Letnje gume
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Letnje gume
Na oranju ne bi zemlje nasao...
EU nomenklatura zahteva decibele na svakoj gumi, to ti je ono na nalepnici. Dunlop je 66-69 a GY 66-70 u zavisnosti od dimenzije, nosivosti i brzinskog indeksa. Nek ti Ivan procita sa guma, u krajnjoj liniji, a imas i na Dunlop i GY sajtovima.
EU nomenklatura zahteva decibele na svakoj gumi, to ti je ono na nalepnici. Dunlop je 66-69 a GY 66-70 u zavisnosti od dimenzije, nosivosti i brzinskog indeksa. Nek ti Ivan procita sa guma, u krajnjoj liniji, a imas i na Dunlop i GY sajtovima.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
Blu i Performans u 16'' su na 68dB, 225 17 mislim isto 68 . Conti je uglavnom na 70-71.
Mogu proveriti kad budem pri racunaru.
Sava UHP 67dB.
Ja bih BluResponse da se pitam. Nekako mi je ubedljiva na mokrom.
Mogu proveriti kad budem pri racunaru.
Sava UHP 67dB.
Ja bih BluResponse da se pitam. Nekako mi je ubedljiva na mokrom.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Prelazim cca 30 000 km.Xepoj87 napisao:Sasa, koliko prelazis godisnje sa letnjim gumama?
Starce
http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... yre-review
A vidim da se retko ko buni za ponasanje na mokrom.
Ja imam stari Primacy HP i on mi je super, a ako su zaista napravili losijeg naslednika, onda stvarno nisu normalni.
Sent from my Sony
Primacy 3 je izdrzljiv nema dileme,zamerka ide na buku mada verujem da to nije toliko izrazeno na autima vecim od C segmenta.
Meni je Michelin uvek ukupno gledano bio najbolja kupovina..i uvek su mi najduze trajale u svakom smislu trajnosti.
Pre Primacy 3 sam odvozao set GY effi.grip ..isto izdrzljiva,tiha i udobna guma ali teze se balansira sto zna sa smori.
Sad sam neplanirano kupio Continental tako da privremeno odlazim od Michelina.
Testovi su svakako vrlo dobar putokaz sta kupiti od guma ali svakao treba videti i procitati sta ljudi ,potrosaci kazu za neki model.
Pajo
Gledaj da se ne zajebes sa Michelinom

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
- dag81
- Kontakt:
Istina je da se Michelin lepo balansirao. Ali skoro bas nisam naleteo na Michelin da trazi malo.
Takodje je istina da se GY EG predhodni model znao debalansirati, tj. desavalo se tu nesto cudno sa gumom.
Hankook je i dalje u praksi u vodjstvu poslednje dve godine sa balansom. Kada kazem u vodjstvu mislim da trazi 10-20 unutrasmja, 20-30 spoljna(unutrasnja spoljna) strana.
Takodje je istina da se GY EG predhodni model znao debalansirati, tj. desavalo se tu nesto cudno sa gumom.
Hankook je i dalje u praksi u vodjstvu poslednje dve godine sa balansom. Kada kazem u vodjstvu mislim da trazi 10-20 unutrasmja, 20-30 spoljna(unutrasnja spoljna) strana.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pajo, dobar si izbor napravio bilo koju da uzmeš i mislim da nećeš osetiti bog zna kakvu razliku u buci kod tvog automobila. Uzmi koja je povoljnija s cenom i to je to.
I na tarabi piše...Rakhil napisao:Na oranju ne bi zemlje nasao...
Evo Dag kaže da su po deklaraciji iste, a po svim testovima GY je osetno tiši i udobniji.
Ako su obe tiše od kontija onda je stvarno isti đavo. I sa kontijem ste se svi čudili kako je auto tih na većim brzinama.
Obrni okreni jurim rep i na kraju će biti Blu zbog nešto boljih karakteristika po mokrom, osim ako GY ne bude značajno tiši.
Ko ti uvalio taj Konti?sasa lbg napisao: Sad sam neplanirano kupio Continental tako da privremeno odlazim od Michelina.
Gledaj da se ne zajebes sa Michelinom

Michelin ne volim od vremena kad su mu lako iskakali klobuci. Ima tome, al sam stekao averziju prema njima.
Blu
Odlican je po kisi (mada sam to rekao vec jedno 6x)

Odlican je po kisi (mada sam to rekao vec jedno 6x)
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Ako nesto znaci, ja sam presao 15.000km prosle godine sa BluResponse na Laguni, od mene imaju sve preporuke za voznju po suvom i po mokrom.
Doduse u pitanju je dimenzija 205/55/16.
Doduse u pitanju je dimenzija 205/55/16.
Jbt hvalite te Blu ko da ste ih dobili na poklon. 

Pa pre njih su na istom autu bile prvo Fulda -
, pa Michelin Primacy HP - nije losa, lepo drzi na suvom, fino traje, ali na mokrom ima svoje momente koji mi se nisu svidjali, pogotovo na autu sa zadnjim pogonom. Pritom se stalno vozi auto-put, Blu je tiha (ok, nisam probao taj GY) i vrhunski drzi na mokrom. Mnogo je niza granica pri istoj voznji, na suvom ce sve da drze kad se ne manijaci. I fino traju.

-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Kod Daga ima akcija "Kupis 2 BluResponse, 2 dobijes na poklon"Paja napisao:Jbt hvalite te Blu ko da ste ih dobili na poklon.

ziva istina, osetio na svojoj kozi... posle toga su navodno ovu performans sredili kako treba, e sad koliko je istina a koliko placeni testovi pitanje je. pajo svejedno ti je po mom misljenju...dag81 napisao:
uzmi onu za koju dobijes bolju cenu...
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Po deklaraciji je isto i Blu i EffiPerf imaju 69 db.Rakhil napisao:Na oranju ne bi zemlje nasao...
Edit:
Potrosnja goriva - Prijanjanje mokro - buka
Dunlop Blu B - A - 69 - 225/45R17 94W SPT BLURESPONSE XL MFS
GY Effi Perf C - A - 69 - 225/45R17 91W EFFIGRIP PERF FP
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Vidi Pajo, postaje ocigledno. Ivan ti je rekao Dunlop jer ima dobar feedback za njih, Dag ti je rekao Dunlop jer Dag, ceo forum ti je rekao Dunlop jer imaju dobra iskustva...
Ja bih z'inat kupio Pirelli, ko ih jebe
Ja bih z'inat kupio Pirelli, ko ih jebe

- dag81
- Kontakt:
I ja kazem da bi trebao skroz suprotno.