Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Risto »

zanimljiv sat, ja nisam fan ovakvih stvari ali ovo bi mozda i nosio...

jedno pitanje za one koji znaju vise, kupujem punjac za auto, ima li nesto na sta trebam obratiti paznju? imam lumiu 920, baterija 2000mAh, da li bi punjac trebao da ima odredjenu snagu kako bi punio telefon?

kakva su iskustva sa eksternim baterijama? vidim da ljudi uglavnom nisu zadovoljni sa low budget resenjima...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Bar 1A da bi mogao da puni dok radi GPS. Još bolje 2.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Odg: Mobilne telekomunikacije

Post od Uroš S. »

Nikolaa napisao:Nema kazaljke = nije sat
I ako sam sâm pre svega fan analognog prikaza vremena na satu, ipak ne bih bio tako isključiv.

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

McGruja napisao:Ali da ima i opcija "na netu sam, ne primi poziv"

Sjajno
Pa tako mi je radio po defaultu. Onda sam otkačio onu gore pomenutu opciju i proradio mi je poziv na drugoj kartici, kada sam na prvoj u sred downloada :)
Jbg, meni su na telefonu prioritet pozivi. Sve ostalo je u drugom planu, iako je Android :)
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Risto napisao:zanimljiv sat, ja nisam fan ovakvih stvari ali ovo bi mozda i nosio...

jedno pitanje za one koji znaju vise, kupujem punjac za auto, ima li nesto na sta trebam obratiti paznju? imam lumiu 920, baterija 2000mAh, da li bi punjac trebao da ima odredjenu snagu kako bi punio telefon?

kakva su iskustva sa eksternim baterijama? vidim da ljudi uglavnom nisu zadovoljni sa low budget resenjima...
Kako god okreneš eksterne baterije JAKO ČESTO imaju navedenu lažnu snagu (amperažu na izlazu) pa sam se toga manuo. Naći ću neki punjač za auto ali nikako neki no name kinez, makar me za Nokijin ili slično odrali. Samo nađi nešto što nije, ono, "pijačno" i vozi. A te eksterne su kao koncept super ali ptava snaga na izlazu najčešće veze nema sa realnom. Rade ih Kinezi bez ikakve licence najčešće, znači bar da su neke kopije nego nisu ni to. Ima ih malo na glasu ali to već treba sa Ebay-a naručivati a ja bar nemam običaj da svakodnevne i obične stvari sa neta naručujem. Znači dobar auto-punjač mislim da je najbolji izbor. Bar meni, ako sam van kuće na duže - kolima sam. Odlično rešenje bi bilo kad bi postojali adapteri sa starih auto-punjača (mali pin) na micro USB jer imam neka dva Nokijina odlična ali jbg....
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ne košta dzabe Duracell power bank od 1500mAh 30 eura. Prodaju se kinezi od 15000mAh za 10 eura.

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Da ali su tih 15000mAh veliko pitanje a kad vidim tu cenicu tek onda me ne zanima, znajući kako ih ljudi komentarišu. I power bank treba puniti, pa tek onda uređaj, mislim, direktnije i brže mi je sa auto punjačem. Ne puniš 2 stvari :D
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ma oni napišu šta bilo samo da se prodaje :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Najbitniji je output, za koji kinezi takodje cesto lazu, jer dzaba ti i 20.000 mah, ako ti telefon trosi brze nego sto puni, tako da je neki minimum 1A, a pozeljno je 1.5A.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Imas na Aliju Belkinove adaptere za kola sa dva izlaza (2.1A i 1A), rade super. Ja imam neki kineski koji mi je Uros dao, puni mi dva telefona u kolima bez ikakvih problema. Klasican punjac za auto mi je sranje jer ne mogu da biram duzinu kabla u zavisnosti gde okacim telefon ili tablet
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nikaragva, mts po defaultu ne pušta data da bi primio poziv. Nisam skoro probao. Bilo koji telefon da je.

TT
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Što se tiče eksterne baterije, ja koristim ovo:

Slika

https://www.fasttech.com/p/1681400

Ubacim unutra 2 dobre 18650 baterije(moj model radi i sa jednom), trenutno 2xPanasonic 18650PF i imam nekih 5800mAh. Ubija kako radi, Note2 mi puni isto kao kad ga na struju uključim.
Važno je napomenuti da kapacitet eksterne baterije ne znači kapacitet prazne baterije koju može da napuni! Ove moje baterije su provereno dobre i jedne od najboljih na svetu u odnosu kapacitet/performanse, pa opet sa ovom kombinacijom napunim skroz prazan Note (3100mAh) i ostane nešto sitno u eksternoj bateriji. Valjda se dosta gubi tokom konverzije i punjenja, nemam pojma nisam banderaš :mrgreen:

Jedno pitanje: sad bekapujem neke snimke sa telefona na comp, pa sam primetio da mi je na većini video snimaka pomerena orjentacija.
Snimci koje sam napravio sa telefonom u vodoravnom (položenom) položaju se vide kako treba na compu.
Snimci koje sam napravio sa telefonom u uspravnom položaju, koji je i najjednostavniji jer ga držiš jednom rukom - oboreni su za 90 stepeni u levo.

Snimci sa telefona su dakle uvek takvi da se na levoj ivici plejera prikazuje ono što se za vreme snimanja vidi na gornjoj ivici ekrana telefona. Postoji li način da se ovo niveliše, tj da telefon snimke pravi poštujući položaj koji je kamera imala prilikom snimanja, a da po potrebi samo promeni format tj dimenzije snimka?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ja imam xiaomi externu,5000mah i odlicna je, (novi tip,dosta je tanja od proslog), gubi se i kod nje malo ali uspe da mi napuni jednom mob i ostane jos. Ja mislim da oko 4000mah moze da napuni. Platio sam je na nekom popustu 14dolara.

Ovakva
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dobre su te baterije. Meni je kolega doneo pre tri godine iz Indonezije neku. Tada je mogla potpuno prazan S2 da napuni 2x i da ostane đusa za još pola recimo.

Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mnogo korisna stvar. Doduše moja od pre godinu dana kanda je već malo popustila sa kapacitetom.
Širim haos!
Odgovori