Na osnovu poznanika, prijatelja, i rodbine koji zive sirom sveta? Mozda ne toliko intenzivno kao kod nas, ali i svugde drugde je apple "premium" brend.
Dusan napisao:Standardna prica. Post pocinje sa kao objektivnim posmatranjem uredjaja, onda se dolazi do zakljucka da je nista posebno ili je s**nje, zatim se podrazumeva se prelazi na korisnike koji su ovce za sisanje, snobovi i sve ostalo. Klasican template. Posto si vec veliki strucnjak za Apple, trebalo bi da znas da je samo kod nas statusni simbol.
Nikolaa napisao:Na osnovu poznanika, prijatelja, i rodbine koji zive sirom sveta? Mozda ne toliko intenzivno kao kod nas, ali i svugde drugde je apple "premium" brend.
Ne znam koliko su ti rodjaci i prijatelji integrisani u tu sredinu u kojoj zive, ali to jednostavno nije tacno. Svi proizvodi u tom cenovnom rangu su premium, nevazno od kog prozivodjaca. Apple je sigurno drugaciji od drugih, ali ni priblizno tom kontekstu koji je kod nas prisutan.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Mi smo druga prica jbg. U kaficu Jabuka i audi krompirici na kljucu su oznaka bogatstva kod nas. Veceras clanak da smo najgluplja nacija u okolini. Prosecni IQ 85, i sve ti bude jasno.
Ali daleko od toga da smo mi zapoceli celu pricu sa iSnobovima. To je u maticnoj Americi pocelo.
Daleko od toga da je bilo ko, ko poseduje iphone snob, u normalnom svetu. Kod nas je slika toliko iskrivljena, da se to ljudima cini kao nesto normalno.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
I ja mislim da je 90% prodaje Iphonea, bazirano u Srbiji ili da svuda zive samo high tech osobe, koje gotive nepostojece prednosti Iphonea. Ajde bre, o cemu pricate, spavaju ljudi ispred radnje da kupe telefon kada izadje, a ima i na yt koliko hoces videa, gde je bitno samo da je iphone. Ima gde su uzeli iphone 5 i rekli ljudima da je 6 u pitanju, gde dosta.njih kaze da.je veliki unapredjenje u odnosu na peticu, da je vrh i slicno...
Par drugara iz Amerike mi je reklo da je hype tamo daleko veci, nego kod nas.
Ovce klasicne.
Kod nas cak uopste i nije tolika fama oko toga, kao u drugim zemljama.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Dusan napisao:Daleko od toga da je bilo ko, ko poseduje iphone snob, u normalnom svetu. Kod nas je slika toliko iskrivljena, da se to ljudima cini kao nesto normalno.
Dusane preterujes i ti. Ja znam desetak ljudi koji imau iPhone. Od toga je osam riba sa Kulture&Medija, ti i Day Walker. Oces da mi kazes da njih osam koristi napredne funkcije? Ne kazem da je moj uzorak merodavan ali nemam drugi. Mozda je u Austriji situacija bolja ali verujem samo da je blaža.