Od svega što je navedeno u članku kao izjava PS-a jedino je tačno da odluka VKS-a nije izvor prava. Nije u formalnom smislu, ali suštinski jeste jer postoji potreba da se ujednači praksa i to se radi upravo na ovaj način.
Sve ostalo su gluposti.
Ako je naplata parkiranja komunalna usluga ondaje zastara godinu dana kao i za račune za struju, vodu, grejanje.... Svako drugo tumačenje je silovanje prava.
Bivšem kolegi je obustavljen deo plate zbog neplaćena dva ili tri računa za Internet. Samo stigao dopis u firmu... Sve u roku od par meseci, od neplaćanih računa do dopisa. Od 5 hiljada koje je dugovao nagurali su preko 30 hiljada na ime troškova postupka.
schonenk napisao:da li gresim kad mislim da je sad tek niko nece ni placati?
Pa od 2012, piše gore, naplatu rade privatni izvršitelji. Za sve komunalne usluge. Teško da ce da puste da zastari...?
Ništa ne zavisi od njih.
Bitno je da li PS podnese predlog za izvršenje pre zastarelosti potraživanja.
@ Sloba
To je klasična svinjarija izvršitelja koji kao nisu mogli da uruče dužniku rešenje o izvršenju na koje postoji pravo prigovora ili koje ako se plati u roku od 8 dana trošak izvršenja se polovi, pa su ga obavestili preko oglasne table suda.
To je poznato u praksi da umeju da urade.
Mislim da to ne moze tako, ako rade sve po propisu. Moraju da ti posalju obavestenje da su preuzeli dugovanja i daju ti rok od par dana (7?) da platis dugovanje + njima 50% od redovne tarife.
Naravno da jeste, mada nisam post ni napisao zbog njegove krivice ili nevinosti već zbog izvrsitelja koji se pominju u kontekstu PS. Dakle, ako rade punom parom, i godina je dovoljna da pritegnu dužnika.
Meni su tako samo poslali resenje izvrsitelja na firmu bez da su probali da mi dostave. I to neka smesna cifra za infostan od garaze jer je infostan u jednom trenutku poceo da salje na pogresnu adresu pa me tako umesto 5k kostalo 15k.