Računari
Re: Računari
Ako ti ne treba veliki hard, tj imaš već eksterni, zameni samo ovaj za SSD od 250Gb i slobodno vozi. Ovo što si napisao će jako brzo da ti tera Office aplikacije.
LC sa 12cm ventilatorom je verovatno veoma tih, ali pojma nemam, ispao sam već iz tih tokova.
LC sa 12cm ventilatorom je verovatno veoma tih, ali pojma nemam, ispao sam već iz tih tokova.
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
procesor je fin, integrisana Intel graficka bezveze ali kapiram da ce da tera to opusteno, mozes i da dokupis ako ti zasmeta.
LC 420w je najjeftiniji LC, u prevodu isti kao i ostali kinezi, ali ce opusteno da tera to.
kolko para ti traze za to je pravo pitanje
?
LC 420w je najjeftiniji LC, u prevodu isti kao i ostali kinezi, ali ce opusteno da tera to.
kolko para ti traze za to je pravo pitanje

Ne traze meni, nego firmi 
480 EUR
Tapatalk Post

480 EUR
Tapatalk Post
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Nije isti kao svi kinezi. Ne mogu da tvrdim koliko je bolji ali je otprilike 3x teži od nekog Frontiera i sličnih. I sve je ozbiljnije urađeno. Nije preterano tih.
Ima u Winwinu Thermaltake SPS530W modularac i obično, za baš pristojan novac. Reda 5K.
Huawei P6 TT
Ima u Winwinu Thermaltake SPS530W modularac i obično, za baš pristojan novac. Reda 5K.
Huawei P6 TT
- Nikolaa
winwin je otrovan sa cenama, tek neka akcija ako se uhvati... ja pre neki dan uzeo za vise od 1000din povoljnije ovu tastaturu npr
http://www.winwin.rs/tastatura-usb-logi ... 92156.html
ima LC-a koji su stvarno okej, ovo je najjeftiniji LC, nije nista kvalitetniji od slicnog mu blueberryja npr, kolko para tolko muzike
... naravno da ce terati ovo opusteno, pobogu nema ni graficku ;D
gledam sad, 40 evra vam uvalise za kuciste(koji ce vam djavo fensi kuciste), a tipa za iste pare moze da se uzme "obicnije" LC kuciste u koje vec ide isto to napajanje, a ovako vam uzmu i za kuciste i za napajanje posebno
...
zatim najjeftiniji toshiba hdd, i SILICON POWER memorija(koju ja u zivotu ne bih uzeo).
moze to bolje, ja bih pre neki jaci brend za memoriju(pre svega) i hdd, a da ustedim na fensi kucistu i uzmem obicno sa vec ugradjenim istim tim napajanjem.
moze to i jeftinije da se nabavi cak mozda...
http://www.winwin.rs/tastatura-usb-logi ... 92156.html
ima LC-a koji su stvarno okej, ovo je najjeftiniji LC, nije nista kvalitetniji od slicnog mu blueberryja npr, kolko para tolko muzike

gledam sad, 40 evra vam uvalise za kuciste(koji ce vam djavo fensi kuciste), a tipa za iste pare moze da se uzme "obicnije" LC kuciste u koje vec ide isto to napajanje, a ovako vam uzmu i za kuciste i za napajanje posebno

zatim najjeftiniji toshiba hdd, i SILICON POWER memorija(koju ja u zivotu ne bih uzeo).
moze to bolje, ja bih pre neki jaci brend za memoriju(pre svega) i hdd, a da ustedim na fensi kucistu i uzmem obicno sa vec ugradjenim istim tim napajanjem.
moze to i jeftinije da se nabavi cak mozda...
Poslednja izmena od Nikolaa u 29 Jan 2015, 14:23, izmenjeno 1 put ukupno.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Winwin je po meni sasvim u redu s cenama. A da će da tera i taj LC to stoji u tekstu.
Ne znam kakav je Bluberi ali LC Power je daleko od generičkih kineza.
Ja imao Silicon Power 2008-2014 i prodao ih pre godinu dana. Sasvim korektno.
Huawei P6 TT
Ne znam kakav je Bluberi ali LC Power je daleko od generičkih kineza.
Ja imao Silicon Power 2008-2014 i prodao ih pre godinu dana. Sasvim korektno.
Huawei P6 TT
- Nikolaa
da i ja sam caletu uzeo Biostar plocu kad su bile popularne i tera je i dalje(vise ih naravno nema na trzistu jer su krsina), dok recimo drugar pristedeo na tome(a kupovao vrlo jaku masinu) pa mu crkao taj budjavi Biostar.
ja se uvek drzim jacih brendova kod takvih stvari, manja verovatnoca da ce da uleti skart, pa posle treba da se zezas sa reklamacijom, a razlika u ceni smesna.
sto naravno ne mora da znaci, ovo je skroz korektna konfiguracija, samo to kuciste mi je ono, bas glupo uvaljeno
i cena mozda za NIJANSU jaca, ali nisam siguran 100% morao bih da proverim 
ja se uvek drzim jacih brendova kod takvih stvari, manja verovatnoca da ce da uleti skart, pa posle treba da se zezas sa reklamacijom, a razlika u ceni smesna.
sto naravno ne mora da znaci, ovo je skroz korektna konfiguracija, samo to kuciste mi je ono, bas glupo uvaljeno

