Obuća i odeća

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Re: Obuća i odeća

Post od fq400 »

Ja sam jednom šio odelo kod krojača i rezultati su bili... recimo, razočaravajući. Osim ako nemaš sigurnu preporuku za krojača, bolje da ne rizikuješ.

Za 300 jura može skroz dobro odelo, ali moraš da imaš malo sreće da naletiš, takvo je barem moje iskustvo. Isplatilo bi se preko neta, ali je preveliki rizik da se kupuje bez probe, čak i kad znaš veličinu.
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Ne bih bez probe sigurno, pogledacu prvo po prodavnicama neko gotovo.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Neo napisao:Bez ikakvih linija, tamnije teget. Mozda uz braon kais i cipele ali sigurnija opcija su crne.
Ja iskreno mislim da su na teget odelo sigurnije braon cipele. Mnogo lepse od crnih stoje na tu kombinaciju. Jos kais i kozica sata u istoj nijansi. Evo jedno, po meni, super odelo, mada ne stoji svakom isto zbog gradje naravno.

Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kais i kais sata u boji cipela su mi nuzni, moj ocd ne podnosi drugacije.
Ja kupio u Cortefeilu Pedro Del Hierro odelo za 20k na snizenju, da se useres kakvo je, kao daleko skuplja. Boss u outletu Movema u Indjiji su rutinski ispod 300 evra. Shaner mi je donosio za 250 Boss i Pierre Cardin u svim bojama i velicinama. Moze se nadje bez vecih problema.
Otvorila se radnja za handmade cipele pored mog posla, sutra cu da svratim
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Crnji je odelo realno za broj manje
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Da izgleda veći :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Neo napisao:Bez ikakvih linija, tamnije teget. Mozda uz braon kais i cipele ali sigurnija opcija su crne.
Naprotiv, braon cipele se jako dobro slazu uz teget, kako odelo, tako i farmerke. I ja treba da uzmem neko odelo i bas sam gledao jedne braon cipele, ali na kraju nisam uzeo jer nisu imali odg. broj. Drugar je uzeo tu kombinaciju za svadbu, jako dobro izgleda. Mada nekako za prvo odelo bih ipak isao na tamno sivo licno.

Slika
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Slazem se, braon cipele (i ostalo sto ide u toj boji) mnogo bolje idu uz teget odelo, pogresno sam se izrazio, mislio sam da idu i crne, koje pak mogu da obujem i kad kupim sivo odelo npr.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Braon cipele idu dobro i uz krem, ali krem odelo bas nije cesto da se vidi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Rakhil napisao:Otvorila se radnja za handmade cipele pored mog posla, sutra cu da svratim
Da li si video možda koje vrste cipela? Je l' fazon ono, jeftinije ili je neki bolji kvalitet? :think: Handmade koji sam ja gledao do sad je bio brutalno lupanje po ušima.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Trebao sam danas da idem kod nekog lika koji radi cipele za oko 100e, naravno može i više ali svaka personalizacija je moguća.

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Hvala svima na preporukama, nemam sada dovoljno vremena da pišem opširnije ali svakako ću da pogledam ovde na netu šta sve ima pa javljam :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Tamnija, ali ne pre tamna nijansa sive je najbolja za prvo odelo jer ide i sa braon i sa crnim cipelama, jer se odlično kombinuje sa većinom pristojnih kravata i odlično podnosi bele i svetlo plave košulje. Zato ga ja potenciram. Prvo odelo je najskuplje jer se tada kupuju i cipele, kaiš i bar dve košulje. To je tek početak.
Nakon toga mođe da se kupi sledeće odelo koje će ići uz postojeće cipele ili cipele u drugoj boji, a nakon toga je već lakše jer se dokupljuje po potrebi i prema mogućnostima.

Crno i teget jednobojna odela su najkomplikovanija jer moraju da budu baš dobra i da se upare sa još boljim cipelama i košuljom da ne bi ličila na uniforme. Zato su odela sa sitnim diskretnim prugama bolji izbor.

Crno odelo samo sa crnim cipelama, teget odelo samo sa branom cipelama.

Kod ozbiljnih odela nema eksperimenata i preteranog modiranja. Pravila su davno postavljena i ne menjaju se. Jake boje su zabranjene, šarene čarape takođe..
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Odelo tesko da moze da izgleda kako treba i bude dovoljno udobno ispod 200-250e. Autlete ne racunam, tu mzoe svasta da se ubode, ako se pogodi i broj.

Ortakov cale pravi cipele po meri i zelji, jedne sam video uzivo, vrhunski uradjene. Planiram to, al prilicno bezim od odela, pa i ozbiljnih cipela. Pantalone i kosulja zavrsavaju posao trenutno.

Ipak, planiram na prolece da se bacim malo na gledanje nekih stvari, ali odelo po meri je odelo po meri... I cak nisu ni toliko skupa...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Šio sam jedno odelo kod navodno vrhunskog muškog krojača i nisam bio zadovoljan, a koštalo je kao Boss.
Cipele bih pravio na jedan ako bih našao dobrog majstora koji ima dobre modele. Salonke za odela su po pravilu uske za koj taban.

Boss odela su na sniženju 250€ pa do plafon 500€. Treba znati kad ići i kad su najveći popusti.
Odgovori