dragvorl napisao:Laki021 napisao:
I meni sve vise ima smisla americki sistem, tj sve me vise nerviraju "evropske vrednosti". Ebla ih stednja, ekonomicnost, ocuvanje svega i svacega, taxe porezi i sl... Evropljani su sami sami sebi nametnuli da zive u golubarnicima, voze mala kola, da im je svaka kupovina investicija, placaju preduvane cene i sl..
Lako je iz CH gajiti USA vrednosti.

dragvorl napisao:Verovatno mu se svidjaju prostrane ulice, kuce, stanovi, velika kola, jeftina energija, itd...to se i meni svidelo, mnogo prakticnih stvari ima u Americi. Veliki frizideri sa ledomatom, susilice za ves na gas, itd.

E moja Evropo, da mi je znati gde si se pogubila u koracima i kako si sebi dozvolila da te ovi sto se zalazu za stednju, stednju, stednju vode.
Trenutno sam u Mexico City-ju, malo je reci da sam ostao bez teksta.
Dakle nije bogata zemlja, ali ne dopustaju da ih raznorazne budalastine, birokratija, pogresna politika stednje, ocuvanja svega i svacega i sl koci.
Grad izgleda modernije od bilo kog evropskog, oblakoderi se grade na svakom cosku, ali u isto vreme ulice su toliko siroke i prepune drveca da se nema osecaj okovanosti betonom i sl... Garaze ogromne, siroke, ulazi ko autoput...
U Cirihu postoji jedan oblakoder koji je sagradjen pre par godina i o tome se jos uvek prica, zgrada poznata u celoj Ch (Prime Tower), e u MC se trenutno zavrsava bar 10 oblakodera naspram kojih je taj Ciriski kao igracka. A Ch je kao najbogatija zemlja u svetu a Mexico daleko daleko iza, e pa neko se tu nesto grdno zahebao u politici...
Ono sto me je iznenadilo je koliko sam evropskih firmi video ovde, kako cele zgrade evropskih firmi, tako i brojne prodavnice evropskih marki i lanaca. Ocekivao sam da ce americke marke i firme imati ogromnu prevlast, medjutim nije tako. Takodje ima dosta evropskih kola na ulicama... Sto je odlican pokazatelj snage evropske privrede, nema evropa problem sa privredom, samo sa politikom...
Evo par slika da ilustruju: