Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od schonenk »

Ne moze se gledati na ovaj slucaj van sireg konteksta.

Ne koristim gsb, jer mi je gledajuci samo gorivo jeftinije, da ne pricam o komforu i vremenu, ali ne znaci da ne saosecam sa ljudima koji moraju da ga koriste.

Prvi sam za to da se karta placa i kontrola me uhvatila samo jednom, jer mi je karta "zastarela", odstampali novu skuplju i moja uredno placena vise ne vazi jer su oni tako rekli.

Imam problema sa drzavom koja dize sve vrste nameta stanovnistvu, a ne stvara im uslove da uvecaju prihode.

Imam problem i sa ljudima koji su pozivali ljude da ne placaju Bus plus i nisu odrzali obecanje da ce da ga ukinu, a sad trazi od njih da placaju taj isti jer su oni bogom dani.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Ako je devedesetih mogla mafija da ima svoju državu, zašto danas privatno preduzeće ne bi moglo da ima svoju policiju? Šteta samo što nemaju sva privatna preduzeća javne službenike kao ekspresne uterivače dugova.

Samo me zanima da vidim koliko će sud biti efikasan u ovim slučajevima, tj. kakve će zadatke dobiti od ljudi na vlasti.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Malopre na mejl:

Na osnovu ovlašćenja iz člana 87. Zakona o zaštiti životne sredine, grad Beograd je iskoristio pravo da Odlukom o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine (u daljem tekstu: Odluka), propiše naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji grada Beograda (u daljem tekstu: naknada). Odluka je objavljena u Službenom listu Beograda broj 96/14, koja je stupila na snagu 31. decembra 2014. godine, a primenjuje se od 1. januara 2015. godine.

"Izuzetno od navedenog, u skladu sa članom 15. Odluke, sva pravna lica i preduzetnici - obveznici plaćanja naknade - dužni su da do 31. januara 2015. godine podnesu prijavu za 2015. godinu. Prijava se podnosi na propisanom Obrascu P – EKO, koja je propisana od strane Uprave za javne prihode, i može se preuzeti sa sajta lpa.beograd.gov.rs"

Stupi na snagu 31.12, primenjuje se od odmah, imas rok do 31.01, ja dobijem obavestenje 26.01.
2.64 dinara metar kvadratni, jer ekologija. Kazna 50 do 250k ko ne prijavi do kraja januara. To vam je taj divlji i nesputani neoliberalizam u kom vlasnici trafika voze dzipove i piju znoj sa ledja radnicke klase, fakjea.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Odlukom o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ja licno ne vidim problem u ovome sto je komunalna policija uradila. Mozda su mogli to na malo lepsi i kulturniji nacin da urade, ali ako se em svercuje em nema licna dokumenta, zakon kaze da mora da se privede. Ako se opire, to je vec pasivan otpor i tu se primenjuju mere u skladu sa time.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Zar zensku osobu ne treba da privodi zensko osl?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Bio je skoro feljton (iz četiri dela) u Vremenu koji se bavio ne-znam-kojim-poglavljem za pristupanje EU a koji se ticao ekologije - sve i da sutra Srbija formlno i otvoreno prizna Kosovo i svečano ga pozove u sve međunarodne institucije, nema šansi da se prođe 'ekološko' poglavlje, Srbija je eonima udaljena od ispunjavanja zahteva. Ako se sagleda realno, to poglavlje može biti još i najteže i najskuplje, čak gore i od pravosuđa, i korupcije i svega.

Pretpostavljam da se neko već setio i iskoristio to da malo dopuni (partijske) džepove.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Day Walker napisao:Zar zensku osobu ne treba da privodi zensko osl?
Ne, moze i musko koliko znam. A pretres sme samo zensko da radi.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

ftj napisao:Čovek je objasnio da je retard al ajd.
A što je retard?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

fq400 napisao:Bio je skoro feljton (iz četiri dela) u Vremenu koji se bavio ne-znam-kojim-poglavljem za pristupanje EU a koji se ticao ekologije - sve i da sutra Srbija formlno i otvoreno prizna Kosovo i svečano ga pozove u sve međunarodne institucije, nema šansi da se prođe 'ekološko' poglavlje, Srbija je eonima udaljena od ispunjavanja zahteva. Ako se sagleda realno, to poglavlje može biti još i najteže i najskuplje, čak gore i od pravosuđa, i korupcije i svega.

