Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od stefanan »

Meni je čim se predje 70-72mm u širinu posle sve isto,mora skoro uvek sa dve ruke da se koristi

Nikola jel si probao Google keyboard,meni je prijatnija za kucanje,ima veći space bar,razmaci izmedju slova su skladniji. Na ovoj mnogo više gresim
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Floyd napisao:Ovaj Next kao da je '41. godište :kezo:
Navikao sam da koristim telefon bez da preterano gledam u ekran i da pritom ne pravim greske u kucanju. Sa tac ekranom to nije moguce.
Smara me sto da bih otkucao dve reci moram da gledam u telefon, a na e6 sam to mogao da uradim drzeci telefon ispod stola.

To sto se ti uvek palis da sve bude sto novije, "hightech", i kad je dobro i kad nije, jbg. Ja bih uvek stavio prvo funkcionalnost.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ima mane ali ima i prednosti.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

NexT napisao:To sto se ti uvek palis da sve bude sto novije, "hightech", i kad je dobro i kad nije, jbg. Ja bih uvek stavio prvo funkcionalnost.
O funkcionalnosti i pričam. Meni je iskreno mnogo lakše da kucam na TS nego na hardverskoj qwerty tastaturi. Imao sam BB 2 godine ali jbg. vreme ga je pregazilo.
Poslednja izmena od Floyd u 31 Jan 2015, 19:55, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I ja se odavno navikao na slepo kucanje na tacu. Mozda se malo vise gresi al jbg.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Oko mene svi mahom imaju touch screen, ali što se tiče kucanja poruka nikome nije bolje. Imao sam touch screen tri godine i nisam se navikao. Meni to lično i nije najbitnije jer ne kucam veliki broj poruka (ali me nerviraju greške prilikom kucanja), nego mi je bitna robusnost upotrebe - da mogu lako da ga upotrebljavam kada je kiša, sneg, kada držim kišobran, torbe, kada vozim, da po jakom suncu mogu lako da vidim dugme za prijem i prekid veze...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa i na hardverskoj tastaturi možeš da pogrešiš u kucanju.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

methane.master napisao:
Uroš S. napisao:Šta mislite o ovom Huawei Ascend Mate 7? Meni se jako dopada, sledeći telefon će biti minimum 5", a ovaj je 6" što mi je super. Gledam i čitam rivjuove ovih dana i svi ga hvale. Sad je oko 420e na oglasima.

Ja prezadovoljan sa P6, evo već godinu i po, uzeo bih možda P7, on je oko 250e, da mi nije previše sličan.
Ako ti ne smeta veličina (širina naročito) 157x81x79mm i masa 185g, onda OK. Meni lično ti phableti mi nikako ne leže.

Ne znam, ali obzirom da smo se svi navikli sa onih Samsung sapunčića na preklop ili kao što sam ja imao Siemens SL55 koji je 82 x 45 x 22mm, ne vidim razlog da se ne prilagodim.

Evo ga ovde :plusone: za QWERTY(hardverski) telefone.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

A da uzmeš prvo neki jeftiniji fablet da vidiš dal ce ti odgovarti?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Moj drugar se napalio da nabavi Ascend Mate 7 Monarch...nadam se da će uskoro prelomiti (skup je) da mu ga donesu iz Kine, pošto je to malo ređa stvar u Evropi, mada je i u Kini skup.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

stefanan napisao:Koliko je losa tastatura na sony-u, nije ni cudo sto pavle stalno gresi a primetio sam da i heroj ima dosta gresaka od kad koristi Z3.
Jedina dobra stvar je sto ima super recnik, stavlja kvacice bas tamo gde treba i nista vise. Do sad sam koristio uvek klot,jer me nervira autocorrect ali ovde super radi
Meni je vrhunska tastatura, bas retko pravim greske, a dosta brzo kucam. Jedino sto se meni desava, jeste da kada bas zurim, kacim tacku umesto space, jer je tacka previse ka sredini uvucena, a ja imam bas male sake.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

stefanan napisao:A da uzmeš prvo neki jeftiniji fablet da vidiš dal ce ti odgovarti?

Prelaz na 5" sa 4.7" je realno beznačajan. 5.5 i ajde, al ne vidim ni jedan tel sa tolikom dijagonalom a da mi je zapao za oko, a u 6" već ima. E sada da li sačekati malo da padne cena, u principu mi se čini da Huawei brzo gubi cenu sa protekom vremena od pojavljivanja na tržištu, mada to ne mogu da tvrdim jer druge brendove apsolutno ne pratim u tom smislu. A ni u jednom drugom.

Ovaj P6 je sada 150-160e nov sa mreže, polovni idu već i za 100e, P7 je 250 nov, ovaj Mate je sada ~420, a kapiram da će do leta biti 320, a meni ništa ne znači tih par meseci. Menjam malo iz hira, malo jer mi je dosadio, malo jer kao hoću veći ekran. P6 izlazi na kraj bez štucanja sa svim zadacima.

Ili ću ga rutovati i zadržati do oktobra kad mi ističe ugovor ili menjam uskoro. Jedino što sada mogu da izvučem 120e, a u oktobru mogu da se nadam 80 i to teško.
Poslednja izmena od Uroš S. u 31 Jan 2015, 20:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uroš S. napisao: Ne znam, ali obzirom da smo se svi navikli sa onih Samsung sapunčića na preklop ili kao što sam ja imao Siemens SL55 koji je 82 x 45 x 22mm, ne vidim razlog da se ne prilagodim.
Pa lako je bilo, sapunčići su stajali u šaku, neki čak i bili premali, ali ovo je debelo druga krajnost, širi je čak i od Note 4... doduše ja odavno kukam na veličinu telefona, tako da možda nisam merodavan. Svakako pogledaj ga prvo negne i dobro "provrti" kroz šake.
Širim haos!
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

To sam i primetio, takodje m i z su mogli malo više da pomere ka ivici ovako ima prostora dosta praznog.

Sve više misli da ću se ja vratiti na xioami,samo da mi4 padne na 300e. Mada za te pare već sad ima Huawei honor 6,odličan je
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Urose ovo je P6?

Slika

Bas lep telefon.
Odgovori