zemlja starih...
sklapanje braka deteta ili usvojenika - 5 radnih dana
rodjenje unuceta - 3 radna dana
Smrt roditelja bracnog druga - 3 radna dana
Grujic napisao:Nisi me shvatio, do juče si za pisanje ugovorao morao da platiš notara (ja ih nazvah pisari u tom kontekstu).
Overa je druga stvar...
Pa da ali "od sada" moraš da platiš ILI notara ILI advokata, u svakom slučaju nekog od njih, a advokati su se bunili jer su notari uzimali nenormalnu kintu zar ne?
Da notari nisu klepali
onoliko uz blagoslov i ugradnju nove vlasti (stara nije to uvodila, zašto?) ne bi se ni bunili, ili grešim?
Nego je "država" ovako bespravna kakva jeste, donela odluke koje znače manje naknade uz "evo ovo sitno mogu i advokati"... Bespravna jer čim advokati štrajkuju 4 meseca a njih to ne pogađa (što je potpuno ludilo u svojoj nenormalnosti).
Meni je ova priča toliko nenormalna i poremećena da ne mogu da joj nađem svrhu.
Skućiti se danas, pored osetno nižih cena kvadrata nije nimalo lakše kako bi trebalo da bude.
Rate su nikad niže, prevremena otplata je bez troškova, troškovi uzimanja kredita su dosta manji, sad je i jasna dilema CHF ili EUR ili nešto treće a opet, saplitanje na svakom koraku - a najzanimljivije je što sapliće država. Notarima, overama, povećanjem godišnjeg poreza na imovinu. Ne znam da l ima još nešto.