Nemački premium okršaj-bitka za prevlast
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Nemački premium okršaj-bitka za prevlast
Sto se emisija gasova tice USA standardi su u nekim domenima i strozi nego EU. Npr. NOx za dizel je tamo ispod EU granice. Koliko vidim sad cela Amerika preuzima Kalifornijski standard koji je posebno strog.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
AcaKayak napisao:Jbg, kad je jak sistem i kad se tuže za svakakve gluposti bolje sprečiti tužbu nego se braniti.
Meni se njihov sistem življenja jako sviđa, a to što mi Evropljani volimo da izvrćemo ruglu iako smo većinom smešne države za njih je već druga stvar.
Što se tiče automobila, samo ne izmišljaju besne gliste kao Evropljani i to je to. Naravno da je bolje za 80.000e kupiti Vajpera* koji ide kao lud na pravcu i čuje se do jaja što je jedino iole bitno na ulici što se tiče normalnog uživanja nego uzeti za te pare M4 koji je sporiji osetno i ne čuje se nikako. Ali ne, M4 možeš da isteraš kao na stazu i da ne pogineš, a u Vajperu gineš u najdalje trećoj krivini. E sad, što M4 ima neke prednosti koje su raznim korisnicima više ili manje bitne je druga stvar, ali ipak sam 99% siguran da većina korisnika kada se pogleda zašta koriste auto bi više uživala u vajperu.
*nisam siguran koliko vajper koša, dao sam ga kao primer nekog tipičnog amera. Svakako se može naći i drugi primer.
I meni sve vise ima smisla americki sistem, tj sve me vise nerviraju "evropske vrednosti". Ebla ih stednja, ekonomicnost, ocuvanje svega i svacega, taxe porezi i sl... Evropljani su sami sami sebi nametnuli da zive u golubarnicima, voze mala kola, da im je svaka kupovina investicija, placaju preduvane cene i sl..
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Lako je iz CH gajiti USA vrednosti.Laki021 napisao:
I meni sve vise ima smisla americki sistem, tj sve me vise nerviraju "evropske vrednosti". Ebla ih stednja, ekonomicnost, ocuvanje svega i svacega, taxe porezi i sl... Evropljani su sami sami sebi nametnuli da zive u golubarnicima, voze mala kola, da im je svaka kupovina investicija, placaju preduvane cene i sl..

Ja se ne bih menjao.
Doduše Vajper bih degustirao svaki dan do posla sa zadovoljstvom. Baš volim niskoturažne mašine.
Tapatalk
Doduše Vajper bih degustirao svaki dan do posla sa zadovoljstvom. Baš volim niskoturažne mašine.
Tapatalk
Oni su veći amerikanci od pape :=)
Baš. U Parizu i Rimu kukaju što ne mogu da voze kola od 5 metara.dragvorl napisao:Lako je iz CH gajiti USA vrednosti.Laki021 napisao:

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sviđa ti se da se troši više nego što se proizvede i da se otima od slabijih?Laki021 napisao:I meni sve vise ima smisla americki sistem, tj sve me vise nerviraju "evropske vrednosti". Ebla ih stednja, ekonomicnost, ocuvanje svega i svacega, taxe porezi i sl... Evropljani su sami sami sebi nametnuli da zive u golubarnicima, voze mala kola, da im je svaka kupovina investicija, placaju preduvane cene i sl..
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Verovatno mu se svidjaju prostrane ulice, kuce, stanovi, velika kola, jeftina energija, itd...to se i meni svidelo, mnogo prakticnih stvari ima u Americi. Veliki frizideri sa ledomatom, susilice za ves na gas, itd. 

Lepo je rekao da mu se sviđa američki sistem 

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Floyd napisao:Lepo je rekao da mu se sviđa američki sistem
Laki021 napisao:I meni sve vise ima smisla americki sistem, tj sve me vise nerviraju "evropske vrednosti". Ebla ih stednja, ekonomicnost, ocuvanje svega i svacega, taxe porezi i sl... Evropljani su sami sami sebi nametnuli da zive u golubarnicima, voze mala kola, da im je svaka kupovina investicija, placaju preduvane cene i sl..

Eh, jos da je sve to tako jednostavno. Cena takvog zivota su ogromne socijalne razlike i sve negativne pojave u drustvu koje to prate (da ne navodim). Taj porez o kome pricas se u EU placa koliko se placa, ali zato skoro sve drzave nude vrhunsko besplatno obrazovanje npr. takodje zdravstveno osiguranje je daleko pristupacnije nego u USA, ovo su samo prve stvari koje mi padaju na pamet, ima ih koliko hoces.Laki021 napisao:I meni sve vise ima smisla americki sistem, tj sve me vise nerviraju "evropske vrednosti". Ebla ih stednja, ekonomicnost, ocuvanje svega i svacega, taxe porezi i sl... Evropljani su sami sami sebi nametnuli da zive u golubarnicima, voze mala kola, da im je svaka kupovina investicija, placaju preduvane cene i sl..
Najlakse je tako olako reci Ameri zive tako i tako bla bla bla...
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Poenta je da su se klasične "evropske" poimanja roba i potrošnje povukle pred američkim (bigger is better, kupi 3 za cenu 2 iako mi ne treba, prepuštanje svih mogućih funkcija mašinama i elektronici, forsiranje luksuza, itd, itd...) i kineskim (bitno je da sija - nema veze šta radi, utisak kvaliteta je bitniji od stvarnog kvaliteta, bespotrebna gedžeterija, itd, itd) poimanjem roba, potrošnje, upotrebe stvari. Više je konstatacija, nego kritika. Interesantno je da su Evropljani otišli dalje i od onih od kojih su usvojili novi potrošački mentalitet.

To se vidi i na ovom forumu gde se sve češće omalovažavaju automobili ispod 5m i 300 ks.
Ja i dalje mislim da je evropski sistem mnogo zdraviji i pravediniji od američkog.dragvorl napisao:Floyd napisao:Lepo je rekao da mu se sviđa američki sistemLaki021 napisao:I meni sve vise ima smisla americki sistem, tj sve me vise nerviraju "evropske vrednosti". Ebla ih stednja, ekonomicnost, ocuvanje svega i svacega, taxe porezi i sl... Evropljani su sami sami sebi nametnuli da zive u golubarnicima, voze mala kola, da im je svaka kupovina investicija, placaju preduvane cene i sl..
Poslednja izmena od Floyd u 22 Feb 2015, 16:23, izmenjeno 2 puta ukupno.