ja nisam siguran dal je tu uopste dozvoljeno polukruzno btw, sve mi nesto u glavi da je zabranjeno...
Si siguran? Meni obavezan smer znači da je dozvoljeno samo tu, a da je sve ostalo zabranjeno.Grujic napisao:Onda nije zabranjeno.... Hmmm, onda desna strana
Ne kažem da nema logike, al toga nema u ZOBS-u. Po starom je zabranjeno skretanje u levo branilo i polukružno što ima logike, kao i što ima logike da polukružno sme tamo gde sme levo da se skreće.Paja napisao:Si siguran? Meni obavezan smer znači da je dozvoljeno samo tu, a da je sve ostalo zabranjeno.Grujic napisao:Onda nije zabranjeno.... Hmmm, onda desna strana
[/9. Polukružno okretanje
Član 50.
Vozač ne sme da vrši polukružno okretanje vozila u tunelu, na mostu, vijaduktu, podvožnjaku, nadvožnjaku, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, odnosno na mestu gde je nedovoljna preglednost, kao i na delu puta koji nema dovoljnu širinu za polukružno okretanje tog vozila.quote]
Pored ovoga polukružno se pominje samo još u članu oko auto/moto puta u smislu da je tu isto zabranjeno...
Moje neko tumačenje je da je sada polukružno zabranjeno kada stoji znak, ne bih ga radio ni kada se gazi puna linija. Takođe, i kad je zabranjeno skretanje u levo ću raditi samo ako moram