Rakhil napisao:Laki, shokiran sam, izdao si Krugmana

Iskreno da ti kazem, nemam pojma sta Krugman prica, ne pratim pisanja takvih likova jer im ne verujem ni 5%.
Inace sad sam u Ekvadoru i pricam sa lokalnim likom, ovde je veliki picvajz trenutno zbog ludog dolara i dzaba nafte.
Nisam znao do sada, valuta u Ekvadoru je US Dolar... Zavisni su dobrin delom od izvoza nafte, ne zna se sta im je gore doslo, jak dolar ili jeftina nafta. Potpuno su postali nekonkurentni sa okolnim zemljama (npr za kafu, banane i sl).
Prekljuce je vlada uvela vanredne mere da spreci kolaps. Uveli su takse na uvozne proizvode do 40%! Milina, minimalno trajanje 15 meseci. Sad ako pogledamo dalje npr narednih 15 meseci tu niko nece kupiti kola, samim tim neka druga zemlja nece proizvesti ta kola i tako lepo se praci spirala u provaliju. Svima ce nam doci glave jak dolar i jeftina nafta...
Srbija bese ima gomilu dugova u dolarima, fantazija.
A inace Ekvador, tj Quito konkretno je cudo. Nevidjen spoj starog i modernog, bogatog i siromasnog. Osecam se kao da se nalazim u gradu koji sam sagradio igrajuci Tropico, gledam igricu uzivo