Mađarska - šoping, obilazak, aquaparkovi...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Segedin - šoping i obilazak
A šta ako se ide na neki od alternativnih prelaza? Ako se ne varam onda se ne koristi autoput.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mi smo jednom presli da manji prelaz nesto zapadnije kada smo isli u banju i posle Segedin. Mislim da nismo isli autoputem.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Kako mi je ciganski potez madjara da naplate vinjetu za tih par metara autoputa. Narocito sto se zna da su im nasi ljudi najcesci gosti u segedinu, u shopingu i onoj banji pored.
Mislim da ce im to smanjiti broj posetilaca. Znate kakvi su ljudi. Kad je besplatan ulaz na stadion nema slobodnog mesta. Kad je ulaznica 100 dinara, stadion skoro prazan.
Mislim da ce im to smanjiti broj posetilaca. Znate kakvi su ljudi. Kad je besplatan ulaz na stadion nema slobodnog mesta. Kad je ulaznica 100 dinara, stadion skoro prazan.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja sam kupio pred NG vinjetu za HU na MOLu i nemas nikakvih problema. Dobijes isti racun kao sto bi dobio u HU da si uzeo vinjetuCR7 napisao:a mol prodaje i austriske vinjete, mislim da je 10 eura za hu,tako pise na blogu garaze,e a sta se desava ovako,zaustavi me hu policija kaze daj vinjetu taj racun,ja izvadim mol racun,on kaze sta je bre ovo
kontam da mol daje fiskalni racun koji nije validan u hu
ili daje neke posebne racune?
Brzine idu u H-a !!!

dali ona vazi odma?Posto se kupuje kod nas,ili treba da prodje 24 sata da bude aktivna i te neke fore,dok te ubace u sistem?Day Walker napisao:Ja sam kupio pred NG vinjetu za HU na MOLu i nemas nikakvih problema. Dobijes isti racun kao sto bi dobio u HU da si uzeo vinjetuCR7 napisao:a mol prodaje i austriske vinjete, mislim da je 10 eura za hu,tako pise na blogu garaze,e a sta se desava ovako,zaustavi me hu policija kaze daj vinjetu taj racun,ja izvadim mol racun,on kaze sta je bre ovo
kontam da mol daje fiskalni racun koji nije validan u hu
ili daje neke posebne racune?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Mene su pitali od kad do kad.
Tako da nemas brige
Tako da nemas brige
Brzine idu u H-a !!!

Meni se nikad nije isplatila niti sam isao sa namerom da isplatim, jer ne radim povracaj poreza.nikaragva napisao:Isplati li se sad ići u Segedin?
Cisto onako da mi dupe vidi puta.

Nije tolika razlika u cenama kada se ne radi povrat poreza, obicno nadjem sve na pijacama i kvantasu.
Sto se tice garderobe, od otvaranja radnji tipa C&A, HM, Takko... kod nas (najvise se islo zbog tih brendova), kupovina u Segedinu je po meni bzvz, jer nije neka razlika u cenama...ako je uopste i ima
Za mene je Usce mnogo bolji od Arkada
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Segedin - šoping i obilazak
Nisam nikada bio niti planiram da se igram. Realno bih za to vreme otisao na neko lepse mesto za vikend od shopinga, koji usput bas ne volim-zato sam se izmedju ostalog ozenio da ne moram da trazim poklone i ostalo.

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Segedin je nama najbliži termalni aqua park i to je ono što mene vuče tamo. Čak je izvodljivo i na dan da se ode.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
@blau
Razlike u cenama u H&M i C&A kod nas i tamo možda nisu velike na prvi pogled, ali u Mađarskoj je bolji izbor, češća i osetila su sniženja, imaju stalne akcije 1+1=3, usput su cene niže, pogotovo ako se uradi povrat. Hrana im je u proseku bolja, mada ima i tamo svega. Poenta je da za 8-9€ kupuješ 1 kg nečega što kod nas košta preko 2.000 dinara. E, sad, treba se raspitati gde, šta i kako jer u protivnom ljudi tumaraju. Za najbolje cene se i ne ide u Segedin, već u druge, tzv. švercerske diskonte. Segedin je dobar kompromis da se kupi i hrana i garderoba, da se prošeta, sedne u restoran i tome slično.
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Razlike u cenama u H&M i C&A kod nas i tamo možda nisu velike na prvi pogled, ali u Mađarskoj je bolji izbor, češća i osetila su sniženja, imaju stalne akcije 1+1=3, usput su cene niže, pogotovo ako se uradi povrat. Hrana im je u proseku bolja, mada ima i tamo svega. Poenta je da za 8-9€ kupuješ 1 kg nečega što kod nas košta preko 2.000 dinara. E, sad, treba se raspitati gde, šta i kako jer u protivnom ljudi tumaraju. Za najbolje cene se i ne ide u Segedin, već u druge, tzv. švercerske diskonte. Segedin je dobar kompromis da se kupi i hrana i garderoba, da se prošeta, sedne u restoran i tome slično.
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Meni je to sve suviše komplikovano ... Previše tu ima računica.
Verujem da bi i ovde uštedeo, ako bi obišao temp, metro, merkator, univer, ..., i kupio samo ono što ja na akciji. Ali ja bih se smorio samo tako. Odeš u jedan i kupiš sve i završiš
Verujem da bi i ovde uštedeo, ako bi obišao temp, metro, merkator, univer, ..., i kupio samo ono što ja na akciji. Ali ja bih se smorio samo tako. Odeš u jedan i kupiš sve i završiš

- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
nije ista roba, hrana je jednostavno potpuno drugacijeg ukusa.nikaragva napisao:Meni je to sve suviše komplikovano ... Previše tu ima računica.
mlecni proizvodi su NEUPOREDIVO bolji u madjarskoj npr...
moji umeju cesto da odu do Morahaloma ili Mako banje, okupaju se tamo, i u povratku svrate do prodavnice...
usteda je mizerna, ja ne bih namenski nikad isao da ustedim, ali je svakako veci izbor i kvalitetnija je roba.
EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Ja sam jedini ( i naj veci idiot ) ko je kupio reg vignetu ( 5.000 huf / god ) . Pitao sam , levo desno , i niko ne zna u cemu ja pricam
Mleko kupujem domaće, kajmak sam nahvatam, tako da kupovne varijante otpadaju kao loš malter.
Sireve mi često donose šoferi iz Italije. Veruj mi i najjeftinij je bolji od tih švercanih iz HU.
Više sam mislio na sve ostalo sem hrane, jer tu ne mogu da mi konkurišu, gurman sam ja
Sireve mi često donose šoferi iz Italije. Veruj mi i najjeftinij je bolji od tih švercanih iz HU.
Više sam mislio na sve ostalo sem hrane, jer tu ne mogu da mi konkurišu, gurman sam ja