Kupovina kompjuterske stolice
Re: Kupovina kompjuterske stolice
Imam stolicu sličnu ovim sa linkova, samo što je materijal bio nešto za šta sam mislio da je prevrnuta koža. Posle 10 godina se izlizao, pa se ispostavilo da je reč o veoma tankom sloju kože nalepljenom na platno. Sad skoro sam video da mi je na sličan način obložen i volan u kolima - tanka koža nalepljena na plastiku. Koža se izlizala i sada polako ostaje samo plastika. I stolica i kola su made in Italy, pa je to izgleda neki njihov fazon. Profilisana metalna ploča koja drži sedalni deo je pukla posle 8-9 godina pa sam morao da je zavarim, a malo kasnije je otišao i vazdušni amortizer (nije trebalo da skačem po stolici i koristim je kao prevozno sredstvo za kretanje sa kraja na kraj sobe). Drugih problema nema, osim što naslon škripi kada se pomera (podmazivao sam osovinicu, ali treba opet) i šrafovi koji drže sedalni deo se povremeno otpuste, pa ih treba zategnuti. Te dve stvari su takve od starta. Plaćena je oko 100 evra, što je tada bio veliki novac. Stolica je generalno ok, ali je ipak mogla biti malo kvalitetnija.
Ponekad sedim i na običnoj drvenoj stolici (kao školske, ali tapacirano sedište) i to je možda i najbolje rešenje.
Ponekad sedim i na običnoj drvenoj stolici (kao školske, ali tapacirano sedište) i to je možda i najbolje rešenje.
Ђенерал Јанковић
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kada sam bio na jednom BMW otpadu zapazio sam kozna sedista sa nekih novijih modela. Odmah mi je pala na pamet ideja da se od toga napravi fotelja.
Samo je pitanje koliko bi vlasnik zacenio ta sedista.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ihaj, prave to uveliko 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja bih to sam pravio, samo je pitanje cene.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Jel' ti odgovara ovako nešto?Grujic napisao:Doslo mi i ovo polako na red
Obisao sam par radnji sa namestajem, i video sam da ono sto bi meni trebalo kosta od 12 do 15 hiljada. Ima ih i za 5-6, al te su male i deluju mi slabo, mnogo se razvlace kad sednem, razvalio bi ih ja za par meseci...
E sada, jel ima neko preporuku gde je najbolje to da gledam, jel ima nekih marki koje su dobre ili je to manje vise sve isti djavo, i ono jos bitnije gde da trazim polovneNekako mi se 150e za stolicu ne da je nikako, a nemam problem da uzmem polovnu, nadjem ocuvanu i to je to..

Neki kao hrapavi skaj, ugodno pod rukom. Valjda neka veštačka koža, šta li.
Možeš da se spuštaš gore i naravno dole a možeš i da se zavališ ili blokiraš zavaljivanje ili malo "otežaš" zavaljivanje, itd...
Mada je na slici nekako muzgasta, to je zato što još nisam očistio aparat posle puta u HR pa se nahvatalo neke skrame od soli, da Bog sačuva... Inače je čista i lepa i ispravna i nije korištena skoro uopšte jer sam rasformirao kancelariju pa mi sad služi u jednoj od soba da privremeno radim nešto na drugoj lokaciji u stanu.

Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Sedim na identicnoj. Pre toga sam imao slicnu ali joj je puk'o ovaj rukohvat i to negde dole, pa se nakrivila (posto je taj rukohvat i nosac naslona i gornjeg dela stolice. Jedino mi se kod ove ne svidja sto ne moze da se spusti dovoljno nisko, pa ne mogu lepo da spakujem kolena ispod stola i to me bas nerviralo u pocetku, ali sam se vremenom navikao. Tacnije, moze da se spusti ona, ali postolje (ovo metalno) ima preveliki klirens. Staro postolje je bilo crno plasticno i nize centimetar-dva.
To su te stolice koje su u Metrou oko 70-80 eur standardno i menjam ih na svakih par godina. Inace sam u Nemackoj sedeo kod ujaka u njegovoj radnoj stolici. Braon koza, em lepo izgleda em je tako dobro odradjena lumbalna podrska da ne bih izlazio iz nje! Najbolja stolica u kojoj sam ikad sedeo. Ne znam nazalost ni marku ni model, samo znam da je on kupio na nekoj akciji i platio 150 eur, sto za TAKVU stolicu ne bih zalio, ali pretpostavljam da je kod nas duplo skuplja cak i kad je na akciji.
To su te stolice koje su u Metrou oko 70-80 eur standardno i menjam ih na svakih par godina. Inace sam u Nemackoj sedeo kod ujaka u njegovoj radnoj stolici. Braon koza, em lepo izgleda em je tako dobro odradjena lumbalna podrska da ne bih izlazio iz nje! Najbolja stolica u kojoj sam ikad sedeo. Ne znam nazalost ni marku ni model, samo znam da je on kupio na nekoj akciji i platio 150 eur, sto za TAKVU stolicu ne bih zalio, ali pretpostavljam da je kod nas duplo skuplja cak i kad je na akciji.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Što se mene tiče, sedim za računarom barem 8 sati dnevno, ipak najviše volim i nju koristim, jednu izanđalu, izdrndanu stolicu, poluraspadnuta i točkići "štekaju" ali u njoj najbolje razmišljam. Još sam stavio neko jastuče pa sedim kao "grof Cane". Jeste malo nakrivo i vuče u levo, ali brate, najudbnija je (kao i stara cipela) Ne bih je menjao za kraljevsku stolicu.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Imas u Metrou ovih dana na akciji fotelje, mislim da je u katalogu bilo nekoliko modela. Cena od 6 do 10000 dinara.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Imam jednu poput one druge "Gezine", samo sa vecim naslonom
Za divno cudo, posle dosta godina je u dosta dobrom stanju, pogotovo sto je redovno maltretiraju burazerovi klinci.
Trenutno sedim na koznoj, mislim da je Ktitor. Nije losa, daleko bilo, samo malo skripi na pojedinim mestima. Dao mi brat, iz kancelarije, pa mi nije ni zao sto klinci skacu po onoj drugoj (koju je isto on kupio
)
Za divno cudo, posle dosta godina je u dosta dobrom stanju, pogotovo sto je redovno maltretiraju burazerovi klinci.
Trenutno sedim na koznoj, mislim da je Ktitor. Nije losa, daleko bilo, samo malo skripi na pojedinim mestima. Dao mi brat, iz kancelarije, pa mi nije ni zao sto klinci skacu po onoj drugoj (koju je isto on kupio

Grujiću svrati u prodavnicu koja se nalazi u Dušanovoj na samoj raskrsnici sa Košćuškog (preko puto zoo-vrta). Verovatno je Dušanova br.1. Nisam obratio pažnju, da li su dva lokala jedan do drugog ili je sve jedan, uglavnom na samoj raskrsnici su kuhinje, a stolice sam video u izlogu u Dušanovoj. Bilo je zatvoreno pa nisam mogao da vidim cene, verujem da nisu naivne, ali fotelje opasno izgledaju.
Bas sam skoro,pre neke 2 nedelje kupovao stolicu za komp i ucenje. Obisao sam par prodavnica i sve je slicno odprilike,poput ove sto je codemaker postavio,ali su one meni vecinom presiroke za sobu,a premali naslon imaju. Na kraju sam uzeo jednu u kiki,placena 14990 cini mi se,malo je uza i visa ima i bocnu podrsku tako da izgleda kao sediste iz kola,takodje ima 2 rucice za podesavanje (jednu za dizanje i spustanje,a drugu za obaranje i fiksiranje naslona u vise poza- na ovo obrati paznju,neke nemaju fiksiranje vec mogu da se klate koliko hoces i jedino mozes u pocetnom polozaju da je zablokiras)
evo linka
http://www.kika.com/rs/katalog/m/stanov ... uino-crna/
evo linka
http://www.kika.com/rs/katalog/m/stanov ... uino-crna/
Maksimalna nosivost 110 kg 

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Off topic
Na 3ci ti mali klirens, na stolici preveliki...
Ako na X3ci bude taman, imace jos jednu namenu - uteraj je u radnu sobu da sedus u njoj.
Off topicTexonja napisao:Off topic
Tacnije, moze da se spusti ona, ali postolje (ovo metalno) ima preveliki klirens.
Na 3ci ti mali klirens, na stolici preveliki...
Ako na X3ci bude taman, imace jos jednu namenu - uteraj je u radnu sobu da sedus u njoj.

Probao sam razne stolice i skoro sve te sto su linkovane. Licno sam 5-6 komada i slomio

Pre nekih godinu i kusur su nam kupili u firmi ovakve gore stolice. Prilicno su dobre, moze sve da se podesava, gore dole, naslon za ledja, naslon za ruke, podupirac za lumbalni deo,... I prilicno su cvrste.
Ali i kostaju, mislim da su onda bile oko 30 i kusur hiljada.