Ja proveravao i dosao do 55.000 din samo za komponente. Kuciste sam ja trazio da bude kvalitetno i da ima USB 3.0 sa prednje strane pa je mozda zbog toga covek stavio to. Da rezimiramo, bilo bi dobro staviti kvalitetniju memoriju (Transcend, Kingston?) i kvalitetniji HDD (koji?).
Nidzo, raspitao sam se malo o SSDu. Super stvar, samo ne znam da li ce mi biti dosta 250 GB, nevezano za koriscenje eksternog harda. Ako se uzme veci dosta pojacava cenu, i ono na sta mi je decko skrenuo paznju, a sto je cini mi se bitno, je da sa SSD-a u slucaju sranja nema skidanja podataka za razliku od HDD gde je to u 80% slucajeva izvodljivo (lupio sam cifru)...
Tapatalk Post
Nidzo, raspitao sam se malo o SSDu. Super stvar, samo ne znam da li ce mi biti dosta 250 GB, nevezano za koriscenje eksternog harda. Ako se uzme veci dosta pojacava cenu, i ono na sta mi je decko skrenuo paznju, a sto je cini mi se bitno, je da sa SSD-a u slucaju sranja nema skidanja podataka za razliku od HDD gde je to u 80% slucajeva izvodljivo (lupio sam cifru)...
Tapatalk Post
Ne znam šta će ti SSD mimo isključivo sistema, (čime se rešava recovery podataka-ne treba ti), za sve ostalo je prosto preskupo. A ume i običan hard da zvekne, još kako. Softverski možeš sam najčešće da ga središ Hyrens Bootom. Ne znam nikog kome je zveknuo SSD.
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
Jel ovde sad nestala gomila postova u temi pred mojim ocima ili se tripujem?
Proverio sam, tripuješ. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

SSD je brz ko metak i poprilično se primeti na mašinama koje rade sa office aplikacijama.
@mare, kako ti nije dosta 250Gb? To je puno prostora, pogotovo ako se uzme u obzir namena koju si naveo. Možeš i manji SSD da uzmeš za sistem, 120Gb, a pored stavi još jedan 7200rpm hard od 1TB za dokumente, ako ti je stvarno toliko mnogo prostora potrebno.
Više ćeš primetiti brz disk u takvom okruženju nego brz CPU.
@mare, kako ti nije dosta 250Gb? To je puno prostora, pogotovo ako se uzme u obzir namena koju si naveo. Možeš i manji SSD da uzmeš za sistem, 120Gb, a pored stavi još jedan 7200rpm hard od 1TB za dokumente, ako ti je stvarno toliko mnogo prostora potrebno.
Geza napisao:Proverio sam, tripuješ.
Hmmm

Nidzo, jesi ti pisao o dostupnosti nekih laptopova od 1000e? Gde je to sad?
Nidzo, sad sam na nekih 200 GB, i svakodnevno se "punim". Imam brdo neke dokumentacije u PDFu, gomilu izvestaja u Wordu, i mnooogo slika. To resenje sa SSD + HDD mi se dopada
Mozda bi idealno bilo 120 GB za sistem, i 500 GB za podatke...
Tapatalk Post

Tapatalk Post
Ovako nešto ja koristim i stvarno leti.nidza napisao:SSD je brz ko metak i poprilično se primeti na mašinama koje rade sa office aplikacijama.