Kupovina kompjuterske stolice

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Kupovina kompjuterske stolice

Post od Grujic »

Doslo mi i ovo polako na red :)
Obisao sam par radnji sa namestajem, i video sam da ono sto bi meni trebalo kosta od 12 do 15 hiljada. Ima ih i za 5-6, al te su male i deluju mi slabo, mnogo se razvlace kad sednem, razvalio bi ih ja za par meseci...
E sada, jel ima neko preporuku gde je najbolje to da gledam, jel ima nekih marki koje su dobre ili je to manje vise sve isti djavo, i ono jos bitnije gde da trazim polovne :) Nekako mi se 150e za stolicu ne da je nikako, a nemam problem da uzmem polovnu, nadjem ocuvanu i to je to..
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Kupovina kompjuterske stolice

Post od Geza »

Ja sam kupio ovakvu pre dve godine za 4.300 dinara. Meni je sasvim dobra.

http://www.astrans.net/kancelarijske-st ... gory_id=16

Imaš i ovako nešto.
http://www.aleksandro.com/aleksandro/po ... php?id=559
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Te jeftinije kancelarijske stolice su ok pod uslovom da se ne naslanjaš mnogo leđima na naslon. Ako se više naslanja, naslon dobija zavaljeniji položaj bez mogućnosti da se podesi drugačije.

Druga stvar je materijal kojim je tapacirana stolica. Sve je od nekih sajber materijala na kojima se telo znoji u pm...

I ja sam gledao nedavno za sebe i odustao sam jer je sve što je valjalo zaista bilo preko 150€.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Namestio sam jedan položaj i više mi ne treba dodatnih podešavanja. U stolici sedim obučen :mrgreen: tako da nema mnogo znojanja, ali sam dodatno stavio jastuče na sedalni deo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Upravo, nisam ja toliko tezak ali se dosta zavaljujem, a te mucene stolice se razlvace kad to radim :)
Ima jedna dobra za 12k u home centru, solidna, udobna, i materijal nije neka skajcina. Al nisam je uzeo jer mi to nije mala cifra i hocu dobro da razmislim i pogledam sta jos moze da bude opcija.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Geza, imao sam takve stolice na poslu godinama unazad i potparava se buljager u njima samo tako. Kući sam ugaonu garnituru staru dve i po godine presvukao drugim materijalom za šta sam potrošio 450€ jer je originalni od eko kože bio katastrofa. Štof i prirodna koža su zakon, sve ostalo je jako upitno.
Korisnikov avatar
Miki
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2012, 11:12

Post od Miki »

Imam stolicu 12 godina, kupio sam je u Ilije Garašanina preko puta Pete beogradske (ta radnja više ne postoji), pre nekoliko godina kupio sam drugu u Formi ideale, posle 2 godine otišao je mehanizam za podizanje i spuštanje.
Prva je bila jedna od skupljih (ne mogu da se setim koliko je koštala), a druga 3 - 4 hiljade din.
A zaključak ćeš lako izvući :) .
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Kina...
Korisnikov avatar
Miki
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2012, 11:12

Post od Miki »

Sloba napisao:Kina...
PRC :D
Ova stara, kao da je juče izašla iz prodavnice, mehanizam radi, platno utegnuto.
Ali eto, kad čovek hoće da prođe jeftinije - ko hoće veće (da ne kažem jeftinije ) izgubi iz vreće :kuku: .
Slika Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja sam jedno vreme razmisljao da menjam stolicu. Ne fali mojoj nista, nego sam hteo neku fensi koznu... Kad sam video cene - odustao sam :D
Ova sadasnja je stara 10ak godina, ali je lepo placena bila i sve radi i dalje kao novo. U svakom slucaju je bolja nego neka za par hiljada...
kad budem imao da dam 200 evra za stolicu, znam sta cu kupiti :D

Mene su odusevile stolice u Microsoftu, davali su po 800 evra za jednu stolicu, ali zato mozes 10h da sedis i da ne osetis...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Ima u Metrou i Aleksandru onih šatro direktorskih fotelja za 7.000-8.000 dinara. Izgledaju super iz daljine, ali se stvar menja kako im se priđe, pogotovo kada se sedne na njih. Teški škart.

Nekad je najgore i najjeftinije što je moglo da se kupi bilo makar solidno, a danas su spuštajući cene zapravo spustili kvalitet daleko ispod granice prihvatljivog. Išao sam na neko testiranje gde je trebalo poneti digitron, a pošto nisam imao kući nijedan ispravan, svratio sam u kinesku radnju i kupio neki sa milion tastera i decimala za 200 dinara. I sve ok dok nije počeo test. Digitron je ispuštao zvuk pri svakom stiskanju tastera. Zvuk se mogao isklučiti, ali svaki put kada bi se unosi i operacije poništavali C tasterom, on bi ponovo uključivao zvuk. Zvuk je bio toliko glasan da su svi već počeli da gledaju u mene. Kina...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sloba napisao: šatro direktorskih fotelja za 7.000-8.000 dinara. Izgledaju super iz daljine, ali se stvar menja kako im se priđe, pogotovo kada se sedne na njih. Teški škart.
upravo... Zapravo, kao i vecina drugih stvari...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kupi onu veliku loptu za pilates :kezo: ima da ti kičma bude ko strela.

Pre pet, šest godina sam i ja jurio radnu stolicu, s tim što je moja morala da bude direktorska i da bude dovoljno visokog naslona da mogu glavu da naslonim zbog mog kilavog ramenog pojasa, obišao sam ceo grad i na kraju kupio u nekadašnjem Novom Domu na početku Bulevara. Mislim da je bila oko 350e ali nisam baš ubeđen. U međuvremenu je postala višak pa je sad kod tetke. I dalje je u dobrom stanju iako je i ona PRC production.

Dans da treba da kupujem ne znam gde bih gledao. Verovatno bih sačekao sajam nameštaja.
Pogledaj u Simpu, mada sumnjam da ih onii prave. U slučaju da ih imaju verovatno je uvoz iz Kine.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja pazario u Kiki na nekoj akciji direktorsku za 9000 (inace je kao 12000), naravno, eko koza i slicno, ali cvrsta konstrukcija i debelo tapacirana. Non stop sedim zavaljen sa sve nogama na stolu, maltene lezim u stolici, tako da bas maltretiram materijal. I pored toga, prethodna PRC stolica je potrajala 5-6 godina.
Zakljucak: ako neces da kupujes nesto od 300 evra minimum, nemoj davati ni preko 100, taj prostor izmedju je najgori odnos cena-kvalitet
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja i dalje imam ovako neku stolicu kao sa Gezinih linkova, samo bez naslona za ruke. Sta znam, ne preterano udobna, ali sto je najgore pukao je i naslon za ledja, to jest njegov metalni nosac. Morao sam da varim i tek iz druge sam uspeo da zavarim da drzi. Inace samo sedim na stolici, ne koristim je za neke druge aktivnosti :rofl: .
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori