AUDI - Vorsprung durch Technik

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Re: AUDI - Vorsprung durch Technik

Post od Mr.Rotor »

Pa onda umesto dva točka proklizavaju sva četri. Nema spasa. Bukvalno ne možeš da mrdneš po snegu.

Pričam o pravim letnjim gumama.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Ne znam da li je nesto drugacije podesen Quattro kod Q7 od limuzina za zimske/offroad uslove (znam da ima EDL ali mislim da su to u sve ubacili), ali ne mogu da se slozim sa time.

Ne kazem da je idealno niti preporucljivo da se razumijemo, ali nije tacno da ne mozes da mrdnes, daleko od toga. Jos su od samog starta 20" na njemu, nemamo drugi set.
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

Da, napravljena je tu pometnja sa tim gumama kada su prodavci hteli da provuku marketinski trik sa all season gumama. Pa kao all season su M+S, odnosno neka niti zimska niti letnja smesa a sara za blato i sneg, a klasicne zimske moraju jos da imaju pahulju ili kao planinu sa par pahuljica, smesu bogatiju silikom i isto M+S saru. Bar sam ja to tako nekako zakljucio. Zato se ja toliko ni ne oslanjam na samu klasifikaciju prodavca, donekle na oznake ali uglavnom gledam samu gumu, ako ima one lamelice na gazecem sloju onda je zimska ako nema onda nije gde god je oni klasifikovali.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Mora pahulja da bude nacrtana inače je all-season.
Nije letnja.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Upravo tako sam i ja citao, kad ima taj indeks preko 120 stoji i pahuljica i M+S, a kad ima nesto izmedju 100-120 stoji samo M+S, ispod su klasicne ljetnje. Ovo se odnosilo na neku americku klasifikaciju, evropski proizvodjaci testiraju i rade nesto drugacije, ali mislim da je sustina ista (sa/bez pahuljice).

Tu su dodatno zapetljali sa gumama predvidjenim za SUV dje ne mora da vazi nista od toga. :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa to je all season guma, sto je uz bilo kakav 4x4, sasvim dovoljno za 90% situacija.
Inace, ono sto rece Rotor nije istina, uvek je bolji 4x4 od jedne osovine.

Inace, ne znam kojom magijom ti se land cruiser losije ponasao sa malim felnama i off road dimenzijom guma, jos dodatno, ne treba ni spominjati prednosti njegovog 4x4 sistema, redukcije i svega ostalog, sto pricu da je q7 bolji po snegu, cini jos neuverljivijom, blizu nemogucom.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 16 Mar 2015, 13:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Slazem se, mada ima i tu neke male razlike izmedju sistema, ne u smislu da neki nece proci vec da neki uliva manje poverenja uzbrdo, u krivini...
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

Dobro, kod SUV-a to donekle i treba tako jer su ta vozila koncepcijski i zamisljena da se sa vremena na vreme voze van asvalta, a na takvim putevima kisa moze padati i u sred leta i napraviti blato i kaljugu, o prolecu ili jos bolje jeseni i da ne pricamo, gde dobro dodje sara za blato (i sneg) a besmisleno bi bilo zbog takve situacije koja te moze i ne mora zadesiti da vozis sa klasicnom zimskom gumom, koja zbog specificne smese gubi neke svoje osobine i karakteristike na visim temperaturama, tokom cele godine.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Xepoj87 napisao:Pa to je all season guma, sto je uz bilo kakav 4x4, sasvim dovoljno za 90% situacija.
Inace, ono sto rece Rotor nije istina, uvek je bolji 4x4 od jedne osovine.
Quattro i letnje gume po snegu su odlične sve dok ne moraš da skreneš ili zakočiš. Ako je obična prednja vuča i može da se provoza nekako ali sa quattrom nema šanse.

Ne pokušavati nikako.

Jedino da voziš 10km na sat pa da prođeš ok. Ovako prvo skretanje i ćao zdravo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Amerikanci imaju neki drugi princip za allseason gume pa tako u USA postoje allseason modeli koji nemaju u evropi a mnogo su vise nalik na letnje gume nego na klasicni all season, pa ih tako stavljaju na high performance automobile poput m5 i slicno. Po meni su to letnje gume koje su nekako odradili da dobiju i M+S oznaku i nemaju veze sa allseason gumama koje se prodaju po evropi.

http://www.goodyear.com/en-US/tires/eag ... all-season
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ma dovoljno da ima poprecnu saru i to je vec dovoljna prednost u odnosu na letnje.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Mr.Rotor napisao:Quattro i letnje gume po snegu su odlične sve dok ne moraš da skreneš ili zakočiš. Ako je obična prednja vuča i može da se provoza nekako ali sa quattrom nema šanse.
Malo si pobrkao lončiće. Kakve veze ima vrsta pogona sa kočenjem? Ajde na skretanje još i može da utiče ako u tom trenutku daješ gas. Ako ga ne dodaješ onda opet ne znam kako bi qattro mogao tu nešto da pokvari.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Rotor jesi ti uopste probao da vozis s ljetnjima? Po strani sto to sto pricas nema logike, jer i teorijski je bolja trakcija na 4 tocka nego na 2, u praksi jednostavno nije tako.

Da se jos jednom ogradim da neko ne bi shvatio bukvalno, i dalje ne govorim da je preporucljivo voziti na ljetnjim, ali ako vec idemo u ekstremna poredjenja ljetnje gume + Quattro vs. FronTrak (kako Audi voli da nazove najobicniju prednju vucu :kezo: ), tu prednji pogon tek nema sta da trazi.

Jedino ako mislis na to da zadnji kraj moze vise da zanese jer Quattro moze da prebaci vecinu snage pozadi u momentu sto moze da zbuni neiskusnije vozace, ali to i dalje ne znaci da je gori. Uostalom, to se moze desiti i na zimskim gumama sa 4x4, ugasis ESP i igras se kao da imas zadnji pogon, je l' to znaci da je 4x4 inferiorniji po snijegu samo zato sto to s prednjim pogonom mnogo teze izvedes (zanosenje "guze" samo volanom i gasom)? :ccc:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

200 € za Audi espreso.

Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Širim haos!
Odgovori