Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Računari

Post od trojanac »

Grujiću, kao onaj što sam tebi davao.

Ovaj fazon:

Slika

Imam ja SATA 2 komada velika, ali PATA nemam, imao sam ali je riknuo.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ako se secas ti si mi dao oba, pa sam ti posle trazio ovaj i nisi imao :)

Sad ja imam taj, kupio sam :p
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Hm, trojke je iskusno hteo da te ubedi da je tebi davao njegov uređaj, i da posle toga ne radi. Zna da imaš novi, red je da mu sad podaš taj tvoj, da nadoknadiš štetu.

Slučaj rešen. :opustanje:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

More Grujiću, zajebavaš. Prvi put sam ti dao oba, a drugi put nisam jer mi je ovaj rikavela.
Ajd čujemo se da to sutra pokupim nekako ili ako ti ideš na ovaj kraj ponesi pa da se vidimo negde.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Posle vise od 11 godina :klanjamse: originalna Exide baterija u APC BK500EI UPS-u je zamenjena novom - Vision. I nju APC koristi za prvu ugradnju. Videcemo kako ce se pokazati. Taman ce za par godina na red doci i zamena baterija u druga dva UPS-a - jos jedan APC BK500EI i jedan APC BK650EI.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Posto para, meni je riknula baterija u 500-ki, taman sam mislio da potrazim
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

~1800 din sa postarinom.

Vision CP1270M
http://www.baterijezaups.com/cenovnik12-7.html
http://www.kupujemprodajem.com/Akumulat ... -oglas.htm

Ako ti je bitno da duze drzi (podrzana snaga ostaje ista jer zavisi od elektronike), mozes da ides i na veci kapacitet (9Ah), ali ja nisam hteo da se zezam pa sam isao na fabricki kapacitet - ne znaci mi nista, a vise opterecuje vec vremesnu elektroniku i dobrano produzava vreme punjenja. Moguce da bi i krace baterija trajala zbog neadekvatnog punjenja / veceg grejanja, mada to spekulisem.

Postoje i jeftinije varijante, ali je i ovo ekstra cena, pa nema smisla rizikovati.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Dojajno, mersi boku
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Delija napisao:Posle vise od 11 godina :klanjamse: originalna Exide baterija u APC BK500EI UPS-u je zamenjena novom - Vision. I nju APC koristi za prvu ugradnju. Videcemo kako ce se pokazati. Taman ce za par godina na red doci i zamena baterija u druga dva UPS-a - jos jedan APC BK500EI i jedan APC BK650EI.
:losevidim: Anbilivabl!!! :doubleup:

Moja iskusktva sa baterijama za UPS su da traju max. 3 godine, nakon čega kapacitet više i ne postoji. Pri nestanku struje, takoreći odmah se i on ugasi. I sa brendiranim APC-om i tajvanskim PowerCommom slična iskustva. :nemampojma:
Ovo me buni... ovo je standardna baterija. Ovakva ide i u moj PowerComm. Zar APC nije furao neko custom pakovanje? :zbunjen:

Edit: Sad vidim da je pakovanje je isto, ali nije isti konektor, doduše na drugom linku je kao kod mene. :zbunjen:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Baterija je standardna, a i konektor je standardni F2, bas kao na linku koji sam dao - na prvom linku su na konektorima zastitne plastike :)
Vision i PowerSonic imaju F2 konektor (siri), a Ultracell F1 konektor (uzi). Tacnije, varijante koje oni prodaju jer svaka baterija postoji u obe varijante.
I F1 moze u APC, ali onda klestima mora da se stegne da bi bio dobar kontakt.

http://www.batterystuff.com/kb/articles ... -tabs.html
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Na drugom linku je kao kod mene. Ovo su bile korisne informacije. TNX. :thumbup:
Širim haos!
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

methane.master napisao:
Delija napisao:Posle vise od 11 godina :klanjamse: originalna Exide baterija u APC BK500EI UPS-u je zamenjena novom - Vision. I nju APC koristi za prvu ugradnju. Videcemo kako ce se pokazati. Taman ce za par godina na red doci i zamena baterija u druga dva UPS-a - jos jedan APC BK500EI i jedan APC BK650EI.
:losevidim: Anbilivabl!!! :doubleup:

Moja iskusktva sa baterijama za UPS su da traju max. 3 godine, nakon čega kapacitet više i ne postoji. :
Moja iskustva su mnogobrojna. Yuasa Japan su mi ostavile najbolji utisak, tipicno 7godina. Fiamm oko 5 godina. Yuasa UK nisu bile toliko dugotrajne, oko 5 godina i gotove su.
Sada su sve losije
Bosankse iz Srebrenice, u staklenom kucistu su redovno trajale po 15tak godina, celije po 2V koje se onda pakuju u zeljenu akubateriju.

Na mom prvom privatnom laptopu je jos uvek orginalna SOny baterija, drzi danas 3 1/2 sata nakon 12 godina rada.Inace je laptop kineski brend Compal, i dan danas odlicno radi.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Glupo pitanje, ali sta uraditi sa starom neispravnom baterijom iz UPS-a? Po mogucstvu resenje koje ne zahteva da upalim auto i vozim se 20km da bih je dao na neku ekolosku reciklazu
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Oitaj kod ovih što prodaju akumulatore. Automobilske šalju na reciklažu, ne vidim što ne bi i ovaj. :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Mislim da Triax reciklira baterije. Čak i preuzimaju.
Odgovori