Pretpostavljam da se neko već setio i iskoristio to da malo dopuni (partijske) džepove.
To neko u Vremenu previše ozbiljno shvata uslove :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@samo polako

Glavni i odgovorni urednik prorezimskog medija koji je finansiran od stanka subotica(treba li da objasnjavam ko je taj covek?) nasao nekog da optuzuje da prima pare od EU. I jos pritom gostuje u emisiji kod onog sto kazes nesrecnika, glavnog i odgovornog urednika zvanicnog premijerovog glasila. Pritom taj vucicevic isto optuzuje razne kako primaju pare a on dokazano primao pare od miskovica dok je bio glavni i odgovorni u pressu.

Mislim nasla se dva izroda da dele neke lekcije o moralu, stvarno ne treba biti previse inteligentan i shvatiti da su obojica prorezimski somovi i da je srbija debelo zaglibila kad se oni predstavljaju za neki autoritet.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Vladapetr napisao:Koje smo to elemente sramote preskočili?
Pa ako ti poslednjih 10ak strana nije pokazalo šta sve nije u redu u ovoj demonstraciji sile neću ni ja.
I ja kao redovni platiša 5 mesečnih pedplatnih karata mogu isto da osećam neku sarisfakciju i aplaudiram ovoj bagri. Izbanalizovaću celu temu i sve svesti na jedno pitanje :
Kako je normalno da kreatura kao što je Vesić ima formaciju koja hapsi žene zbog toga što nemaju 72 din da se odvezu na neki najverovatnije bedan posao?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Pera Luković je veliko razočarenje slobodnomisleće Srbije...od lucidnog rok kritičara, pa do duhovitog pisca humoreski u Vremenu i idola tzv. "druge Srbije" spao je na potrčka sadašnje vlasti. Tužno je šta nedostatak novca i poroci čine od čoveka.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I meni su nekad bili zabavni njegovi satiricni tekstovi i prosto mi je neverovatan taj njegov obrt od megamrzitelja milosevica i te ekipe do danasnjeg poslusnika najcrnjih ljudi iz tog vremena.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Grci su stvarno prsli. Ovi su ko Milosevic 90-te.
"Niko ne veruje da je grčki dug održiv", izjavio je za britanski Bi-Bi-Si portparol Sirize Euklid Cakalotos.

"Još nisam sreo ekonomistu koji bi zaista verovao da će Grčka u potpunosti otplatiti svoje dugove. To je nemoguće", rekao je Cakalos i dodao da bi lideri Evropske unije trebalo da pokažu da su spremni da sarađuju sa Sirizom, strankom koja se oštro protivi daljoj primeni oštrih mera štednje u Grčkoj.

"Evropa će postati veoma čudna i opasna, sa veoma jakim centrifugalnim političkim silama, ako pokaže da nije spremna da razgovara sa novom vladom, izabranom na demokratski održanim izborima", istakao je portparol Sirize.

"To će biti konačni signal da se radi o Evropi koja ne može da prihvati demokratske niti društvene promene", rekao je Cakalos, dodavši ipak da bi bila njegova "najgora noćna mora ukoliko bi se evrozona raspala zbog bankrota Grčke".

"Ako Grčka bankrotira i izađe iz evrozone, evrozona će se tada raspasti. Mi od početka pričamo da je evrozona u opasnosti i da je evro u opasnosti, ali ne od opasnosti od Sirize, već upravo od politike štednje", upozorio je Cakalos.

Krajnje levičarska stranka Siriza želi da pokrene ponovne pregovore oko uslova pod kojim je Grčka od međunarodnih kreditora dobila zajmove u iznosu od 240 milijardi evra, ali lideri EU upozoravaju novu grčku vladu da će morati da ispuni preuzete obaveze prema kreditorima.
Odgovori