Grčka
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Grčka
Ja ako jedem nesto usput (neko meso), rizikujem da trpim odlazak u klonju do krajnjeg odredista
Sendvici i grickalice su standardna varijanta

Sendvici i grickalice su standardna varijanta
Brzine idu u H-a !!!

- Day Walker
Heinz ako putujete danju verujem da je pakao. Ja vozim noću i uživam u miru i praznijim putevima.
Za Tasos i Potos imaš moju prepruku. Nije uopšte predaleko.
U povratku sam od trajekta do kuće vozio 9h s tim da sam morao kroz Kavalu jer je bio zatvoren auto put zbog nevremena, promašio sam skretanje ka Evzoniu pa sam se vrteo kroz industrijsku zonu u Solunu i imao sam baš gadne pljuskove u MK.
Da sam vozio kako treba skinuo bih bar pola sata, a realnije 45 minuta.
Od Soluna ti je auto put do na 20km pred Keramotijem. To je sasvim pristojna magistrala kroz ravnicu.
Trajekt ima neki red vožnje ali ga se ne drže. Koliko sam video situacija je ko u CG kako jedan isplovi tako drugi uplovi i tovari se. Sama vožnja trajektom traje oko 25 minuta.
Na samom Tasosu bih ti preporučio da ideš ipak u Potos. Jeste da ima još pola sata vožnje ali u njegovj blizini su najlepše plaže i kažu da je na jugu mnogo manje vetra.
Ako se vas šestoro delite u dva apartmana moja preporuka je vila Irida u Potosu. Smeštaj je nov, sve je čisto i uredno, čisti se svaki dan, gazdarica više nego ljubazna, a nenametljiva, ima wi-fi i privatni parking na minut peške od objekta. Vlasnici drže i restoran gde je moguće uplatiti obroke. Kažu da je jedan od boljih restorana u Potosu.
Ono što može da bude mana je jako mala kuhinja - radna površina je baš mala. Nama nije smetalo jer ne kuvamo na moru, ali ko kuva nek pogleda slike kuhinje.
Za Tasos i Potos imaš moju prepruku. Nije uopšte predaleko.
U povratku sam od trajekta do kuće vozio 9h s tim da sam morao kroz Kavalu jer je bio zatvoren auto put zbog nevremena, promašio sam skretanje ka Evzoniu pa sam se vrteo kroz industrijsku zonu u Solunu i imao sam baš gadne pljuskove u MK.
Da sam vozio kako treba skinuo bih bar pola sata, a realnije 45 minuta.
Od Soluna ti je auto put do na 20km pred Keramotijem. To je sasvim pristojna magistrala kroz ravnicu.
Trajekt ima neki red vožnje ali ga se ne drže. Koliko sam video situacija je ko u CG kako jedan isplovi tako drugi uplovi i tovari se. Sama vožnja trajektom traje oko 25 minuta.
Na samom Tasosu bih ti preporučio da ideš ipak u Potos. Jeste da ima još pola sata vožnje ali u njegovj blizini su najlepše plaže i kažu da je na jugu mnogo manje vetra.
Ako se vas šestoro delite u dva apartmana moja preporuka je vila Irida u Potosu. Smeštaj je nov, sve je čisto i uredno, čisti se svaki dan, gazdarica više nego ljubazna, a nenametljiva, ima wi-fi i privatni parking na minut peške od objekta. Vlasnici drže i restoran gde je moguće uplatiti obroke. Kažu da je jedan od boljih restorana u Potosu.
Ono što može da bude mana je jako mala kuhinja - radna površina je baš mala. Nama nije smetalo jer ne kuvamo na moru, ali ko kuva nek pogleda slike kuhinje.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
deca ne mogu bez jagnjetine
Mi nismo imali nikakvih problema, al smo spavali u Solunu
u Keramotiju dođe fina pauza ali ne čeka se puno.
Bili smo pretprošle godine početkom juna, prošle su bile neki kijameti, oštećene plaže.

Mi nismo imali nikakvih problema, al smo spavali u Solunu

Bili smo pretprošle godine početkom juna, prošle su bile neki kijameti, oštećene plaže.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Jel istina da Siriza ukida pojedine usluge u hotelima?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Najavljuju da će ići protiv all inclusive varijante. Ne mogu da zabrane ali će ih mučiti porezima. Objašnjenje je da ta vrsta hotelijerstva uništava sve oko sebe. Niko ne ide u kafane, kafiće,...
Nije izvučeno iz konteksta. Vest je bila bukvalno takva.
Meni čak nije ni nelogično. All inclusive hotel je praktično monopolista svih usluga. Njegovi gosti, a po pravilu ih je veliki broj, neće ostaviti ni dinar nigde drugo. Takav hotel gasi malu privredu u svojoj okolini.
Meni čak nije ni nelogično. All inclusive hotel je praktično monopolista svih usluga. Njegovi gosti, a po pravilu ih je veliki broj, neće ostaviti ni dinar nigde drugo. Takav hotel gasi malu privredu u svojoj okolini.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
E mi smo provalili foru za ove naše.Heinz napisao:Deca jedu ćevape
TT
NE stajemo u fakin Predejane, produžimo... Prva pauza Hotel Makedonija negde u sred MK s desne strane autoputa.
Tu SAMO teleća čorba i pljeke za poneti. Meni čorba bude dosta ili malo ćapim od pljeke a što je najvažnije, ne zadržavamo se previše jer se razigraju pa se pauza bezveze produži na sat vremena.
Što se puta na Tasos tiče - gde stati na pauzu od Soluna ka Keramotiju, zaboravio sam put, ostalo mi u glavi samo dva sata vožnje autoputem kroz bespuće?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Day Walker
Stajemo u Predejane na kafu i doručak lagani za klince. Posle u Mrzencima jagnjetina i ćevapi, obavezan stop. Nije nam nešto bitno da li je pauza 30 ili 60 minuta, deci dobro dođe, a i nama. Stajemo i između na pumpama, kako se kome piški i kaki, jede neki sladoled, sipa se gorivo u Jazza i sl. Ako klinac spava onda ne stajem, više ima pauza od vožnje.