Euro konektor auto-radia

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
toni-b
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2014, 19:53

Euro konektor auto-radia

Post od toni-b »

Imam problem sa gore navedenom vezom kod Citroen-ovog vozila,posto nisam dobio fabricni cd ja sam odlucio da ugradim Pioneer.Ali problem je bio sto je na originalnom konektoru stalni dovod 12V i dovod 12V vezan za kontak bravu bili su obrnuto vezani.Kada sam to ispitivao ukapirao sam da dovod koji treba biti vezan za kontakt bravu povezan je sa svetlima enterijera jer posle zakljucavanja auta,posle jednog minuta prestane dolazak 12 volti napajanja na toj klemi za kasetofon.Kako to resiti da funkcionise normalno kada se izvuce kontakt kljuc da nema vise napajanja osim naravno stalnom strujom u klemi koji cuva memoriju? :plusone:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Euro konektor auto-radia

Post od TheWickerMan »

Ako te dobro razumem, ti bi da ti se gasi radio odmah po vađenju ključa ? Jedino da dovedeš nov plus direktno sa kontakt brave za to.
Na svim novijim Peugeotima/Citroenima je tako, posle minut se gasi radio, kilometraža na instrument tabli i još par uređaja.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Ja sam sa fabrickog radija presao na neki Kenwood player (kako se vec pise...)

Brisao mi je memoriju plejera po gasenju vozila i nasao sam u uputstvu da samo zarotiram zice od napajanja (na Euro konektoru) i dobicu stalnu struju za memoriju a opet se plejer sam pali i gasi po startovanju/gasenju racunara
toni-b
Reactions:

Post od toni-b »

Hvala Drugari.TheWickerMan dobro si me razumeo na to sam mislio nego sam se malo vise bio raspisao-a i amater sam za autoelektriku. :sesir:
toni-b
Reactions:

Post od toni-b »

Uspeo sam da resim problem s tim sto sam 12V doveo sa upaljaca i on je povezan sa kontakt kljucem :opustanje:
Odgovori