Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Dobro veče

Post od Vladapetr »

DukeNS napisao:Karicima se jedino ne moze spocitati da su bili dovoljno pametni da za stvari za koje sami nisu sposobni unajme najbolje ljude na tom polju.

Za njihovu sposobnost stvaranja imperije :kezo: :rofl: :loool: :kezo: :rofl: :loool: :kezo: :rofl: :loool:

Nemojmo se zajebavati, pa lako je tudjim k..cem koprive mlatiti. To vazi i za vecinu ostalih "biznismena". Dajte mi samo prvi milion i bezbroj povlastica koje drugi mogu samo da sanjaju...
Da im je jedna od najvećih sposobnosti to da prepoznaju i unajme prave ljude na prava mesta: o tome pišem već 2 strane.

A to da svako sa milion sposoban da napravi čudo, grohotom me nasmejalo. Hajde da pokušamo da prebrojimo koliko je uništenih firmi i ljudi bez posla ostalo iza Bogićevića(Farmakom), Petrovića(GP), Borovice, Perčevića itd...

Bez uvrede, ali većina postova mi liči na komentar Damira Dokića, koji je pljuvao po momku svoje ćerke Jelene kao neuspešnom i folirantu. Pa kad mu je novinar rekao da je ovaj ipak priznati vozač Formule 1, Damir odgovorio: "jak mi je on vozač, daj meni onaj auto i voziću još brže od njega" :rofl: :rofl: :rofl:

starac vujadin napisao: 1. Kako se probio da bude baš on odabran. Pravi čovek u pravo vreme na prvom mestu. Poznanstva, sreća...Kap što Isto kao što je Goran Petrović postao direktor BIA zato što DOS nikog nije imao u BIA, nego je on bio Svilanoviće školski drug.

2. Ima još gomila formi koaj je napralvjnea na taj i sličan način. Jel dovoljna jedna? 1991, u maloj sobi hotela Srbija je napravljena mala trgovačka firma pod imenom Delta. I onda su dobili kredit od države...eto, jedan primer.

3. Niti je on pravio sistematizaciju, niti je on trenirao te ljude. Naravno da su ostali, nego šta će...Karići se razumeju u telefoniju kao Marica u kriv k...
1. Važi ;)

2. Delta je onobeše preuzela po smešnoj ceni prethodno uništeni C market? Koga je to Karić sahranio da bi razvio biznis?

3. Gde sam ja rekao da se oni razumeju u telefoniju? Ljudi su ostali da rade jer su kvalitetni i obučeni za posao, nije ih Bogoljub obučavao nego im je stvorio uslove da se obuče. Da vidimo kad se proda Telekom, ko će i koliko ovih iz uprave da zadrži.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

1. To što ne veruješ u slučaj i sreću, to je tvoj problem. Ali, Dafina, Jezda i mnogi drugi ne misle tako...

2. C market je bio mnogo kasnije

3. Sad si promenio priču. Pogledaj svoj prethodni post.

Čini mi se da bi hteo malo iz dosade da se kuckaš sa više ljudi istovremeno, pa ću se ja isključiti. Ovo je prosta i prozaična tema.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Drzava mi da licencu i monopol na mobilnu telefoniju, uleti sa pola kinte i ful logistiku kroz PTT, premijer mi otvori svecano liniju, visi sud registruje firmu mimo propisa, naplacujem kartice i telefone deset puta skuplje nego igde na svetu, porez placam onako...

Pa ne bih bio tajkun, bio bih faraon, jbt, piramide bih zidao kao zaduzbine. Ali jebiga, tad sam bio mali i nisam imao tako divne brkove.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Vladapetr napisao:Koga je to Karić sahranio da bi razvio biznis?
Bell Pagete, seća li se iko više te firme?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

starac vujadin napisao:1. To što ne veruješ u slučaj i sreću, to je tvoj problem. Ali, Dafina, Jezda i mnogi drugi ne misle tako...
Jel primećuješ koliko mi motiva zalepiš bez ikakve stvarne potpore? Nisam rekao da ne verujem u sreću, nego sam iskomentarisao da je jedna stvar kad neko preuzme svu vlast pa nema koga gde da postavi (tipa SNS sada), i onda kaže nekome "e idi ti da nam budeš krtica, cimaj ove i kontroliši da nam ne rade o glavi". Sasvim drugo je "hajde da napravimo firmu koja će da nam pravi i izvlači milione, koga ćemo da stavimo da je vodi: eci, peci, pec..."
starac vujadin napisao:2. C market je bio mnogo kasnije
Delta je ovako velika od 1991, ili se njen bum poklapa sa nestankom C marketa?
starac vujadin napisao:3. Sad si promenio priču. Pogledaj svoj prethodni post.
Nešto si se prešaltovao, post u kojem tvrdim da se Karići razumeju u telefoniju ću sa zadovoljstvom da pojedem ;)
starac vujadin napisao:Čini mi se da bi hteo malo iz dosade da se kuckaš sa više ljudi istovremeno, pa ću se ja isključiti. Ovo je prosta i prozaična tema.
Baš tako, čini ti se ;) Rado bih ovu temu začinio nekom argumentovanom diskusijom, ali je to jako teško kad se boriš sa naslovnim stranama Blica i Kurira ;)

Rakhil napisao:Drzava mi da licencu i monopol na mobilnu telefoniju, uleti sa pola kinte i ful logistiku kroz PTT, premijer mi otvori svecano liniju, visi sud registruje firmu mimo propisa, naplacujem kartice i telefone deset puta skuplje nego igde na svetu, porez placam onako...

