Nov auto oko 10.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Nov auto oko 10.000€

Post od Texonja »

Hteo sam reci da ja ne mogu znati koju temperaturu da postavim unutra? Koji broj da stavim a da znam da ce on uduvavati neki "osrednji" vazduh? Mogao bih to znati kada bih znao kolika je trenutna temp u autu. Ovako udjem u auto, meni je toplo, a mozda je u autu 21C ... ako stavim 20C on ce da duva hladno, ako stavim 22C on ce da duva toplo. Nekad mi u kolima prija 21C, nekad mi prija 23, nekad 18 ... Zato ja svoju digitalnu koristim kao analognu. Ako mi je hladno stavim na 25C i ventilator na 1/3 crtica... ako mi je toplo stavim na 18C i ventilator na polovinu...

Mislim da nemam nacin da kazem digitalnoj klimi "E sad duvaj blago hladan vazduh dok ti ja ne kazem drugacije" i onda se uzdam da nikad nece doci do tih 18 (ili 25 ako greje), pa to u principu ispadne to.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Texonja napisao:@Heinz, kakvu "zadatu temperaturu" ako je analogna?
Pa imam nacrtano 18, 20, 22, 24, 26 itd. stepeni. I klima radi dok ne postigne tu temperaturu, kao i u slučaju kada radi grejanje. Jednostavno, podesi se termostat, nije to neka nauka valjda. Ako postoji neki sistem grejanja i hlađenja bez termostata, ja se izvinjavam.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ne kapiram sto se izvinjavas stalno.
Meni je na Yarisu bila analogna. Kad stavim potenciometar "na crveno" ona duva toplo, kad stavim "na plavo" duva hladno, kad stavim izmedju onda uduvava neki srednji vazduh. Digitalna ima brojeve od 16 do 28C... i ne mogu direktno da uticem kakav ce vazduh da uduvava, osim da postavim neku vrednost pa cekam da vidim dal' duva toplo ili hladno. Ako mi ne odgovara onda postavim neku drugu vrednost itd...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Aleksandar194
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: Koji bus prvi naiđe...

Post od Aleksandar194 »

Skrenuli ste malo sa teme :ccc: :mrgreen:

Bax, taj prijatelj će za Z10 bez klime dobiti plafon 3000e.
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ne radim sa klimama i kolima, pa ne znam baš sve što postoji.

Kod mene je isto od plavog do crvenog, ali označeno kao što sam već napisao. Klima (odnosno hlađenje) se uključuje na A/C i za mene je to analogna klima, a viđao sam i na drugim automobilima isto rešenje. Kada nije uključeno hlađenje (A/C), podrazumeva se da radi grejanje.

To što se neko žali da mu bije ledeni vazduh koji mu smeta (Ogi valjda), zavisi od sistema koji je na kolima. Generalno, meni lično više odgovora kako radi klima na VW (Fabia 1, Golf IV) ili Opelu (Astra), nego na Hondi (Jazz, Accord) recimo. Nekako je prijatnije, manje hladno duva.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Aleksandar194 napisao:Skrenuli ste malo sa teme :ccc: :mrgreen:

Bax, taj prijatelj će za Z10 bez klime dobiti plafon 3000e.
Ma nije frka za skretanje, malo razbibrige ne skodi...
Ako neko cuje za neku akciju, u okviru moje zeljne cene, slobodno nek napise, ili tako neki auto sa nagradne igre i sl...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@Heinz

Tvoja je tzv. polu-automatska klima i danas su u na skoro svim automobilima takve klime. Ti staviš na 22 i leti ti duva hladno a zimi toplo, dok klasična manualna uvek duva isto u zavisnosti gde je okrenuta kurbla.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... esta_tdci/
Prvi vlasnik, servisna knjiga, 12500km, 5 vrata, dizel i da cena ode malo dole eto ti. Mnogo bolji izbor od klot Fabie 1.2 pogotovo sa ovakvom opremom, a i verovatno je još u fabričkoj garanciji.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

ftj napisao:@Heinz

Tvoja je tzv. polu-automatska klima i danas su u na skoro svim automobilima takve klime. Ti staviš na 22 i leti ti duva hladno a zimi toplo, dok klasična manualna uvek duva isto u zavisnosti gde je okrenuta kurbla.
Sa AC on i off da. Nisam znao postoje i prostije od toga.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

elMaestro napisao:http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... esta_tdci/
Prvi vlasnik, servisna knjiga, 12500km, 5 vrata, dizel i da cena ode malo dole eto ti. Mnogo bolji izbor od klot Fabie 1.2 pogotovo sa ovakvom opremom, a i verovatno je još u fabričkoj garanciji.
Koliko sam skontao, Baxu dizel motor i oprema nisu bitni koliko mu je bitno da auto bude nov.
I sam kaze da bi polovan auto uzeo iskljucivo na preporuku.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Na preporuku od poznatog cveka, i to samo ako je auto u nivou 97 posto stanja od novog, dakle bez znacajne kilometraze.

Potpuno sam rasteracen, tako da mogu da cekam dok ne uleti nesto zaista zanimljivo, ili akcija, ili neka nagradna igra i sl....
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pa igraj Loto, šta čekaš? :mrgreen:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ma dobice neko drugi pa ce hteti da pretvori u kintu :)
Treba mi neko ocajan :grin:

Sent from mine Commodore 64
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Auto nije po preporuci, ali vidim da je slikan ispred ovl. servisa u Čačku, možda je čak prodaju i ovi iz salona. Dizel motor i oprema mogu samo da znače (barem meni), a kilometraža od 12500km je zanemarljiva. Ovo ide bar 3000 ispod cene nove iste.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Pride je garancija tu

TT post
Odgovori