Omiljeno pivo i alkoholna pića

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Re: Omiljeno pivo?!

Post od Ivan75 »

Xepoj87 napisao:To sto je jeftinije, ne znaci da je losije. Jelen je dobro pivo, prilagodjeno srpskom ukusu.
Treba da se uzme u obzir da se ukusi razlikuju. Ja uzmem Coronu i Paulaner, a cale i keva probaju i uzmu po flasicu Jelena. A sva tri on plati, tako da bi svakako pio drugo da mu se vise svidja.
Vecina drugara na rostilju kod mene, pored Tuborga, Hajnikena, Beksa i Artoisa, uzmu Lav, koga po obicaju ostane od slave barem paket.

Iskreno, ceo tvoj post mi je bas bzvz, da se fino izrazim.
Fazon, ajde da kupimo ono. Zasto? Zato sto je skuplje.
Sent from my Sony

Znam ih dosta kojima je Jelen pivo a i viđam ih po ulici ispred dradgstora. Ovo što si napisao prvi put čujem "Jelen je dobar, prilagođen našem ukusu", svašta. Bio dobar jeste, kad se pojavio. Ama sve što Apatin pravi ne valja i to svi znaju ali bitno da je jeftino. Ne ulazim u to da li "nije zrelo a mnogo se kupuje, zato ljude boli glava" i koje su priče. Loša piva i ćao. A Guiness porediti sa Jelenom je dibidus bez veze, da se ne izražavam, kako reče. I ne, uopšte nije stvar u ceni, nisam snob.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Delija napisao:@Xepoj87
Realno, Jelen bas i nije primer dobrog piva.
Dobro je onima koji nisu ni probali nesto bolje, a da ne kazem mnogo bolje.
Ko god malo vise putuje ili je ziveo u inostranstvu - odrekao se Jelena, Lava i slicnih piva :)

BTW, treba da probas test primerke koji idu na sajmove - e to je dobro pivo.

Ivan75 napisao:Meni kad se pije uzmem Guiness, naj mi je. 3x0.5 konzerva (obavezno konzerva:D) mi je mera pa i nije neka cifra s obzirom da ne cirkam redovno.
Limenka Guinness-a nije 0.5l, vec 0.44l.
Iz vrlo ociglednog razloga :)
Brate, jesi li uopste procitao moj post i sta sam napisao? Ljudi biraju da piju Jelen i Lav.
Ja prvi ne volim ta piva, ali ti kazem da znam brdo ljudi kojima prija bas taj ukus.

@Ivan75
Nisam ja nista poredio sa Ginisom, niti sam ga spomenuo.
Ja licno ne volim Ginis, da pocnemo od toga, ni toceni, ni u limenci, ni u flasici.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Brate :), piju ljudi svakakvu brlju - to ne znaci da je to sto piju kvalitetno i dobro pice. Lepo rekoh da je najcesci razlog jednostavno to sto ne znaju za bolje. I ostala strana piva kod nas (mozda i vise od 95%) se prave u Apatinu i Celarevu i sva skoro lice kao jaje jajetu - veci problem je sto ne lice dovoljno na original. Mozda je jos gora varijanta nego sa slatkisima.

BTW, kao neko ko pije pivo jako dugo, stvarno voli pivo i ima dosta iskustva oko piva (citaj: probao mozda i cetvorocifren broj razlicitih piva) dajem sebi za pravo da tvrdim da je to lose pivo. Isto ce ti reci bilo ko ko se iole razume u pivo, a nije "ljubitelj piva" samo po dobroj staroj "srpskoj definiciji" = uletvi se od (bilo kojeg) piva bar jednom nedeljno :mrgreen: Jos ako ga sutradan malo manje boli glava nego prosli put - pffff, pa to pivo nije dobro, nego je fenomenalno :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Prestrogi ste. Nisu toliko loša domaća piva. Meni je nekad skroz OK sa sjurim i Jelen niz grlo, mada više nema onaj oštri gorki ukus po kome je Apatinsko pivo oduvek bilo poznato. Radije od njih uzmem Staropramen u limenci.

Ginis je klasa za sebe, ja ga volim, ali nije mi više toliko na ceni kad je ovako lako dostupan. Dok se teško nabavljao bio je slađi, kao i razna nemačka mutna piva.

Imate u Tempu Ulquer, ono je baš dobro.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Nema skoro nikakav ukus - to je i problem.

