Evo VP cena displeja za Iphone. Da pojasnim samo da u nazivu artikla ORG ne znači da je displej originalan već da je kopija klase 1. To je zapravo ono što se u 99% slučajeva kod bilo kog drugog telefona dobije kada se menja displej i zahteva originalni deo. Postoje za neke telefone i originalni displeji i oni se označavaju kao FULL ORG, ali su redji i daleko skuplji. Zamenski su dobri, od izrade i lakoće ugradnje do samog rada. Ni najzahtevniji korisnici ne primete razliku. Kao što se vidi, za aktuelni model displej košta četiri puta više nego za starije modele. Kada se pojavi sedma generacija i za šesticu će pasti cena u ravan sa četvorkom i peticom što malo govori i o nabavnoj ceni.
Samo da dodam nesto vezano za pricu o iPhone-u, snobovima i sta li je sve vec bilo pomenuto u tom kontekstu i diskusiji. Generalno, po sopstvenom iskustvu govoreci, niko od Vas nije bio u pravu. Jako slicna grupacija ljudi u Srbiji kupuje kako iPhone, tako i Samsung flagship uredjaje (serija S i Note, mada u poslednje vreme i Alpha seriju).
Imas u NS-u Thule radnju na Spensu. Bas sam ovde pisao kako su mi u toj radnji pokazivali maske za iP 6 i iP 6+, dok se jos nije ni znalo sa sigurnoscu da ce sestica izaci u dve velicine...
Imam ja neku kinesku za P6, plaćena mizerija ispod 2$. Kao salivena, skoro se ne vidi, i posle godinu i po nema ni trag korišćenja a baš mi je spasila telefon par puta.
Huawei u ozbiljnoj ofanzivi, sledeći Nexus će da rade a izbacuju i novi phablet 7", najtanji na svetu. Nexus ce imati njihov inhouse procesor HiSilicon. Uskoro i P8.
Urose vidi ovo. Sto je najzanimljivije,meni je telefon kao celina full,malo je mozda skuplji nego sto treba ali ostalo je super. Steta sto huawei nije stvarno napravio ovo