Staro za novo
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Re: Staro za novo
Mozda ksenon,folija,felna nisu svima licna satisfakcija?
Kao i "skoro nov" auto,star samo godinu dana je bolji od novog,slabijeg....
Ako ovo stavimo na stranu,jer sto ljudi-sto cudi,mozda je najbitnije u celoj ovoj prici-
koliko on moze dobiti novca za auto star 1.5 godinu u varijanti zamene u Hyundai-u.
Ne pijaca,ne privatna prodaja.Necu da se cimam i da gubim vreme sa raznoraznim ucenjivacima i spremam sam da idem i dam vozilo dileru 10% manje od realne trzisne cene.Da li je to 10-15% ili vise?
Neki su hteli,neki su odustali,neki zakazali procenu,ali ja ne nadjoh ni na jednom forumu koliko je neko konkretno dobio novca,kao ponudu od ovlascenog dilera u varijanti "staro za novo".
Drugu su u tojoti rekli-bolje ti prodaj sam yarisa???Iako rade zamenu.Jel ta zamena samo sarena laza?
Zakazi procenu,kada dobijes konkretnu cenu od dilera onda ces znati da li ti se isplati.
I opet -postoji ponuda za 3000 evra beskamatnog kredita za i30.
Ako ovo stavimo na stranu,jer sto ljudi-sto cudi,mozda je najbitnije u celoj ovoj prici-
koliko on moze dobiti novca za auto star 1.5 godinu u varijanti zamene u Hyundai-u.
Ne pijaca,ne privatna prodaja.Necu da se cimam i da gubim vreme sa raznoraznim ucenjivacima i spremam sam da idem i dam vozilo dileru 10% manje od realne trzisne cene.Da li je to 10-15% ili vise?
Neki su hteli,neki su odustali,neki zakazali procenu,ali ja ne nadjoh ni na jednom forumu koliko je neko konkretno dobio novca,kao ponudu od ovlascenog dilera u varijanti "staro za novo".
Drugu su u tojoti rekli-bolje ti prodaj sam yarisa???Iako rade zamenu.Jel ta zamena samo sarena laza?
Zakazi procenu,kada dobijes konkretnu cenu od dilera onda ces znati da li ti se isplati.
Zar nema zatamnjena stakla fabricki, atermicka ?Day Walker napisao:Kako sta dobijes?!
Folije?
Dobije osim esterike, komfor u toku voznje, takav da tebe i saputnike ne przi sunce kroz prozr..
Alu felne vec ima
Malo mi je cudno da bi Hjundai ponudio tako skromno opremljeno vozilo za prodaju u Evropi.
Ima li uopste neki noviji model auta koji se prodaju kao evropska varijanta da nema atermicka/zatamnjena stakla ?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Dobijes ti atermicka stakla ali i dalje pece sunce jer nema dovoljnu zastitu od UV zracenja.. Ogromna je razlika sa folijom i bez. Osetio na svojoj kozi.
Brzine idu u H-a !!!

-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
Momak je kupio glanc novog Megana auteentik u benz varijanti 2010 god,sada ga menja staro za novo.Auto je presao ispod 40000 km ima sve sto prosecnom vozacu treba.Oni su ga procenili na 6700 eur.sasha015 napisao:Mozda ksenon,folija,felna nisu svima licna satisfakcija?

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
- WlayCo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:10
- Garaža: Hyundai i30 facelift 1.4, 16v, 109KS (2011g)
Vidis, te 3.000 beskamatnog kredita su ono sto sam nacuo, i onda te 3.000 otplacujes na kredit od 3 godine.
Ima ljudi koji bi placali tih 83e mesecno sve vreme i da sve vreme voze nov auto , ne stariji od 3 godine. Ali, samo ako ne izgube vise od 3.000 na vrednosti auta za te 3 godine...E sad , pitanje je da li moj auto posle 3 godine vredi 7.500e?
Sa druge strane, posto tako malo prelazim, mozda se to ne isplati u mom slucaju, ali me zanima kao opcija...
Ima ljudi koji bi placali tih 83e mesecno sve vreme i da sve vreme voze nov auto , ne stariji od 3 godine. Ali, samo ako ne izgube vise od 3.000 na vrednosti auta za te 3 godine...E sad , pitanje je da li moj auto posle 3 godine vredi 7.500e?
Sa druge strane, posto tako malo prelazim, mozda se to ne isplati u mom slucaju, ali me zanima kao opcija...
Who's your daddy?
- WlayCo
Evo da ozivim staru temu. U julu punimo 4 godine. Tada idem na servis pa cu da ih pitam za procenu, bas me zanima...
Inace, do sada sam presao 51k km. Auto je u istom stanju kao i kad sam ga kupio. Sipao samo benzin (sa aditivima i ponekad 98icu) i vodu za stakla
ostalo nisam pipao nista... Nego, sta vi mislite, koliko vredi sada? Evo starih slika da vas podsetim kako izgleda...

Inace, do sada sam presao 51k km. Auto je u istom stanju kao i kad sam ga kupio. Sipao samo benzin (sa aditivima i ponekad 98icu) i vodu za stakla

Who's your daddy?
1.500 € više od Ogijevog. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Koja mu je cena na oglasima?
Geza napisao:1.500 € više od Ogijevog.

- WlayCo
Dobro to znam
samo ne znam koliko mi vredi auto.
Na oglasima je haos, cene idu od 6k do 8k eurea. Da li to znaci da ce mi ovi iz Hyundai-ja proceniti na 5k?
Da li je iko od vas vozio auto na procenu u neku autokucu i koliko je to ispod recimo neke realne trzisne vrednosti?

Na oglasima je haos, cene idu od 6k do 8k eurea. Da li to znaci da ce mi ovi iz Hyundai-ja proceniti na 5k?

Da li je iko od vas vozio auto na procenu u neku autokucu i koliko je to ispod recimo neke realne trzisne vrednosti?
Who's your daddy?
Zavisi od kuce do kuce, neki daju prilicno realnu cenu ako ponovo uzimas auto kod njih mada vecina gleda da dobro zaradi 2x na istom automobilu. Kako je konkretno kod kije ne bih znao al vredi probati.
- WlayCo
Probacu i ja, al kod Hyundai-ja 
Elem, da, uzeo bih isto i30, i ja se nadam da ce biti realni...koliko god to bilo...

Elem, da, uzeo bih isto i30, i ja se nadam da ce biti realni...koliko god to bilo...
Who's your daddy?
Ups, izvinjavam se 
Na primer bmw daje solidne cene ali tu su obicno vece cifre u pitanju pa im se verovatno vise isplati pa tako imaju i veoma razvijenu prodaju polovnih automobila. Verovatno ces na osnovu velicine ponude i samog pristupa prodaji polovnih automobila kod hjundaia moci da zakljucis da li takav posao sa njima ima smisla ili to rade cisto da bi zadovoljili formu a ako je tako onda ce i njihova ponuda za tvoje vozilo biti slaba.

Na primer bmw daje solidne cene ali tu su obicno vece cifre u pitanju pa im se verovatno vise isplati pa tako imaju i veoma razvijenu prodaju polovnih automobila. Verovatno ces na osnovu velicine ponude i samog pristupa prodaji polovnih automobila kod hjundaia moci da zakljucis da li takav posao sa njima ima smisla ili to rade cisto da bi zadovoljili formu a ako je tako onda ce i njihova ponuda za tvoje vozilo biti slaba.
Drug je gledao da kupi polovni i30 i veoma često solidnu ponudu ima Marić centar iz Kraljeva, izgleda da oni ozbiljnije rade staro za novo. U Nišu se svodi na to da ti preporuče da sam prodaš, sami kažu da teško da ti se isplati da preko njih prodaješ.
Kod većine je ponuda odokativna unutar neke zacrtane margine. Uglavnom procene bezobrazno nisko, ali ako znaš nekog u auto kući ili si dobar pregovarač možeš da dobiješ cenu koja je 100 ili 200€ manja od realne tržišne.