Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od ftj »

samo polako napisao:
Ja se slažem sa svime što je juče rekao!
To ne znači da ga nešto cenim i poštujem.

Znam da sada radi za E novine (ili tako nešto), ali nisam znao da su režimske.
Ako je istina da su režimske onda je ispao jako glup jer te novine nemaju tiraž kao recimo režimske Blic, B92, Pravda, Novosti itd.
Ako se prodao zbog para nije se baš usrećio!

O cenzuri, o Obrenovcu o Ivanu, Olji, Kesiću, o vlasnicima privatnih medija, o donacija gore pomenutim medijima na ovaj ili onaj način sve se slažem sa njim.

Neko reče veliko razočarenje slobodnomisleće Srbije verovatno što se nije priključio hajkama na društvenim mrežama protiv ovih na vlasti i što ne upire prstom u njih sa logikom ako nisi naš onda si sigurno njihov.
Kao da ne postoji ništa treće, ništa nezavisno i pogled sa strane na sukob ovih i onih.
Ne brate, nije nesto trece nego je vrlo otvoreno prorezimski orijentisan, procitaj koji tekst na e-novine.com mada dovoljno je sto gostuje u emisiji kod glasnogovornika. I nije li logicno da se sve slazes sa njim kad on iz tog ugla prica afirmativno o vlasti i svima koji su protiv? 50% glasackog tela se slaze sa njim, logicno je da ce se i ovde na forumu mnogi slagati.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Blic prenosi da je krenula peticija za ukidanje komunalne policije. Iskreno podrzavam, ne zbog ovog sad, nego jer su beskorisni a kostaju :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

samo polako napisao:
starac vujadin napisao:
Neko reče veliko razočarenje slobodnomisleće Srbije verovatno što se nije priključio hajkama na društvenim mrežama protiv ovih na vlasti i što ne upire prstom u njih sa logikom ako nisi naš onda si sigurno njihov.
Kao da ne postoji ništa treće, ništa nezavisno i pogled sa strane na sukob ovih i onih.
Neko, to sam ja :) . Možda bi tvoje reči i imale neku težinu da znaš ko je Pera Luković, ali pošto ne znaš onda džaba...ostaješ bot 2.0 (advanced edition for internet forums and discussion groups).

Inače, e novine nisu novine ;)
Važno da ti znaš ko je Petar Luković a još važnije da si zaključio da ja ne znam ko je!

Komunizam nikako da izvetri iz tebe, etiketiranje je njegova glavna odlika!
Pa sam si rekao da ne znaš...zaboravio si šta si napisao :)

Od toga što znam ko je Pera Luković i šta je komunizam tebi neće biti ništa bolje. Moraš da čekaš neki update na 2.1 kada ga budu napravili.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Isuse...
Prikačeni fajlovi
uploadfromtaptalk1422370704390.jpg
uploadfromtaptalk1422370704390.jpg (34.83 KiB) Pogledano 1477 puta
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

starac vujadin napisao:
samo polako napisao:
starac vujadin napisao:
Neko, to sam ja :) . Možda bi tvoje reči i imale neku težinu da znaš ko je Pera Luković, ali pošto ne znaš onda džaba...ostaješ bot 2.0 (advanced edition for internet forums and discussion groups).

Inače, e novine nisu novine ;)
Važno da ti znaš ko je Petar Luković a još važnije da si zaključio da ja ne znam ko je!

Komunizam nikako da izvetri iz tebe, etiketiranje je njegova glavna odlika!
Pa sam si rekao da ne znaš...zaboravio si šta si napisao :)

Od toga što znam ko je Pera Luković i šta je komunizam tebi neće biti ništa bolje. Moraš da čekaš neki update na 2.1 kada ga budu napravili.
Molim te podseti me gde sam napisao da ne znam ko je Petar Luković?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Jel si ponovo pročitao šta si napisao?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:kezo:
Korisnikov avatar
Sinisa92
Reactions:
Pridružio se: 01 Avg 2014, 00:03
Garaža: Omega 2.0 16v http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?t=2996

Post od Sinisa92 »

Jutros otvorim fb kad izlece kurir i naslov ponovo hapsenje.Rekoh ae pogledam cisto da vidim koga su uhapsili posto sve koje znam se svercuju a dosta njih je krupnije gradje ali pazi iznenadjenje ono opet zena :rofl:
Sve samo potvrdjuje ono sto sam napisao da ne smeju nikog drugog da smaraju osim nemocnih,iskreno drago mi je sve ovo jer meni na svakih 6 meseci po jednom se desi da mi neko zatrazi kartu uglavno ne trazi.
Okrenete glavu,namrstite se i milina vozite se ko ljudi jos kad pola njih izleti napolje zbog kontrole e onda nastupa prava uzviancija sednes i bole te uvo prazan bas ide :rofl: i to sve za dzabe tako da narode samo bezite kad naidje kontrola dobro ze mene i dobro i za vas
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Samo da proverim nešto, inače isto se slažem da je komunalna katastrofa, ali molio bih odgovore na ova pitanja:

1. Ako muško ili žensko neće da plati kartu, koliko god ona bila, ako posle neće da plati kaznu, kolika god ona bila, ako je ne privedu jesmo onda svi mi koji platimo budale?

