Ne brže od života!
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Ne brže od života!
Videćete da ništa niste znali do ovog slučaja.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
U tom slučaju uzrok nesreće ne bi bio na njemu, i ne vidim što bi on prihvatao posledice tuđeg ponašanja.
Ftj, nisam mislio da postoji posebno delo, nego u sklopu čega se gleda, nemoguće mi je da to nema nikakav uticaj, verovatno bar kao otežavajuća okolnost.
A i ako ga nema trebalo bi ga uvesti, hit&run postao mnogo popularan...
Ftj, nisam mislio da postoji posebno delo, nego u sklopu čega se gleda, nemoguće mi je da to nema nikakav uticaj, verovatno bar kao otežavajuća okolnost.
A i ako ga nema trebalo bi ga uvesti, hit&run postao mnogo popularan...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Next je lepo objasnio, i imam isto misljenje o ovoj nezgodi.
EDIT: Ako se dobro secam, pricali su nam na faksu da se to bezanje i nepruzanje pomoci ne uzima previse kao otezavajuca okolnost jer je covek tada u soku i cesto ne zna sta radi u tim trenucima.
EDIT: Ako se dobro secam, pricali su nam na faksu da se to bezanje i nepruzanje pomoci ne uzima previse kao otezavajuca okolnost jer je covek tada u soku i cesto ne zna sta radi u tim trenucima.
Znači, ok je nekoga malo čuknuti i ostati, a ako pokosiš nekoga sa 70+, nastavljaš dalje svojim putem jer mu ionako nema pomoći?
Po tom principu je onda ok i stati na mesto za invalide ukoliko ga za to vreme invalidi ne koriste.
Po tom principu je onda ok i stati na mesto za invalide ukoliko ga za to vreme invalidi ne koriste.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Znači onaj lik iz Batajnice što je pokosio one dve devojke koje su ostale žive i pobegao je u težoj situaciji od ovog dečka koji je ubio devojku i otišao? 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Niđe veze, ne kapiram šta hoćeš reći?fq400 napisao:Znači, ok je nekoga malo čuknuti i ostati, a ako pokosiš nekoga sa 70+, nastavljaš dalje svojim putem jer mu ionako nema pomoći?
Kuzmanović, verovatno jeste tako ali mi je to ono... Pogotovo što ispada po okrivljenog da je bolje da povređeni umre odmah nego da nadživi neko vreme, paradoksalno...
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Da li nase zakonodavstvo uopste razlikuje slucajeve u kojem je prekoracenje brzine bilo kljucno za krajnji ishod saob.nesrece?
Recimo da li je kazna za prekoracenje brzine jedina razlika izmedju sledeca dva slucaja>
1. Vozim na auto putu i udarim pesaka pri brzini od 80 km/sat - ogranicenje 120
2. Vozim u gradu i udarim pesaka pri brzini od 80 km/sat - ogranicenje 50
Recimo da li je kazna za prekoracenje brzine jedina razlika izmedju sledeca dva slucaja>
1. Vozim na auto putu i udarim pesaka pri brzini od 80 km/sat - ogranicenje 120
2. Vozim u gradu i udarim pesaka pri brzini od 80 km/sat - ogranicenje 50
Poslednja izmena od schonenk u 02 Feb 2015, 15:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Na ovo sam mislio, ako to pitaš...?Grujic napisao:Niđe veze, ne kapiram šta hoćeš reći?
Kuzmanovic napisao:pricali su nam na faksu da se to bezanje i nepruzanje pomoci ne uzima previse kao otezavajuca okolnost jer je covek tada u soku i cesto ne zna sta radi u tim trenucima
Pa, u prekoracenju si i sa 60kmh, i jbg, mogu da kazem da koristim telefon u nekim situacijama, i brze kad vozim, ali je veliki deo toga na Nbg, gde je mnogo preglednije. U gradu vise pazim i svakako sam u manjem prekoracenju.fq400 napisao:Za prekoračenje je tačno, ali da li baš svi ovde vozimo preko ograničenja i u isto vreme gledamo u telefone, ribe preko puta itd?NexT napisao:98% foruma je konstantno u prekoracenju u gradu (onih 2% lazu), i svakome se desilo da pesak prelazi/pretrcava na crveno. Dovoljno da je pogledao u telefon u tom trenutku, ili u neku ribu s druge strane ulice
Ukoliko je prelazila na crveno svakako snosi najveći deo krivice, ali to njega ne oslobađa odgovornosti za prekoračenje i nepružanje pomoći. I sam si čini mi se više puta rekao da kad si u prekoračenju prihvataš sve posledice, kazne itd, pa zašto ne bi i on, ili bilo ko drugi?
Ja ni jednog trenutka nisam rekao da on treba da bude oslobodjen.
Samo kazem da je ugao gledanja na stvari pogresan zbog cinjenice ko mu je otac... Za prekoracenje je kriv. Za nepruzanje pomoci, jebiga, to je za nekog kompetentnijieg da kaze. Da se nadjem u situaciji da sam prvi auto iza, sigurno bih stao, i pozvao hitnu, ali 99% ne bih smeo da pipnem povredjene, da ih ne bih iz najbolje namere sjebao jos vise.
