Taj rad, gotivim kad male zajednice zdravo funkcionisu (mada to nije cesto kod nas, nazalost)
Mr.Rotor - mozda u Kraljevu. U Beogradu je meni razlika u nedeljnoj kupovini 2-3k dinara u korist Rode, jer male radnje kupuju u toj istoj Rodi. A u svakom slucaju ostavljas novac nasim ljudima, isti qrac, nije ovo 19-i vek sa zatvorenim ekonomijama
Rakhil napisao:Taj rad, gotivim kad male zajednice zdravo funkcionisu (mada to nije cesto kod nas, nazalost)
Mr.Rotor - mozda u Kraljevu. U Beogradu je meni razlika u nedeljnoj kupovini 2-3k dinara u korist Rode, jer male radnje kupuju u toj istoj Rodi. A u svakom slucaju ostavljas novac nasim ljudima, isti qrac, nije ovo 19-i vek sa zatvorenim ekonomijama
Al i medju tim velikim marketima su pristojne razlike. Roda koju spominjes je u globalu najjeftinija, a za razlicite stvari su cene razlicite. To moj cale najbolje prati, to mu je ocd, megamarketi po nbg, vs prodavnice po kraju vs pijace
Mr.Rotor napisao:Treba da se kupuje u malim radnjama sve. Imaju slične ili niže cene kao hipermarketi a novac ostavljamo našim ljudima.
Ovo se ne isplati ni u Pozarevcu. Ovde su Tempo, Roda i Dis svi na Beogradskom Putu u krugu od nekih 300 metara. Tako da je krenem prvo u Rodu, pa u Dis pa u Tempo I svuda kupim sta je najpovoljnije, otprilike znam cene. Na mesecnom nivou me izadje vise hiljada jeftinije nego kad bih po malim radnjama kupovao, kao sto rece Rakhil.
To mi je najjači argument 'pare ostavljamo našim ljudima'. Pa valjda i u stranim marketima rade naši ljudi? A to da li će dobit trošiti lokalni biznismen ili strani vlasnik reinvestirati nije mi toliko bitno.