Top Gear

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Top Gear

Post od starac vujadin »

Xepoj87 napisao:I tada je rekao da Ferrari pravi izvrsne automobile i da se nada da ce u buducnosti imati prilike da testira iste.
Nije on rekao nista lose o automobilima, vec o slepackoj nefer politici.

Sent from my Sony

Kao što rekoh podržavam sve to što radi. Malo navija za Porsche u poređenju sa svima, ali nema veze. Fabrike bi sve da drže pod kontrolom i u tome preteruju. Slična stvar je u merenjima za Nurburgring. Samo, Ferrari ne radi ništa što i drugi ne rade, jedino što oni to rade vrlo strogo i ništa ne žele da prepuste slučaju da se oreol nepogrešivosti ne bi narušio. Nije simpatično nimalo, ali mogu da razumem takav stav.

Džoni, to je već istorija i sled događaja, ali ako ti tako tumačiš nema veze.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Kapore, znam, zato sam i okacio drugi snimak.

Ferrari politiku necu da komentarisem iz prostog razloga sto sumnjam da su svi nevinasca a samo ono djubrad. Na kraju krajeva ni ne interesuje me.

Iskreno mislim da je laferrari bez problema najbolji auto u ovoj grupi, kao i najveca pojava i najlepsi zvuk.

Da bilo kome ponude besplatno da odabere jedan, skoro svi bi uzeli ferrarija.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Rakhil napisao:Ono pisanje se nikako ne moze tumaciti kao kenjanje po Instituciji Koja Je Ferari, vec prema shabanima iz marketinga koje bi Enzo danas da je ziv nabio na neomascenu radilicu.

Sve ovo sigurno vise boli Ferari nego Krisa Harisa i Top Gear, tu nema dileme.
Enzo Ferrari je bio ekstremno nesimpatičan tip i veliki drkadžija. Ovo sad je super. :)

Da Ferrari nešto boli oni bi promenili svoje ponašanje, a nisu ništa promenili.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

E tu se slazem. Da je matori ziv, ne da bi bilo gore, vec 10 puta gore.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Meni je ta politika Ferrari-a zadnjih godina bas bezobrazna. Znaci oni otvoreno ucenjuju vlasnike i odredjuju im sta mogu, a sta ne, iako su im bacili 1,000,000+e i to je ok?! Takodje treba se setiti onog 458 Nyan Cat warp sto je imao. Meni je tuzno da se bilo koji brend tako ophodni prema kupcima.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kad je matori bio drkadzija, to je bilo sa daleko vise supstance i tezine od bezlicnih kravatasa danas. Ne brkati korporacije danas i ljude starog kova. Kapiram da bi Enzo naduvao djokom svakog Arapa koji mu dodje sa cekovnom knjizicom pa presvuce auto u tozla, sto ovima danas i ne smeta ali ih boli NyanCat, jes, pushte kurac.

Koga to boli ili ne je stvar dobrog i loseg publiciteta. Kad Rakhil i Starac Vujadin kazu da je Ferari dobar, to macku o rep, kad Kris Haris kaze da su kurave, to boli, prosto je tako.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Gomila tih pravila i ograničenja koja Ferrari postavlja pred kupce svojih specijalnih modela baš je usmerena najviše da bi se sprečila preprodaja i da se održi nivo kupaca, a ne da se kola ne bi davala na testove. Naravno, to nije moguće u potpunosti. Oni bi mogli da prodaju 20000 automobila godišnje i da naprave 1000 LaFerrarija, ali ipak ne rade to.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Enzo plebs,
Feruccio aristokrata.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ne vidim kako se to ogranicenja za specijalne modele odnose na 458. A sigurno ne limitiraju proizvodnju iz plemenitih pobuda.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Pričamo o specijalnim verzijama gde Ferrari ima određena pravila kupovine prema takvim kupcima...oni biraju kupce. To se ne odnosi na 458.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Sve je to tacno proracunaro kako treba da bude, ni ja ne mislim da ima ikakve plemenitosti. Da im je isplativo da naptave vise laferrarija rado bi ih napravili. Verovatno bi pravljenje vise komada oteralo te iste stare kupce i oborilo prestiz brendu jer bi postao ucestaliji pa bi mogli manje da deru s cenama.

Bilo kako bilo, da ne teoretisem previse, ubedjen sam da gledaju da izvuku svaki evro gde god mogu.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Slažem se Aco u ovome za prestiž, mada mislim da su komotno mogli napraviti još barem 3x toliko LFR i da bi se sve razgabilo. A opet bi bio ekskluzivan...
Pozz
Pozdrav
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Zar nije relativno nova vest da Ferrari pusta sve u prodaju, bez obzira na broj primeraka?
Sem LaFerrarija, naravno...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Kada je Montezemolo odstupio onda se pojavila bojazan da će Markjone, koji sada lično vodi Ferrari, da krene u komercijalizaciju. Čak je Markjone dao i izjavu koja je mirisala na tako nešto (u stilu "što ne bismo zadovoljili želje kupaca kada oni traže Ferrari..."), ali je posle nekoliko dana smirio duhove izjavom da neće povećavati godišnju produkciju. Videćemo...

Nadam se da će se držati kreda Enza Ferrarija o ograničenoj produkciji jer se to pokazalo dobrim na duže staze. Ferrari F40 su svojevremeno pravili dok je bilo potražnje, umesto prvobitnog plana i tako su mu zadugo oborili vrednost dok se nije obnovilo interesovanje za taj model.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori