne tamo nekog ______" me podseća na priču mog komšije, lokalnog secikese i džeparoša. Njega kad nahvataju jer je obio par auta i neku trafiku, pa ga oplave u stanici jer je lajav, narednih nekoliko dana sedi ispred samousluge i uz pivo mitinguje "jeste, kao da sam ja najveći problem, kako ih nije sramota da mene hapse a ove što kradu firme ne smeju"... Fenomenalna logika, moram priznati, samo je na žalost sve zastupljenija ;)

Poslato telepatski
Bas ja ovo htedoh da napisem, primetio sam da je ovakvo razmisljanje pistalo siroko rasprostranjeno, te se ispostavi na kraju da ne treba bas nista raditi i nista i ne pokusati dovesti u red (jer je Miskovic na slobodi...).
Sto ove sitne hapse, sto ovi ne mogu da svercuju slobodno, zasto ovi da placaju poreze kad....
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

samo polako napisao:
Rakhil napisao:A sto proste ne privatizovati prevoz, uz obavezne linije, pa nek privatnik lupa glavu oko naplate?
Jel beše tamo 2000. godine bilo privatnog prevoza?
Sećate se one naplate po 3 dinara po vožnji i turističkih autobusa kojim smo se vozali po gradu.
Nije za poredjenje. Bilo je pre 2000. ako se dobro secam, ali svakako u momentu kad nije bilo uopste autobusa. Otvorena prica "vozi ko moze i cime moze", nakon toga su privatnici uvedeni polako u JTS kad je formiran.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Laki021 napisao:
Vladapetr napisao:Btw ovo što sve češće čitam, kao "što hapse njih a ne tamo nekog ______" me podseća na priču mog komšije, lokalnog secikese i džeparoša. Njega kad nahvataju jer je obio par auta i neku trafiku, pa ga oplave u stanici jer je lajav, narednih nekoliko dana sedi ispred samousluge i uz pivo mitinguje "jeste, kao da sam ja najveći problem, kako ih nije sramota da mene hapse a ove što kradu firme ne smeju"... Fenomenalna logika, moram priznati, samo je na žalost sve zastupljenija ;)

Poslato telepatski
Bas ja ovo htedoh da napisem, primetio sam da je ovakvo razmisljanje pistalo siroko rasprostranjeno, te se ispostavi na kraju da ne treba bas nista raditi i nista i ne pokusati dovesti u red (jer je Miskovic na slobodi...).
Sto ove sitne hapse, sto ovi ne mogu da svercuju slobodno, zasto ovi da placaju poreze kad....
Odvajkada je ovde to rasprostranjen način razmišljanja. Nezrelo, dečje bežanje od istine, odgovornosti, krivice...
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Mi tih problema u NS nemamo u JGSP.Kod nas uđeš u bus na predja,pkatiš kartu ili pokazžeš mesečnu.A ko se šverca ulazi,po pravilu na srednja ili zadnja.A onda uđe kontrola.I svaki bus na svakoj liniji bar jednom dnevno istrkeljiše kontrola.Pre godunu dana kolege sa posla su svesno upale da se švercuju na posao.I kao za inat uđe kontrola u Futoški bus i nahvata ih.I to stanicu pred njihov izlazak.Platiše po 300 RSD i izađoše iz busa.Ne kažem da je ovde u NS sjajno,ali ljudi cvikaju.od kontrole i plaćaju karte.
;)
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Laki021 napisao:

Poslato telepatski
Zato jer su ljudi mozda revoltirani? Zato sto je prosecnom gradjaninu Beograda pretplatna markica 15% prihoda?

Isto kao i tv pretplata. Stavi cenu od 150 dinara i vise ce je ljudi placati, a ne 500 dinara.

Samo da im konj ne crkne pre nego sto ga nauce da ne jede.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

A da ipak sagledate sve elemente ove sramote, a ne da dajete neki uopšten stav, pogled na stvarnost ili etičke pridike.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Koje smo to elemente sramote preskočili?

Poslato telepatski
Odgovori