Leon Cupra R

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
brale
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2014, 18:44
Garaža: Nissan xTrail , Octavia Vrs A7

Leon Cupra R

Post od brale »

Kupovina ( kao iz naslova ) Leona Cupre R 1m. Pa me interesuje vase misljenje ili ako neko ima iskustva ili poznaje ovaj auto,oglas. Da kaze nesto vise ako ima( zuta cupra 1m sa oglasa).

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... on-cupra-r

Jako mi se svidja i cena mi je prihvatljiva...ali nebi bilo lose ako neko nesto znao o njoj,poznaje..da kaze(lupano,mazano,pakovano,kradeno...). Svaka pomoc bi znacila :) pozz
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Leon Cupra R

Post od Markoni »

Prvi vlasnik je ziveo u centru. Cesto vozila i njegova zena, pa je bio na vise mesta zafarbavan. E sad, mislim da nikada nije imao vecu havariju, kilometraza je tacna. Mislim da je dobro odrzavan, i da nema skrivenih mana. Mislim da je turbina menjana (ili remontovana), ali nisam skroz siguran.E sad, svakako bih preporucio detaljan pregled u nekom servisu.

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
brale
Reactions:

Post od brale »

Koliko sam cuo,skoro je bila na oglasu sa drugim slikama.Pad opet sad. Koji servis preporucujes Markoni?? I sta mislis da bi trebalo pogledati i pregledati?
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

I ja sam ga vidjao u Molerovoj. Posle novi oglas, tekst oglasa i fotke, to mi je malo sumnjivo, jer ga je onda kratko vozio.

Ne znam da li je ovaj automobil bio test vozilo, posto sam se u zutom vozio pre ihahaj godina. Naci cu negde i fotku.

Elem, trla baba lan, najbolje da se pogleda auto od nekog vise strucnog sa kljucem, nego sa tastaturom :)
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Pa servisa za VW grupaciju bar ima dosta. Bila jeste vise puta na oglasu, ali nije tu nista sumnjivo. Inace mislim da jeste nekada davno bila test vozilo, ja je se secam i sa trka na Uscu kada su je koristili kao "Pace car".

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
brale
Reactions:

Post od brale »

A malo smrdi, prodavao se pa posle kratkog vremena ponovo samo kod drugoga ! Ali dobro ne mora da znaci sta znam. Koji servis ima za onako malo nasvirana auta,ko bi mogao onako fino da ga pregleda?? Tu je 1.8 nije bog zna kakvo i skupo odrzavanje ( kao kod tdi-a dizne,turbo,dpf...i te preskupe zajebancije). Tih 250ks,bog zna kako li je to nasvirano?!
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Pa znas koliko situacija ima pri prodaji kola koje mozes da napravis sumnjivim. Imamo i na forumu primer. Ali ako sa takvim predubedjenjem krenes u kupovinu, nema od ta posla nista.
Pa mozda su uradili neku zamenu, pa covek mislio da ce bolje da proda taj auto.
Inace motor nije bauk, treba ti samo pedantan majstor koji ce obaviti kvalitetan pregled i dijagnostiku i ukazati ti na nedostatke ako postoje.
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Iz zamene u zamenu nema mnogo keš kupaca za takav auto.
Korisnikov avatar
brale
Reactions:

Post od brale »

Pa ima li nekog majstora-servisa u beogradu za preporuku i pregled?? To je motor slican u golfu 4 1.8 gti jel ,corola,civic type r. Ima i jedna siva na oglasu mislim na hondu ali cupra mi je uh :oops: i petoro vrata je sto mi odg. Jeste auto malo za entuzijaste :thumbup:
Korisnikov avatar
WEST 014
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 14:46

Post od WEST 014 »

Motor kao motor je po meni odlican i velika strvina... Vozim treci 1.8 20v a drugi 20v turbo :D. Treba ispregledati sva creva, jer ako negde gubi boost moze biti problem utvrditi kasnije gde tacno gubi.. Izbacivace gresku 17705. Creva nisu nimalo jeftina a pucaju i trule. Jedno crevo iberlaufa sam platio oko 6000 din. . Takodje bobine mogu praviti problem, ali nisu skupe 3000 din komad. Set za veliki servis nije skup oko 25 000 din zavisi od proizvodjaca, ja sam za moj auto gledao u nekom solidnom kvalitetu i to je ta cena. Hidro spaner moze biti skupa stavka, mislim da je oko 30 000 din, nisam bas siguran... Ulje mora biti iskljucivo sintetika, ako je radjen LL servis, obavezno prekontrolisati stanje u karteru. Ako na cepu za dolivanje ulja ima tragova uljnog koksa, velike su sanse da ima jada i u karteru.. Obavezno skinuti karter i oprati sito na uljnoj pumpi preventivno, jer u suprotnom moze doci do bolnih trenutaka u zivotu koji pocinju sa paljenjem lampice za pritisak ulja... Ja bih licno zakoksao motor zaobisao. Zverku je jedan 1.8t prolupao odmah nakon tretmana ciscenja motora od uljnog taloga... To su neke informacije iz prve ruke :)
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

brale napisao:Pa ima li nekog majstora-servisa u beogradu za preporuku i pregled?? To je motor slican u golfu 4 1.8 gti jel ,corola,civic type r. Ima i jedna siva na oglasu mislim na hondu ali cupra mi je uh :oops: i petoro vrata je sto mi odg. Jeste auto malo za entuzijaste Slika
Imaš AC Jakovljević na Bežaniji, vlasnik servisa je jedan od bivših vlasnika
Korisnikov avatar
brale
Reactions:

Post od brale »

Da rekose mi da je vlasnik bio jakovljevic sto ima servis. On bi mi i najbolje mozda rekao sve o autu sta i kako ( ako nesto ne sakrije). Felne su mu strasne,al kud bas u crno mesto sive.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Jel ovu ranije prodavao onaj plac tehnodrom sto prodaje i onaj rs4?
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Nije.

Tapatalk Post
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Poznanik jedan je vozio bas ovakvu kupru zutu sa crnim felnama, i to jako kratko vreme, mozda 2 meseca, uzeo je u zamenu za 147icu koja je zavrsila na tom placu, a posle je cupru prodao ili menjao za gt, nisam siguran.
Odgovori