Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od methane.master »

a bio je kool dečko. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Slobo šta uradi?! :D
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ma on je samo ljubomoran što on nema :D
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Radim u firmi koja je možda i najveći uvoznik elektronike za GSM, pride dodatna oprema, security i ostalo, radimo sa hiljadama mobil shopova i servisa elektronike i jbg, shvatam koliko smo zapravo jadni kao tržište. Nije Iphone jedini koji se pakuje, samo je najpopularniji jer je zarada po jedinici daleko iznad zarade za druge telefone. Početkom dvehiljaditih kod drugara, koji je tada radio u Mas Tehnik veleprodaji, za 50DM sam kupio 7110, kada je cena telefona bila više stotina DM. Slična priča, mašina na traci je pogrešno izbušila rupe kroz koje se ploča šrafi na kućište i cela serija je zavrsila ko zna kako kod njih. Drugar je pozvao nas par da uzmemo telefon za smesne pare, a sve ostalo je završilo po prodavnicama po višestruko većim cenama. Slično je i ovde, likovi imaju višegodišnje šeme, dobijaju povremeno telefone, kupuju delove, pakuju, prodaju. Kada se sporadično poručuju kompleti za razlicite modele to je normalno i očekivano, a kada jedna porudžbina ima 20-30-50 kompleta lcd+touch za isti model, to ipak nesto govori. A, VP cene delova, čak i bez rabata koji uglavnom imaju svi serviseri, su prilično niske. Prostora za zaradu jako puno.

Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Mnogo je prosto proveriti IMEI telefona i vidti o čemu se radi.

Samo sam prvi iPhone kupio van Srbije, a sve ostale kod nas i nikada nisam imao problema. Baš sam zadovoljan.

Pored iPhone-a gotivim i HTC.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Slobo, ne znam kome to mogu da uvale. Ti telefoni nemaju garanciju. Za apple ti je dovoljan serijski sa kutije i znas odmah sve. To moze samo kao polovan da prodje po nekim sumljivim shopovima.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Ma sve mnogo prosto. Ukucaš imei i vidiš gde je kupljen i do kada važi i gde važi garancija kao i kada je aktiviran.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Slika
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Pa na Apple support.
Da upravo tu.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Sloba »

Dzoni_m napisao:Slobo, ne znam kome to mogu da uvale. Ti telefoni nemaju garanciju. Za apple ti je dovoljan serijski sa kutije i znas odmah sve. To moze samo kao polovan da prodje po nekim sumljivim shopovima.
Ako izuzmemo velike lance koji, između ostalog, prodaju i telefone, tipa Win-Win i slične, svi su veoma sumnjivi. Preko hiljadu ih je samo u NS, mogu misliti BG i ostatak Srbije. I svi rade, zbog nekog, za nešto... To je svima valjda poznato. Kako se Iphone nabavljao dok operateri nisu počeli... samo na crno. Jako je crno tržište, nisam ni iz daleka imao predstavu o tome do nedavno. Koliko samo unlock kredita se proda svakog dana, nestvarne cifre. Kupuju ljudi svašta očigledno. Mi smo ovde solidno tehnički potkovani, ali nemamo samo mi pare za telefone, imaju i oni drugi...

Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Ja stvarno nemam problema da dam pare za telefon sa crnog tržišta. Kao što rekoh lako se proveri i nikada nisam imao prblema. Obično nabavljaju telefone na veliko uglavnom iz Azije.

Ne kažem da nema svakakvih prevaranata ali se obično zna koji likovi su pouzdani.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

To stoji. Ja pokušavam da podelim saznanja koja imam, sa one tamnije strane. Da nije Kine, sve bi bilo drugačije, bar kod nas. Oni omogućavaju muljanje. Pre mesec dana smo uvezli silicon skin za Galaxy S6, a telefon predstavljen pre neki dan. Kinezi odradili na osnovu makete i sad ce da prodaju milione komada dok Samsung, Nillkin, Capdase i slični ne pokriju tržište. A i tada ce biti jeftiniji dva ili tri puta. Što je još neverovatnije, imaju displeje, fletove, baterije i sve ostalo pre svih.

Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Kako mislis "pre njih" ?

Pa kinezi prave i taj iPhone i S6 i sve ostalo. Zasto je problem da se jedan "pozajmi" i unapred napravi sve sto treba?
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Pogotovu sto kod njih termin copyright ne postoji.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa to pozajmljivanje je u industriji tog kalibra za vešala. :)Ne pozajmljuju, uzmu maketu i iskopiraju, ako pricamo o futrolama. Dobiju na vremenu. Elektroniku moraju drugacije, ali ona svakako kasnije i dolazi. Pošalješ maketu telefona koji ćeš samo ti imati na svetu i kažeš šta i koliko hoćeš. Sa njima se lako dogovara, sve u par mejlova, veoma su jednostavni. A, kod nas sve prolazi, mrtva država, možeš da tražiš futrolu sa Tuđmanovim ili Obaminim likom, Partizan, Zvezdu, šta god, jedino Diznijeve junake ne smeš olako da štampaš, to je opasna teritorija, bar kad udje u Srbiju.

Odgovori