Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Re: Biciklizam

Post od schonenk »

Za vezivanje, tako sam i ja nekako zamislio u glavi, vidim da nisam pogresio.

Nezgodno je jedino sto je Vojvode Brane kontra smer, nema ni trotoar. Ne volim kontra da vozim ni kada sam sam, jedino ako nema druge normalnije varijante. Videcu da se uspentram do Vojvode Bogdana. Ostatak rute mi deluje ok. Jedino sto ne znam koliko vremena ce mi trebati.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Znam da je kontra. Živeo sam u Đuke Dinić. Namerno sam napisao Brane jer mislim da je bezbednije s detetom ići u pravcu nadolazećeg vozila. Ranije ga uočiš i skloniš se. Mada, to su finese i sam ćeš videti kako ti više odgovara.

Trebaće ti dosta jer ćeš imati mnogo zaustavljanja, a i brzina kretanja će ti biti niska. Za početak uopšte nij bitno gde ćete se voziti. Bitno je da dete prihvati, posle će sve biti lakše.
Moj vrhunac je bio kad mi je ćerka zaspala na biciklu. Tada sam shvatio da se ne plaši, mada mi je uvek kukala da vozim sporije.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Isto kao paja, zasednem na šipku naopačke bajs i smestim dete u sedište. Zahteva navikavanje ogromna težina nazad, zato jako obazrivo kreni u početku da voziš da se ne biste razbili.

Dobra stvar sedišta je što jako lako može da se vozi na zadnjem točku. Klinac obožava. :-D

Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Shone, imaš ona sedišta koja idu napred. Kače se isto gde i to što ide nazad. Dok dete ne poraste. Bar 3 god pa onda pozadi...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Opasno je da dete bude ispred vozača. Najgori padovi su preko volana. Samo jjoš fali da dete padne prvo, a da ga roditelj poklopi. Pozadi je najbezbednije.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Onda uletiš u onaj kaldrmisani deo vojvode Dobrnja, pa onda presečeš ukoso Budimskom ka Đure Đakovića , pa Skender Begovom cepaš i onda da ne bi išao Dubrovačkom na početak staze ja sam uvek sekao kroz solitere, a to je Knićaninova, pa lepo pored parkića i tu si kod podvožnjaka i eto ga početak staze. Ja sam prošle godine tuda išao, jer sam u Đure Đakovića.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

:plusone: Paja.
A sto ga duva vetar direktno to je dodatni minus pogotovo ako je dete osetljivo na vetar. Zato je bolji izbor da sedi pozadi mada tih dana kada vozis dete treba izbegavati jesti pasulj i slicno sto nadima :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Tom logikom je opasno gde god ga staviš. Ja sam svoje vozio laganom vožnjom napred dok nisu prerasli, mislim da je 12kg granica. Posle toga pozadi. Neće valjda da pegla brzinom da može da preleti preko deteta...?
Pazi na tramvajske šine i ivičnjake, svako pa i blago podizanje prednjeg točka je vrlo opasno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Velika većina padova je uzrokovana reakcijom drugih.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Jašta, svaki moj pad je bio krivicom drugih :D. Al nisam siguran da bih smeo da se opravdavam tako da padnem s klincem na bajsu.
Tako da sam uvek gledao da mi i vožnja bude takva da samo od mene zavisi da li ću slučajno biti u situaciji da padnem(o).
I mnogo mi je lagodnija bila vožnja kad su bili mali da mogu da stanu u to prednje sedište.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Pa vise je splet nesrecnh okolnosti, elem pre par godina sam video kako covek pada preko deteta, uzrok je bio taj sto je dete gurnulo nogicu izmedju prednjeg tocka i viljuske, tocak je zablokirao, covek je pao i zadobio povredu glave a dete zadobilo slomljeno stopalo. Dakle nije naivno uopste.
Slika
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Meni je uvek ovo izgledalo kao najsigurniji prevoz deteta. Moze da se iznajmi, em sto ne moras da se lomatas po ulicicama i gradu sa klincem em sto verujem da se visestruko isplati. :nemampojma:

Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Probao sam i jedno i drugo i trece - najbezbednije je sediste iza, nema sumnje.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Mali vec ima 14-15 kg, tako da verujem da smo prerasli tu poziciju napred. Vidjao sam poznanike da i veliku decu voze na sipci napred po gradu bez problema, pa polako klaj klaj trotoarima.

Meni ta pozicija napred izaziva nelagodu i nekako bih radije da se vozi pozadi. Ovo sa prikolicom mi nije vise taj ugodjaj voznje na biciklu, koji zelim da podelim sa malcem.

Kada sam rekao do Ade i mislio sam do Ade. Ne svidja mi se ni pomisao na voznju tamo sem u periodima kada je najmanja guzva. Nisam odavno vozio, a mogu misliti kakva je situacija sada. Bio sam opsuteniji na avalskom putu nego na adi.

Najveci gust jeste voznja duz keja. Pa kad se umorimo sednemo kraju Dunava ili Save malo nas dvojica i divanimo :) Jos i neki zalazak sunca da fotkamo pa da mama pukne od muke sto je isla na jogu, a ne sa nama.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ralee napisao: Slika
Video sam lika na Adi sa tim kolicima, i tamo na nbg strani na krivini kod onog restorana sa bastom, prebrzo ulece u krivinu i kolica se penju na jedan tocak. Sva sreca valjda je osetio pa je brzo ukocio, ne smem da zamislim sta bi bilo da nije ukocio. Jel dete uopste vezano u toj kabini?

Sto se tice svih tih sedista za decu, najbezbednije mi deluje ovo gde je dete pozadi, ali nema sanse da bi vozio dete po ulicama kroz saobracaj. Previse stvari mogu da iskrsnu da bi izlagao dete takvom riziku. Stavio bih bajs u kola i pravac na Adu na stazu.
Odgovori