Nije nikakav "snobizam" u pitanju, vec je poenta samo u tome da ces kada imas dobar izbor (bitno je i da znas da ga prepoznas :)) zaobici Jelen i to je to.
Kada si "osudjen" na Jelen, onda ces ga popiti - sta sad, zedan ostati necu :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Kad popijem ovo na terasi (imam još par Amstel, Staropramen i Laško) uzeću baš Jelen da se podsetim koliko je loš. :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Probaj ga odmah nakon sto stuces recimo jedan Guinness, pa napisi utiske ;)

BTW, ti isto putujes po belom svetu :) Ne smeta ti to sto "isto" pivo kod nas i napolju nemaju bas mnogo (bar ne dovoljno) veze jedno sa drugim?
Poslednja izmena od Delija u 04 Feb 2015, 11:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Delija napisao:Vise lici na neku uvecanu skalameriju iz hemijske laboratorije :)
:doubleup:
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Delija napisao:@Xepoj87
Realno, Jelen bas i nije primer dobrog piva.
Dobro je onima koji nisu ni probali nesto bolje, a da ne kazem mnogo bolje.
Ko god malo vise putuje ili je ziveo u inostranstvu - odrekao se Jelena, Lava i slicnih piva :)
Slika

Pale Ale piva su mi se veoma dopala kad sam bio u Kaliforniji. Tamo u diskontima od poznatih piva sam jedino nasao Beks crni, Ginis i Bad, i to su u rafovima bili zabaceni ko zna gde.
Ova Pale Ale piva su im dominirala po rafovima, i videh da ljudi uzimaju, pa sam i ja probao i nisam se razocarao.
Vratih se vamo, krenuo da putujem cesto za Austriju, povremeno za Nemacku i Svajcarsku, pa videh kako su popularna psenicna piva, tako sam se navukao na njih. Sad mi je veoma tesko da popijem Jelen ili Lav...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Delija napisao:Probaj ga odmah nakon sto stuces recimo jedan Guinness, pa napisi utiske ;)

BTW, ti isto putujes po belom svetu :) Ne smeta ti to sto "isto" pivo kod nas i napolju nemaju bas mnogo (bar ne dovoljno) veze jedno sa drugim?
Nemam ja utisak da to što je drugačije da je loše.

Npr, veoma sličan šmek imaju sveža piva kakva Rusi prave po malim pivarama na sve strane. Oni to zovu "živoe pivo", meni je to super. Može da stoji dan-dva, onda se pokvari.

Ranije mi se recimo Amstel uopšte nije sviđao, ali ovaj naš mi je sad skroz super.

Od nemačkih mi recimo baš prija Warstainer, svetlo, gorko ko đavo. Ranije sam voleo pitkija piva (Heineken, Carlsberg, Bud...), sad obrnuto. Ide to u fazama.

Nisu mi ni sva nemačka sad po ukusu koliko su nekad bila. Recimo Paulaner pšenično mi je pre bilo favorit nad favoritima, a sad mi je preslatko. Pre ću posegnuti za Erdingerom, još češće za Dunkel ili nešto slično. Jacobs ima par dobrih piva, ali već ne mogu da se setim, nisam skoro pio. Uglavnom ih pokupujem i donesem par flaši po narudžbi drugarima i kolegama, ali ja lično ne kupujem više pivo tamo. Ova naša svetla mi sad prijaju.

Paulaner svetlo je dobro isto. To uvek mogu da popijem.

U Nemačkoj sam u poslednjoj turi pio iz male pivere iz tog mesta gde sam, kačio sam one zanimljive slike gde se spominju Srbija i Rim na kriglama. Imaju svetlo i mutno, odlična su oba. Nedelju dana sam bio vajsbier, nedelju dana svetlo.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

I kod mene u firmi se pravi pivo u mikro pivarama, plus uzgajamo paprike. Dobra zajebancija - malo para i vremena a odlicni rezutati
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@nidza
Warsteiner i meni jako lepo lezi. Svojevremeno je stric redovno donosio burad od po 5l iz Dzermanije :)

Slika

Jeste gorko - IBU 27 je za pivo tog tipa prilicno visoka vrednost.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Tu gorkoću je imao, dobro ga pamtim, onaj apatinski Pils u 0,33 flašicama. Šteta što to pivo više ne postoji.

Bio je jako dobar i Lav Premium kad se pojavio prvi put, klizio je niz grlo bolje nego Heineken. Posle nije bio nizašta, oborili su mu cenu i napravili socijalno pivo.

Nemam pojma što smo sve to rasprodali.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I ja u poslednje vreme volim da popijem pils piva a nekad ih bas nisam gotivio.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Godine... :)

Ako već nisi prestao da sipaš šećer u kafu, uskoro ćeš.
Odgovori