A gde je nestalo ono ljudsko i humano ponašanje, razmišljanje, da staneš i vidiš šta se desilo?Kuzmanovic napisao:Jeste malo glupo ali sa druge strane ima i logike. Evo dacu hipoteticki primer za sebe: izleti mi pesak, ja ga udarim ali tako da ostane ziv. Zaustavicu se i u tom soku necu znati sta treba da radim da bi pomogao povredjenom i plus cu se plasiti da uradim nesto da ne bi napravio jos vecu stetu. I koja je tu korist sto sam ostao? U pozivanju policije i hitne u vecini slucaja nije jer ce to uraditi neko od prolaznika ili radnika u trafici. Nisam bio u takvoj situaciji i nadam se da necu biti ali verujem da u tim trenucima ne bih bio sposoban da mislim.
Ne brže od života!
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Ne brže od života!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Znam za priču kada je davno neki lik zgazio neku ženu autom i samo propičio dalje. Bio je trezan, ali nije smeo da se zaustavlja, jer je udario ženu sa neke svadbe, pa se bojao linča pijanih rođaka.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
@Samo polako, Pa kazem ti, to sve zavisi od osobe do osobe. Neko bi ostao pribran u takvoj situaciji a neko ne i mi koji se nismo nasli u takvoj situaciji mozemo samo da pricamo napamet kako bi reagovali.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
I ja sam udario pešaka ( nisam bio kriv i čovek je preživeo ) a i da jesam, NIJEDNE SEKUNDE ne bi ni pomislio da pobegnem sa mesta nesreće. Ali NIJEDNE!
Trauma je ogromna, ko to nije doživeo ne može da zna kako je kad na šoferci leži krvava glava i tu istu scenu sanjaš noćima i noćima. Ali vaditi se na šok i pojaviti se sa mamom/tatom/stricem i advokatom je bezobrazno!
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Trauma je ogromna, ko to nije doživeo ne može da zna kako je kad na šoferci leži krvava glava i tu istu scenu sanjaš noćima i noćima. Ali vaditi se na šok i pojaviti se sa mamom/tatom/stricem i advokatom je bezobrazno!
Po meni, nije poenta da on stane da pomogne - 99% ljudi se ne bi usudilo da povređenog pipne (tu uključujem i sebe), i po meni je tako i bolje jer može da se napravi mnogo veći problem. Ali, treba da se stane da se pozove pomoć i da se obezbedi mesto nesreće, pogotovu po mraku. Scenario je mogao da bude i sledeći - on je obori, produži dalje, ona živa ali u nesvesti i isto tako naleti još jedan u malom prekoračenju koji gleda na telefon i ubije je. Nije poenta u krivici imaginarnih vozača, već da je devojka mogla biti živa, a to niko ne može da zna.
Da li bi isti ishod bio sa 50 km/h, to je više pitanje njega i njegove savesti, pošto ne verujem da iko to može sa sigurnošću da kaže.
Ne kažem da ga treba razapeti, jednostavno odgovara za prekršaje koje je napravio i toliko. Ništa manje, ništa više. A ove varijante, te bilo je manje od 70 km/h (pa koliko, i 20 km/h i 69 km/h je manje od 70), te bila je mrtva svejedno pa nema veze što je produžio... To sve miriše da nikakvih realnih sankcija neće biti, ali 'ajde da vidimo.
EDIT: pogrešan quote
Da li bi isti ishod bio sa 50 km/h, to je više pitanje njega i njegove savesti, pošto ne verujem da iko to može sa sigurnošću da kaže.
I upravo je to razlika između tebe i njega, a možda i između verovatnoće da do nesreće uopšte i dođe ili ne dođe.Next napisao:U gradu vise pazim i svakako sam u manjem prekoracenju.
Ne kažem da ga treba razapeti, jednostavno odgovara za prekršaje koje je napravio i toliko. Ništa manje, ništa više. A ove varijante, te bilo je manje od 70 km/h (pa koliko, i 20 km/h i 69 km/h je manje od 70), te bila je mrtva svejedno pa nema veze što je produžio... To sve miriše da nikakvih realnih sankcija neće biti, ali 'ajde da vidimo.
