Ne brže od života!
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Ne brže od života!
Cozmo, slabo pratim portale, pa nisam video vest. A nije mi delovalo da je bilo povređenih, ovi momci iz BMW-a su bili tu, a i čovek koji je vozio Mitshubshi koliko sam shvatio, svi ok. Možda je bio još neko pa su ih već odvezli kad sam ja došao. Svakako nisu teže povrede, a tuda retko ko vozi ispod 60 iako je ograničenje 50 i može svaki čas da ti izleti ili čovek, životinja ili automobil.
Posetite www.garaza.rs !
Kod pešaka slobodno dodaj mojih 365komada godišnje minimum. Ako ne pređem van pešačkog bar jednom dnevno ništa nisam uradio.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Pajo, opet si glavni delikvent
Svako predje van pesackog ponekad. 

Poslednja izmena od H4wkeye u 05 Mar 2015, 23:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Nije problem dal prelazis ili ne. Problem je dal si muva bez glave ili ne.Paja napisao:Kod pešaka slobodno dodaj mojih 365komada godišnje minimum. Ako ne pređem van pešačkog bar jednom dnevno ništa nisam uradio.
Poslednja izmena od NexT u 05 Mar 2015, 23:42, izmenjeno 1 put ukupno.
- H4wkeye
Upravo to. Ja ako predjem van pesackog, cekam da nema vozila blizu i onda predjem, a ne kao neki pretrcavaju, provlace se izmedju vozila, stoje izmedju traka itd. 

Nisam dlikvent nego pokazujem koliko su statistike prekršaja besmislene. U Beogradu dnevno ima bar pola miliona prelazaka ulic van pešačkog ili na crveno, a mi na godišnjem nivou imamo registrovanih 11500 ili 20000. Besmisleno.
Jedini realan pokazatelj je broj poginulih i povređenih. Sve ostalo je glupost.
Jedini realan pokazatelj je broj poginulih i povređenih. Sve ostalo je glupost.
- H4wkeye
Ma salio sam se bre, znam
Za prvih 2 meseca 2015, 45% poginulih su pesaci. Mislim da je u odnosu na prva dva meseca 2014. oko 10 manje poginulih ukupno.

- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Opet Omladinskih brigada...
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=965465
Iz moje perspektive juce je bio posebno bogat dan po pitanju teskih kretena za volanom.
Pored ovih opasnih presackih u Oml. Brigada zapazio sam da dosta vozaca ne primecuje (namerno ili nenamerno) semafor u Starine Novaka, koji vezuje Tasmajdanski park.
Juce je covek prosao sa moje leve strane i isekao pesaka, verovatno misleci da sam stao na pesacki, a ne da je crveno vec odavno za automobile.

EDIT
Hteo sam da napadnem vozace autobusa da ovde prolaze na crveno, ali sad vidim da ima strelica za tramvaje koju oni koriste. Da li je to ispravno nisam siguran.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=965465
Iz moje perspektive juce je bio posebno bogat dan po pitanju teskih kretena za volanom.
Pored ovih opasnih presackih u Oml. Brigada zapazio sam da dosta vozaca ne primecuje (namerno ili nenamerno) semafor u Starine Novaka, koji vezuje Tasmajdanski park.
Juce je covek prosao sa moje leve strane i isekao pesaka, verovatno misleci da sam stao na pesacki, a ne da je crveno vec odavno za automobile.

EDIT
Hteo sam da napadnem vozace autobusa da ovde prolaze na crveno, ali sad vidim da ima strelica za tramvaje koju oni koriste. Da li je to ispravno nisam siguran.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Jeste jer to nisu strelice samo za tramvaje, ima x mesta gde su postavljene bas za autobuse
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Da, te strelice su dobra stvar na mestima gde su autobusi prinudjeni da za kratku distancu predju iz krajnje desne (obicno stanica) u krajnju levu i skrenu. Ovako nastaju opasne situacije, poput skretanja iz Bulevara u Ruzveltovu, gde sad redovno stoje u srednjoj traci i blokiraju saobracaj pravo.
Ovde kod tasa bas ne vidim koja je svrha?

Ovde kod tasa bas ne vidim koja je svrha?

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Kod Tasa su te strelice iz razloga sto autobus ima stanicu na tramvajskim sinama a sledeca je na trotoaru, pa da im se omoguci ukljucivanje u desnu traku jer realno, ko ce da ga pusti u toku spica 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Imam jednu nedoumicu, pa ajde vas da pitam.
Radi se o autokomandi.

Kada se ide iz pravca bul. JNA i ide desno ka Juznom bulevaru (zelena - linija i strelica). Kada se na semaforu upali zeleno.
Isto tako se na semaforu, kada iz pravca Juznog bulevara idete ka bul. JNA (crvena - linija i strelica), pali zeleno. Oni koji ovde skrenu ostro levo (polukruzno) i krenu da se vracaju ka Juznom bul. ili AP nailaze na gore pomenute koji krecu sa semafora. Ukoliko ovi sa "crvenog pravca" hoce da idu na AP ili Ustanicku seku ove iz "zelenog pravca".
Pitanje ko tu ima prednost?
Da probam preko ove slike. Tacno ova situacija koja se vidi.

Nadam se da nisam previse zakomplikovao.
Radi se o autokomandi.

Kada se ide iz pravca bul. JNA i ide desno ka Juznom bulevaru (zelena - linija i strelica). Kada se na semaforu upali zeleno.
Isto tako se na semaforu, kada iz pravca Juznog bulevara idete ka bul. JNA (crvena - linija i strelica), pali zeleno. Oni koji ovde skrenu ostro levo (polukruzno) i krenu da se vracaju ka Juznom bul. ili AP nailaze na gore pomenute koji krecu sa semafora. Ukoliko ovi sa "crvenog pravca" hoce da idu na AP ili Ustanicku seku ove iz "zelenog pravca".
Pitanje ko tu ima prednost?
Da probam preko ove slike. Tacno ova situacija koja se vidi.

Nadam se da nisam previse zakomplikovao.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja sam primetio da ih pandur uvek zaustavi tu dok ne prodju ovi sa zelenim svetlom.
E sad, jbem li ga, valjda ovi sa zelenim imaju prednost
E sad, jbem li ga, valjda ovi sa zelenim imaju prednost

Brzine idu u H-a !!!

Tu je zabranjeno polukružno. Ako ideš iz pravca Slavije onda je sinhronizovano.
Problem prave samo oni koji idu zelenom putanjom, imaju uslov za ka Ustaničkoj, a seku crvenu putanju jer hoće u Južni bulevar što im je zabranjeno, mada se često praktikuje.
Problem prave samo oni koji idu zelenom putanjom, imaju uslov za ka Ustaničkoj, a seku crvenu putanju jer hoće u Južni bulevar što im je zabranjeno, mada se često praktikuje.