Renault Laguna 1.8 16 v
- idealno losMi 88
- Pridružio se: 04 Okt 2014, 18:00
- Garaža: Renault Laguna II 1.8 16v
Re: Renault Laguna 1.8 16 v
E ljudovi,na pragu sam kupovine kola,tacnije Lagune ll,pa me samo interesuje,da li motori od 79kw/107ks imaju varijabilnu remenicu? Da li su po ceni odrzavanja u rangu sa motorima od 88kw/120ks ili 77kw/105ks.. Hvala unapred!
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Nema varijabilnu, mada vec sve pise na prethodnim stranama
- idealno losMi 88
Izvinjavam se sto smaram sa pitanjima,ali odgovori ce mi zaista znaciti...
U vezi je varijabilne remenice,naime,nasao sam jednu Lagunu 2 1.8 85 kw '01.god,sa odradjenim velikim i malim servisom(slike racuna),pa me zanima da li se ta varijabilna menja na svaki veliki servis ili na duzi period? I da treba da se menja,kako to da znam,da li se cuje po nekom zvuku motora?
Negde sam cak procitao da Lagune 2001god 1.8 ni nemaju varijabilnu... Hvala unapred.

U vezi je varijabilne remenice,naime,nasao sam jednu Lagunu 2 1.8 85 kw '01.god,sa odradjenim velikim i malim servisom(slike racuna),pa me zanima da li se ta varijabilna menja na svaki veliki servis ili na duzi period? I da treba da se menja,kako to da znam,da li se cuje po nekom zvuku motora?
Negde sam cak procitao da Lagune 2001god 1.8 ni nemaju varijabilnu... Hvala unapred.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Varijabilnu remenicu menjas kad krene da se cuje, uglavnom motor promeni zvuk pa zvuci kao traktor bukvalno.
Navodno resenje je pored zamene remenice i menjanje ulja na svakih 10.000 km i nema problema.
Navodno resenje je pored zamene remenice i menjanje ulja na svakih 10.000 km i nema problema.
Koja je fora sa tom remenicom, pa se proteze na 3 strane?
Imao sam tu "plivajucu" remenicu na 406, bila je nekih 12k rsd. Menja se po potrebni, nezavisno od velikog servisa. A i da je zamenis na 80kkm, ne vidim kao neki veliki trosak.
Imao sam tu "plivajucu" remenicu na 406, bila je nekih 12k rsd. Menja se po potrebni, nezavisno od velikog servisa. A i da je zamenis na 80kkm, ne vidim kao neki veliki trosak.
- idealno losMi 88
Fora je u tome sto ta remenica kosta 200 evra,a veliki servis oko 300 ako sam dobro obavesten...
200 evra vise davati za svaki veliki servis,mnogo je. Zato sam i pitao na koliko se menja. A posto sam upravo saznao da se menja kad pocne da se cuje kao traktor,lakse mi je priznajem...
200 evra vise davati za svaki veliki servis,mnogo je. Zato sam i pitao na koliko se menja. A posto sam upravo saznao da se menja kad pocne da se cuje kao traktor,lakse mi je priznajem...

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nije to plivajuca remenica kaisa, nego remenica varijabilnog razvoda ventila. Nije to bas ni remenica u pravom smislu reci nego neki hidraulicni sistem, ali to sad i nije bitno.NexT napisao:Koja je fora sa tom remenicom, pa se proteze na 3 strane?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
Remenica je jos jedno od djubreta proizvedeno od strane Delphi-ja, pored cuvenog ubrizgavanja na 1.5 dci motorima.
Koliko ja znam, cena te remenice sada ide oko 150 evra, i kad se zameni i menja ulje na 10.000km, da problem tesko se javlja ponovo, koliko znam iz iskustva par ljudi sto imaju upravo takvu Lagunu vec duze vremena.
Koliko ja znam, cena te remenice sada ide oko 150 evra, i kad se zameni i menja ulje na 10.000km, da problem tesko se javlja ponovo, koliko znam iz iskustva par ljudi sto imaju upravo takvu Lagunu vec duze vremena.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ok, ali cak i da se menja na svakom velikom servisu, koliko ces velikih servisa da imas sa jednim autom?
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Zavisi koliko ga vozis i zadrzavas, rok je na Renaultu cini mi se 5 god, ili oko 80kkm, nisam skroz siguran. Ko vozi ozbiljnije km natuce to za 3 god, ali takvima par stoja ne bi trebao da znaci problem.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Jbt, to je bas malo km i godina. Onda to nije auto ako prelazis puno, ocigledno
-
Znas Dragvorl da je na Renaultu onaj nebulozni interval od 60.000km za veliki servis 
Ja sam upravo blizu tog intervala, i razmisljam se da li da radim opet veliki servis, ili da iskuliram dok ne dodjem do neke vece kilometraze. Na leto ce biti 3 godine kako je auto kod mene.

Ja sam upravo blizu tog intervala, i razmisljam se da li da radim opet veliki servis, ili da iskuliram dok ne dodjem do neke vece kilometraze. Na leto ce biti 3 godine kako je auto kod mene.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Sad sam pogledao, na Cliu je 5 godina ili 120kkm, a to su modularni motori, treba da je slicno i za 1.8. Ja licno ne bih menjao na 60kkm, kod mene je original izdrzao 90kkm, ako si stavio kvalitetne delove, a ovi savetuju na 120kkm zamenu, mozes terati bez problema bar do 90kkm.

-
Kombinacija Gates i SKF, na tome bas nisam stedeo. Pretpostavljam da 120kkm se odnosi isto na 1.9 dci?
- idealno losMi 88
U pravu si Rakhil,pitanje je na sta cu naleteti i da li cu uopste i docekati veliki servis. Ja planiram negde oko 15.000-18.000godisnje da predjem.
Ali je problem u tom uporedjivanju i posebnom naglasavanju te varijabilne remenice,sto ume da zaplasi coveka.
U svakom slucaju Vam se zahvaljujem na odgovorima,sad su mi neke stvari jasnije,nevezano cak ni za menjanje.
Sledece nedelje idem da pogledam jednu Lagunu,pa sta bude...
Ali je problem u tom uporedjivanju i posebnom naglasavanju te varijabilne remenice,sto ume da zaplasi coveka.
U svakom slucaju Vam se zahvaljujem na odgovorima,sad su mi neke stvari jasnije,nevezano cak ni za menjanje.
Sledece nedelje idem da pogledam jednu Lagunu,pa sta bude...