EDIT: pogrešan quote
- Sinisa92
- Pridružio se: 01 Avg 2014, 00:03
- Garaža: Omega 2.0 16v http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?t=2996
Mitrovic-Vucic jedna velika veza koju i budala vidi kad prebaci na pink
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
još će na kraju da ispadne da je bežao od razularene mase koja je htela da ga linčuje zato što su ga prepoznali kao sina Željka Mitrovića?nikaragva napisao:Znam za priču kada je davno neki lik zgazio neku ženu autom i samo propičio dalje. Bio je trezan, ali nije smeo da se zaustavlja, jer je udario ženu sa neke svadbe, pa se bojao linča pijanih rođaka.
Ja recimo ne bih imao ni jednog jedinog momenta dilemu da li da stanem ili ne!Kuzmanovic napisao:@Samo polako, Pa kazem ti, to sve zavisi od osobe do osobe. Neko bi ostao pribran u takvoj situaciji a neko ne i mi koji se nismo nasli u takvoj situaciji mozemo samo da pricamo napamet kako bi reagovali.
SVAKA ČAST PRIJATELJU!TheWickerMan napisao:I ja sam udario pešaka ( nisam bio kriv i čovek je preživeo ) a i da jesam, NIJEDNE SEKUNDE ne bi ni pomislio da pobegnem sa mesta nesreće. Ali NIJEDNE!
Pa onaj iz Batajnice se pravdao da je pomislio da ga Čume gađa džakovima!!!!!!!!!!!!!!!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
A Čume u pritvoru.samo polako napisao:Pa onaj iz Batajnice se pravdao da je pomislio da ga Čume gađa džakovima!!!!!!!!!!!!!!!
Ljudi radi se o klincu koji je bio u panici. Setite se sebe u tim godinama. Nemojte komentarisati iz pozicije svoji godina. Ja prvi ne znam šta bih uradio da mi se to desilo sa 20.
A klinac će svoj krst svakako nositi.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Pajo , imao sam 23 godine kad mi se to desilo, ne verujem da sam bio iole zreliji od tog malog.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja u gradu nisam nikad u prekoracenju, jer ovde 'em nema sirokih ulica/bulevara, 'em je stalno guzva
A sto se tice ovog konkretnog slucaja, njega je javnost vec osudila iskljucivo zato sto je sin Zeljka Mitrovica. A sad to da li je njegova krivica bila 20%, a 80% pesaka, to ljude ocigledno ne zanima.

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3

Joj brate ala kakis

A uvece je bas pun grad i ides 40km/h
Brzine idu u H-a !!!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Normalno je da su ljudi nahuskani, nista cudno, videli svasta, nije neosnovano. Ali isto tako treba sve uzeti u obzir... Jos ako ima snimak...
Tačno Grujiću, mada, kad malo bolje razmislim, ja više verujem Cosmovoj drugarici koja je videla da je klinac nisko leteo i prošao kroz crveno više puta na istom semaforu istom prilikom. 

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Day Walker napisao:![]()
Joj brate ala kakis
A uvece je bas pun grad i ides 40km/h

samo polako napisao:još će na kraju da ispadne da je bežao od razularene mase koja je htela da ga linčuje zato što su ga prepoznali kao sina Željka Mitrovića?nikaragva napisao:Znam za priču kada je davno neki lik zgazio neku ženu autom i samo propičio dalje. Bio je trezan, ali nije smeo da se zaustavlja, jer je udario ženu sa neke svadbe, pa se bojao linča pijanih rođaka.
Ne znam šta će na kraju da bude, ali priča je prilično stara. Starija od nekih članova sa foruma. Sin Željka Mitrovića se tada nije ni rodio, niti se u novinama tada pisalo o takvim stvarima.