Ne znam da li se uzima u obzir da li bi prezivela da ju je udario sa 50kmh, mada mislim da to niko ne moze da zna. Desavalo se da ljude gurnu, pa oni padnu i raspale glavom o ivicnjak i cao, a kamoli dzip od dve tone kad te baci...
Pili Uroš i ja kafu jutros i komentarišemo kako niste raspalili po ovoj temi.
Elem, navodno da postoji snimak kamere na kom se vidi da ona prelazi na crveno. Ako je stvarno tako, a to ne bi smeli da lažu jer se snimak ili nalazi u spisima ili ga nema, onda je on u startu u neuporedivo boljoj poziciji.
Druga stvar je pitanje momenta nastupanja smrti. Ako je ona poginula u trenutku udara onda nema dela nepružanja pomoći. Deluje čudno i diskutabilno sa moralnog aspekta, ali pravno je to tako. Ili postoji zaštitni objekat (povređeni) ili ne postoji.
Sam čin bežanja može da bude otežavajuća okolnost jer nije pokazao kajanje, empatju..... a može da se desi i da je bio u šoku, panici.... tu bi trebalo njega veštačiti.
Elem, navodno da postoji snimak kamere na kom se vidi da ona prelazi na crveno. Ako je stvarno tako, a to ne bi smeli da lažu jer se snimak ili nalazi u spisima ili ga nema, onda je on u startu u neuporedivo boljoj poziciji.
Druga stvar je pitanje momenta nastupanja smrti. Ako je ona poginula u trenutku udara onda nema dela nepružanja pomoći. Deluje čudno i diskutabilno sa moralnog aspekta, ali pravno je to tako. Ili postoji zaštitni objekat (povređeni) ili ne postoji.
Sam čin bežanja može da bude otežavajuća okolnost jer nije pokazao kajanje, empatju..... a može da se desi i da je bio u šoku, panici.... tu bi trebalo njega veštačiti.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Jeste malo glupo ali sa druge strane ima i logike. Evo dacu hipoteticki primer za sebe: izleti mi pesak, ja ga udarim ali tako da ostane ziv. Zaustavicu se i u tom soku necu znati sta treba da radim da bi pomogao povredjenom i plus cu se plasiti da uradim nesto da ne bi napravio jos vecu stetu. I koja je tu korist sto sam ostao? U pozivanju policije i hitne u vecini slucaja nije jer ce to uraditi neko od prolaznika ili radnika u trafici. Nisam bio u takvoj situaciji i nadam se da necu biti ali verujem da u tim trenucima ne bih bio sposoban da mislim.
Zar on ne radi?Paja napisao:Pili Uroš i ja kafu jutros

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Jedno je koliko ce sud proceniti uticaj stresa u situaciji i odlazak sa mesta dogadjaja, pa prema tome vagati otezavajucu okolnost, a drugo da li se uopste uzima u obzir ili ne. Pitanje je po obicaju kakvo je tacno zakonsko tumacenje a kako su novinari preneli. Cenim da njemu svakako sleduje zatvorska kazna, ako to izbegne ne znam sta bi moglo biti obrazlozenje.
Inace, postoji fascinacija seljebritijima svuda u svetu, samo je manje ili vise izrazena. Kod nas je, u skladu sa nivoom kulture, takva da ce polusvet kao sto su starlete, voditelji, pevaljke i Boban Rajovic da se provlace kod pandura na dobar dan, jer su i takvi panduri isti polusvet (ne mislim na celu policiju naravno), ima ih fala bogu. Onda civilni polusvet krene da kuka kako eto on je poznat i ima veze pa ga pustaju kuda ide ova zemlja, a onda odu da gledaju Stanijino dupe i Sorajine sise, generisuci nove generacije seljebriti polusveta. Sve ima svoje.
Inace, postoji fascinacija seljebritijima svuda u svetu, samo je manje ili vise izrazena. Kod nas je, u skladu sa nivoom kulture, takva da ce polusvet kao sto su starlete, voditelji, pevaljke i Boban Rajovic da se provlace kod pandura na dobar dan, jer su i takvi panduri isti polusvet (ne mislim na celu policiju naravno), ima ih fala bogu. Onda civilni polusvet krene da kuka kako eto on je poznat i ima veze pa ga pustaju kuda ide ova zemlja, a onda odu da gledaju Stanijino dupe i Sorajine sise, generisuci nove generacije seljebriti polusveta. Sve ima svoje.
Pa i ja sam radio.NexT napisao:Zar on ne radi?Paja napisao:Pili Uroš i ja kafu jutros![]()

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Pa ne možeš da ostaviš povređenog na putu i da odeš. Dovoljno je da kako tako obezbediš mesto bar da sprečiš da ga neko drugi ne dokrajči ili šta već.