Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Računari

Post od nikaragva »

Tražim da mi builda solution od 130 projekata za neko razumno vreme, a ne da zaboravim šta sam zadnje uradio, dok završi build :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Nikaragva, kako ne mozes naci quad, aman, Intel® Core™ i7 4710HQ u Asusu N551JK

Asus X550 sa tim procesorom i gtx grafikom sad na akciji kosta ispod 90k dinara, ubedljivo najbolji (i jedini) izbor kome treba jaka masina a da nije dve iljade evra. Radio bi meni posao i i5 sa gt grafikom lepo, ali sto da se mucim kad je ovo ispalo dzaba. Redovno otvaram PS i AI fajlove od stotinak MB, pravim PDF forme sa brdom podataka, Corel mi treba povremeno pa koristim portable verziju koja jebe majke hardveru - normalno da cu da uzmem quad i gtx kad je razlika u ceni 100 evra u odnosu na dosta slabije masine.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Dobro, mislio sam za neke normalnije novce. Taj model vidim da košta 120,000din. To mi je ipak puno jbg :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Pa to je druga stvar ako se ne uklapa u budzet, 90k je minimum da sam ja nasao sa quadom, napisah.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ja definitivno nemam srece sa misevima, opet mi je crkao mis Logitech mx anywhere jadna im garancija od 3 godine ako cu ga non stop nositi u servis. Ovo mi nije prvi mis od Logitecha kome crkavaju tasteri.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja bas kupio pre mesec dana - Asus X750 sa i7 poslednje generacije za 600Eur-a i super je. Zaista nisam ocekivao takav procesor sa 17'ekranom, telo od aluminijuma za tolike pare, ali zadnjih par meseci su cene bas pale... A i windows 8.1 mi sasvim pristojno radi. Do sada sam radio stalno na 7...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Samo da reportujem, zaista bez želje da se pokrene neka raspravka da sam prilično zadovoljan otkako sam prešao na apple.

Nisam koristio lap top sa sličnim performansama na windowsu pa da budem potpuno objektivan, ali stvarno sam oduševljen brzinom koja je i dalje ista kao kada sam ga kupio. Paljenje traje bukvalno 9 sec iako ima na sebi 400gb podataka, a kada ga zatvorim na sleep mode osim što troši 1% baterije na dan (možda je malo programirana baterija da laže), dok otvorim ekran on je već upaljen... Stvarno sjajno radi.

Windows bi mi s istim načinom upotrebe do sada bio usporen jedno 3 puta od početnog stanja, bar je do sada tako bilo...
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Ja u mom laptopu imam ssd kingston 120gb hyperx 3k i radi kao zmaj :) ogromna razlika od kada sam izbacio HDD i presao na SSD kao da sam uzeo drugi laptop.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Rakhil napisao:Pa gde Ford ciganiju u isti kontekst s Mekom meces :srbin:
Slika
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Sh@rance napisao:Ja definitivno nemam srece sa misevima, opet mi je crkao mis Logitech mx anywhere jadna im garancija od 3 godine ako cu ga non stop nositi u servis. Ovo mi nije prvi mis od Logitecha kome crkavaju tasteri.

Ja sam kupio prosle godine genius, tandara mandara...levi taster je crkao za manje od dva meseca...tj nije crkao nego kad se klikne jednom, on odradi dva puta.

Bio sam dovoljno glup da zaturim garanciju.

Mada, kupio sam posle dva autopunjača, neka budget. Jedan je radio super ali su ga ukrali, drugi je crkao. Za njega sam sačuvao garanciju ali sam bio u pravu: otišao je na reklamaciju i vratio se bez da su ga pipnuli, Kao sve je OK. Mislim, jeste jeftin(350din) ali da ga jebem.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Ja sam uvek kupovao kvalitetne miseve jer prosto obozavam dobrog misa to je jedini kompjuterski deo koji ti stoji u ruci, namenjao sam se ko zna koliko miseva do sada i svi su bili preko oko 10k i vise. Od Logitecha sam imao MX Revolution, XV revolution i logitech mx anywhere i svima relativno brzo crkavali tasteri ali ja sam bio uporan decko i opet sam kupovao slupe miseve i opet ista prica, sutra nosim misa ponvo na reklamaciju i posle cu ga verovatno prodati i porucio sam neki A4 tech R4 kad crkne da bar ne zalim za misem. Klincu sam na kompjuteru prvo kupio razer deathadder 1600 dpi kome je desni taster jedva sastavio godinu dana posle toga mu kupim kineza A4 tech X7 evo ga i dan danas radi kao sat a sta je sve pretrpeo od sina i cerke to samo on zna.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Eh, ja se sećam kad je A4Tech bio malo više zastupljen kod nas, i sa njihovim miševima skoro da nikad nisam imao problema (sem baš sa tim X7 ili X6 nevidljivim laserima :) )

Dugo sam koristio neku njihovu office varijantu koja mi je baš odgovoarala, jbt sad ne možeš kupiti noramalan miš za veću šaku.

kući sad imam:

logitech M235 koji me još dobro služi, bateriju zaboravim kad menjam.(1xAA)

hama milano neki fancy shit koji sam već jednom menjao, ovaj drugi za sada radi, baterije troši brže nego M235(2xAAA)

taj genius koji može da troši 1xAA ili 1xAAA, polu ispravan

Ova tri nisu živčana :D

Po fijokama i kutiješinama ima 4-5 nekih živčanih.

Iz mog iskustva Hamu treba izbegavati po pitanju ovih stvari.

Ovi jeftiniji kinezi rade svoj posao korektno ali ih zeza jedna bita stvar: bateriju(e) troše mnogo brzo.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

A4tech carski misevi, podcenjeni. Kao lc power, od kojih bi kupio I govno na crepu koliko dobra iskustva imam
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Da, ali samo sa kablovima.

Bežične nisam probao do sad.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ne znam šta radite tim Logitech miševima. Za prethodnih 16 god sam promenio 3, i slovima tri. Evo MX-1100R radi 8 godina. Jedino je malo popustila baterija, Sanyo Eloop koja je stigla sa njim. Više ne drži nedeljama, neko 5-6 dana, uz dosta kliktanja iz kreveta dok gledam YT ili filmove i sl. Takođe malo je smor rasturati ga povremeno i čistiti od prašine kad scrool točkić potpuno zariba ;)
Poslednja izmena od methane.master u 12 Feb 2015, 22:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
Odgovori