2. Kako da prevoz bude jeftiniji kad je i ovako najjeftiniji od svih koje znam a većina troškova su isti kao u drugim zemljama (gorivo, održavanje autobusa)? Možda ima nekih zaposlenih viška, na tome se radi, ali ja iz proverenih informacija znam da su u velikom problemu.

3. Zašto je privođenje žene smešno, one imaju drugačija prava pa ne smeju da se privedu? Treba verbalno da se zamole da urade nešto kada krše zakon?

4. Zašto bi gradski prevoz bio dostupan svima u smislu da je jeftin kao vazduh? Onaj ko normalno radi može da plati gradski prevoz. U Švedskoj sam video da je gradski oko 80e mesečno i to u Upsali koja nije veliki grad, nisam nešto siguran da je to i proporcionalno plati gledano mnogo jeftinije nego što je u Beogradu. Verovatno jeste nešto jeftinije da ne ralunam sad, ali opet ostaje da su troškovi goriva isti, kao i delova koji idu na buseve.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Fantastično mi je da neki ne kapiraju da niko normalan ne zagovara neplaćanje karata. Nije problem u tome.Naravno da karte treba kupovati.

Problem je ko, kako i sa kojim ovlašćenjima vrši kontrolu. Ovime je država zloupotrebila silu u privatnopravnom odnosu. Ima takvih zloupotreba još i nisu tako retke, ali je propisivanje švercovanja kao prekršaja (zajedno sa propisivanjem da je neplaćanje poreza prekršaj) verovatno najgori slučaj u pravnom smislu.

Pitanje je šta je sledeće - da li će prekršaj biti ako se kasni sa plaćanjem struje ili će komunalci da otimaju ključeve od kola zbog isteka vremena parkinga u zoni.

Ista ta država neće da goni izvršioce kr dela ako je šreta za oštećenog građanina manja od 5000, već prepušta gonjenje oštećenom ako ima volje, nerava i para.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Koliko sam puta, dok sam se vozio gradskim saobracajem mogao da oteram kontrolu u pm, jer su ti kontrolori uglavnom nevaspitani u svakom smislu. Sada misle, posto ih stiti komunalna policija da su mali Bogovi. Nego necu na taj nivo da se spustam da se raspravljam sa nekim polusvetom za manje od 100 dinara, a pritom praveci predstavu za sve ostale putnike u autobusu. Kupicu kartu i nije mi problem. Ako nemam, ustinucu od neceg drugog, a kartu cu kupiti.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

AcaKayak napisao:Samo da proverim nešto, inače isto se slažem da je komunalna katastrofa, ali molio bih odgovore na ova pitanja:

1. Ako muško ili žensko neće da plati kartu, koliko god ona bila, ako posle neće da plati kaznu, kolika god ona bila, ako je ne privedu jesmo onda svi mi koji platimo budale?

2. Kako da prevoz bude jeftiniji kad je i ovako najjeftiniji od svih koje znam a većina troškova su isti kao u drugim zemljama (gorivo, održavanje autobusa)? Možda ima nekih zaposlenih viška, na tome se radi, ali ja iz proverenih informacija znam da su u velikom problemu.

3. Zašto je privođenje žene smešno, one imaju drugačija prava pa ne smeju da se privedu? Treba verbalno da se zamole da urade nešto kada krše zakon?

4. Zašto bi gradski prevoz bio dostupan svima u smislu da je jeftin kao vazduh? Onaj ko normalno radi može da plati gradski prevoz. U Švedskoj sam video da je gradski oko 80e mesečno i to u Upsali koja nije veliki grad, nisam nešto siguran da je to i proporcionalno plati gledano mnogo jeftinije nego što je u Beogradu. Verovatno jeste nešto jeftinije da ne ralunam sad, ali opet ostaje da su troškovi goriva isti, kao i delova koji idu na buseve.
Za stavku 3 se ne radi o tome, nego da sama KP selektivno primeni zakon kada im je lakse ili kada smeju
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

AcaKayak napisao:Samo da proverim nešto, inače isto se slažem da je komunalna katastrofa, ali molio bih odgovore na ova pitanja:.
1. Nismo, ako doticna osoba nema od cega da plati, a grad je ne vidi kao socijalnu kategoriju.

2. Da li imas tacnu racunicu koji su troskovi?

3. Naravno. Kako drugacije? Ne vidim da ih je fizicki napala, bar ne na snimku.

4. Imam prijatelja u Upsali, pitacu. Svedska ima jaku socijalnu komponentu. Nisi pitao koliko dobijaju socijalnu pomoc kada su bez posla? Mogu i to da pitam
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Paja napisao:niko normalan ne zagovara neplaćanje karata
Dakle:
- podela na normalne i one suprotne od toga
- citirano je negacija, što jasno kazuje da svako normalan zagovara plaćanje karte
- dalje sledi da među onima koji zagovaraju neplaćanje karte nema normalnih
- što jasno ukazuje da svi oni koji zagovaraju neplaćanje karte jesu suprotno od normalnih

Al si na suptilan način izneo svoj stav o onima koji pripadaju drugom skupu. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Džabe Pajo ponovo pišeš... Već na sledećoj strani će neko da se zapita zašto je čudno da se plaća vožnja.

BTW
Plenidba vozila zbog neizmirenih kazni za parkiranje im je stara neispunjenja želja od koje neće nikada odustati. Ne znam samo kojom silom će se to sprovoditi :think:
Odgovori