Sta kada se titl ne poklama sa dijalogom u filmu?

Razne teme, pitanja, iskustva
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Sta kada se titl ne poklama sa dijalogom u filmu?

Post od Scuderia »

Ja sam proslo leto poskidao sve delove. Imam za AP3 titl, ali nisam nikako nasao za AP4 i onda sam odgledao sa engleskim titlom. Saljem ti ovaj za AP3 pa vidi jel se poklapa.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

@noob, i ja sam mislio na verziju 2.51 a ne onu drljavu beta 4 koja se samo gasi....
taman mi reci koje verzije kodeka koristis i na kojim podesavanjima, jer ima tu i veze koji kodek za koji format koristis, tj, kakvu sliku zelis postici.

@grujic, pa grujo pogledaj na piratebay.se da li ima verzija koje ti odgovaraj, a ima ih, tako da nemoj da trucjas i pogledaj ponovo :D
Slika
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Nemojte da pišete da nema titl ako ima titl a nije sinhronizovan sa vašom verzijom filma, titl ima ali treba da se podesi aka sinhronizuje :)
To ne oduzima mnogo vremena, a nećeš zavisiti od onog ko je prevodio tj. verzije koju je on imao za prevod :)

2.51 i ja koristim :)
Od kodeka trenutno imam instalirano:
http://www.dodaj.rs/f/p/1h/2OPQ3f2m/1.png
Ovo Gordian Knot rippack je pak kodeca koji koristim kad ripujem neki dvd u xvid...
Nekad koristim samo ovo:
http://www.dodaj.rs/f/2c/Wr/2piDySE7/1.png

Ne možeš sliku menjati sa Subtitle Workshop, za to služe programi za ripovanje, ali ne znam šta bi menjao ako imaš xvid tj. dvdrip, to je već ripovano, jedino da mu promeniš kontejner u mkv da ti zauzima duplo manje mesta a da zadržiš isti kvalitet.
Ako misliš na kvalitet slike u playeru, ja koristim besplatni i odlični KM Player, otvara i drva i kamenje od formata, znači sve moguće, i render tj. kvalitet slike možeš da menjaš npr:
Slika
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Upustvo za Subtitle Workshop, titl, sinhronizacija, ako nećete da se smarate sa svim i svačim već vas samo podešavanje titla zanima skinite ovo:
https://www.box.com/s/626a760d68ae96e63590

Ovde je malo više igranja i podešavanja, od pravljenja titla ko hoće da prevodi, menja slova, deli tit itd. sa Subtitle Workshop:
https://www.box.com/s/42759027d57a9c9821d4

:kokice:
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

sebekkg napisao:

@grujic, pa grujo pogledaj na piratebay.se da li ima verzija koje ti odgovaraj, a ima ih, tako da nemoj da trucjas i pogledaj ponovo :D
Ne poklapa se, skinuo sam nekoliko verzija filma i titl koji bi trebalo da se poklapa al nista.. Medjutim Scudy mi je poslao titl koji se poklopio :sreckovic:
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Uspeo sam, za Blue hill avenue, u Subtitle workshopu delimicno da podesim titl. Odredjivanje vremena prvog i poslednjeg titla je resilo posao. Nije perfektno, ali posluzice, medjutim za American Pie Reunion nema sanse. Sve sam probao i nikako se ne uklapa. :(
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

noob napisao:Nemojte da pišete da nema titl ako ima titl a nije sinhronizovan sa vašom verzijom filma, titl ima ali treba da se podesi aka sinhronizuje :)
To ne oduzima mnogo vremena, a nećeš zavisiti od onog ko je prevodio tj. verzije koju je on imao za prevod :)

2.51 i ja koristim :)
Od kodeka trenutno imam instalirano:
http://www.dodaj.rs/f/p/1h/2OPQ3f2m/1.png
Ovo Gordian Knot rippack je pak kodeca koji koristim kad ripujem neki dvd u xvid...
Nekad koristim samo ovo:
http://www.dodaj.rs/f/2c/Wr/2piDySE7/1.png

Ne možeš sliku menjati sa Subtitle Workshop, za to služe programi za ripovanje, ali ne znam šta bi menjao ako imaš xvid tj. dvdrip, to je već ripovano, jedino da mu promeniš kontejner u mkv da ti zauzima duplo manje mesta a da zadržiš isti kvalitet.
Ako misliš na kvalitet slike u playeru, ja koristim besplatni i odlični KM Player, otvara i drva i kamenje od formata, znači sve moguće, i render tj. kvalitet slike možeš da menjaš npr:
Slika

znam da se ne moze menjati slika :glavomuzid: nego nije ti ista slika iako imas da pustis kvalitetan rip, vec zavisi od kodeka koji se koristi za pustanje. Provereno 500 puta, npr slika je mutnija za nijansu, tamnija, ako uzmes neki levi kodek, ako pak krenes na mpc-hc ili lav ili nesto slicno slika je bolja.

i ja koristim km player ali ne ovaj plus jer je sr*nje zivo, vec onaj pre plusa. I sam proveri kakava ti je slika zavisno od kodeka koji koristis, idi lepo u preferences, pa na codec usage......
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Scuderia napisao:Uspeo sam, za Blue hill avenue, u Subtitle workshopu delimicno da podesim titl. Odredjivanje vremena prvog i poslednjeg titla je resilo posao. Nije perfektno, ali posluzice, medjutim za American Pie Reunion nema sanse. Sve sam probao i nikako se ne uklapa. :(

@ a jel tacan prevod i jel isti fps? ako jeste onda radi sinhronizaciju vise puta
tako sto odradis jedan deo, pa sacuvas
pa izadji iz programa pa ponovo za drugi deo,(pod uslovom da singronizacija od jedared ne vrsi posao)

ovaj sistem iz vise puta parktikujem, jer se desavalo dosta puta da ako imas vise tacaka pocetnih/krajnih za sinhronizacije, pobrka, i onda ne odradi nista kako valja.
Slika
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Zavisi slika od codeka naravno, ali meni je ista slika, film gledam preko televizora povezan preko HDMi sa pc :)
Odgovori