Pa ne bih bio tajkun, bio bih faraon, jbt, piramide bih zidao kao zaduzbine. Ali jebiga, tad sam bio mali i nisam imao tako divne brkove.
Opet filozofiraš o stvarima kojima nisi prisustvovao niti im bio savremenik. Postaje dosadno ;)
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Vladapetr napisao:
A to da svako sa milion sposoban da napravi čudo, grohotom me nasmejalo. Hajde da pokušamo da prebrojimo koliko je uništenih firmi i ljudi bez posla ostalo iza Bogićevića(Farmakom), Petrovića(GP), Borovice, Perčevića itd...

Rakhil me je postedeo truda:
Rakhil napisao:Drzava mi da licencu i monopol na mobilnu telefoniju, uleti sa pola kinte i ful logistiku kroz PTT, premijer mi otvori svecano liniju, visi sud registruje firmu mimo propisa, naplacujem kartice i telefone deset puta skuplje nego igde na svetu, porez placam onako...

Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Bell Pagete je bio prvi statusni simbol, svi se nostalgicno secamo toga :D
Ja sam dugo vremena izbegavao mobilne telefone, iz nekih svojih tripova, ali pejdzer mi je bio skroz gotivna sprava: ja dobijem poruku, pa odlucim sta cu po tom pitanju. Dobar koncept za to vreme poluupotrebljivih telefona.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Mobtel uveo GSM oktobra 1996.

Telekom uveo GSM u junu 1997.

Šta sve para monopol može da napravi za ovih 10 meseci, na tih par stotina tada postojećih aparata - čudo jedno :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Saša napisao:
Vladapetr napisao:Koga je to Karić sahranio da bi razvio biznis?
Bell Pagete, seća li se iko više te firme?
Bese jako bitna za nastanak mobtela? :)
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Jel morate politiku u svaku temu ;D
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Rakhil napisao:i nisam imao tako divne brkove.
A, sad imas? :kezo:

Zahtevam da mi odje*ete u skokovima iz teme sa tom pricom "zasto je Srbija tu gde jeste".

Dobro vece.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Rakhil napisao:Ukratko, trziste nekretnina je "tesko" kapitalom. Ako stoji, usporava razvoj mnogo vise nego druga trzista. Pored toga, ako je jeftino posedovati nekretnine i zemljiste, ljudi nemaju inicijativu da pustaju u promet najbolje lokacije, pa dolazi do distrozija tipa da na neverovatnoj lokaciji imas poljanu ili udzerice jer vlasnike boli dupe iz nekog razloga. Ja imam tipican primer u zgradi: 96 garaza drzi 10 ljudi. Vecina je iznajmljena ili pretvorena u magacine, a ispred zgrade ni igla da padne. Takodje, ima desetak praznih stanova u zgradi koji su kupljeni unapred i sad bleje, a vlasnike (uglavnom sumnjivi likovi) mozes da vidis jednom u nikad, da nesto naplatis od njih tek nemoguce. Porez na nekretnine obicno ide po principu jedan stan/kuca/lokal/garaza/plac ima debeo popust, svaki sledeci progresivno raste. Sprecava gomilanje poseda kao mrtvog kapitala.
Za veći deo se slažem osim za ovo da u centru grada bude poljana, kakve to veze ima pa ako je njegova livada, makar se u sred grada nalazila, moze da posadi 4 šljive i bleji u gaćama ispod suncobrana.
Sećam se da si u par tema žestoko branio privatnu svojinu kao osnovu pravnog poretka a ovo je totalno suprotno tome
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Jebote, koliko si povrsan ko kajmak :kezo:

Aj sad idi i nadji u celoj diskusiji bar tri posta u kojima kazem da se ja ne slazem uopste sa idejom poreza na nekretnine, te sam komplet protiv upravo iz principijelnih razloga. Ovde sam obrazlozio sta su nacela poreza kao takvog, sta su mu mehanizmi i cemu sluzi u praksi. Ima zemalja gde ga nema uopste jer su drustveni procesi stigli na nivo gde je nepotreban. S druge strane, ima zemalja gde je uradio dobar posao, sve zavisi.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Jel gledao neko nov Dosije o Zemunskom Klanu? Bas lepo odradili, interesantno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Opet nista od spavanja
Dobro jutro!

Slika
Odgovori