Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Markoni »

Na osnovu Herojeve racunice, sracunaj koliko treba da kosta 2 godine star auto i toliko im ponudis. To sto oni menjaju cene, rate, i sve ostalo je samo njihov problem, ti si onaj koji ima pare i moze da im da ponudu. Ko zna zasto su oni dizali cenu, mozda su hteli nesto u zamenu pa su podigli cenu na oglasu, to nikad ne mozes da znas i ne treba da te zanima. Da je neozbiljno jeste, ali ne kupujes ti prijateljstvo sa njima nego auto.

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Gde ima da se kupi nova četvorka ? A ovo za Fokusa se verovatno zezaš :dobarvic:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Naravno da se zeza, ko bi jos zeleo bolji auto po istoj ceni kao Golf :)

Markoni, za to si u pravu, a ja sam rekao koja bi meni bila racunica, da taj auto na kraju izadje maksimum 30.000e, jer sam skapirao da je to realna cena za taj auto, kada sam pogledao u cenovnik.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Mar 2015, 21:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Markoni napisao:Na osnovu Herojeve racunice, sracunaj koliko treba da kosta 2 godine star auto i toliko im ponudis. To sto oni menjaju cene, rate, i sve ostalo je samo njihov problem, ti si onaj koji ima pare i moze da im da ponudu. Ko zna zasto su oni dizali cenu, mozda su hteli nesto u zamenu pa su podigli cenu na oglasu, to nikad ne mozes da znas i ne treba da te zanima. Da je neozbiljno jeste, ali ne kupujes ti prijateljstvo sa njima nego auto.

Tapatalk Post
:plusone:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Dobar lik ovaj Delija,nadam se da ce shvatiti da gleda pogresan nemacki auto :mrgreen:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Mercedes? :mrgreen:
Xepoj87 napisao:Ja sam ti rekao, kupovinom ovog, a ne novog u Bmw-u, ispada da vise placas 2 godine star automobil od novog.
Kada se sve ubaci u racunicu, ispadas budala koja potencijalno placa i do 10.000e VISE isti auto, samo star 2 godine.
Da bi ovo imalo ikakvog smisla, morali bi ucesce da mi stave na 2.000e.
Da. Sa ovom ratom (verovatno tek sada su stavili pravu vrednost) bi moralo "ucesce" da bude 2-3k evra, jer se tada dolazi do ukupne cifre od 30-31k evra. Vise nema smisla dati za 2 godine star auto. Na to ide jos i dodavanje zastita (OBD, klin, alarm) jer nema nista od toga, troskovi prenosa lizinga i jos nekih gluposti.

Elem, Milos me je podsetio - zanimljivo je to da mi je covek odgovorio (vrlo ljubazan je bio, ali nemam bas puno od toga) na sva pitanja ukljucujuci i ono o razlogu prodaje osim na pitanje o Premium Selection sertifikatu za koji je bukvalno zvucao kao da ne zna o cemu pricam i da ce se raspitati, ali da "nema potrebe" jer oni su pregledali auto, nije koriscen kasko i slicno. Uopste ne karikiram. Dao je bez problema i serijski broj (kao deo broja sasije). Ne mora da znaci nista, ali opet mi ne zvuci normalno.
Xepoj87 napisao:Nov 328i:
34000e pocetna cena.
4000e M paket,
1000e parking senzori napred i nazad, sa kamerom,
sport automatski menjac 2500e,
Xenon farovi 700e.
Ove cifre su ipak malcice vece - ne mnogo. Recimo xenoni su deo paketa koji je 2k evra, tempomat 500 evra + jos ponesto od opreme (svaka glupost je minimalno 200-300 evra). Bez popusta izadje to na nekih 45-46k evra. Kad se uzima na lizing ima tu jos najmanje 5k evra dodatno, ali je to verovatno i cifra koliko moze realno popusta da se dobije.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Mlad je Delija za Jaguara ovakvog.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Au premocan dzeg.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Milos napisao:Mlad je Delija za Jaguara ovakvog.
Koja ti je zadnja cena za Golfa? :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Delija, pitanje je da li ima tempomat, jer pise da ima i elektricna sedista, pa nema :)

Xenoni dolaze u Innovation paketu, koji je, ako se ne varam, preko 2.000e, blize 3.000e, gde ima head-up display, pranje farova i jos nekoliko stvari, koje ovaj auto nema, sto znaci da je uzeo samo xenone :)

U Nemackoj je taj tempomat 300e, neka je ovde 500e, to svakako ulazi u onu racunicu od 43.000e, jer po onome izlazi 42.200e, a ja sam bas zbog takvih stvari zaokruzio na 43.000e.
Razumi da je 2013. godine taj auto kostao 5.000e vise u startu i da je cena opreme takodje bila veca.
Na standardnu cenu dodaj i popust, koji sada moze biti i veci od 10%.
Pa onda, za 5, 6, 7, koliko god godina (mozda i ranije za zenu ili nekog drugog), ako budes opet pazario Bmw, imaces standardan popust, jer si stara musterija.
U Porscheu, na Audi sada drugar ima 20% automatski popust na bilo koje vozilo, jer su pazarili 4 automobila kod njih.
Mlad si covek, nema potrebe da ne razmisljas o narednih 5 automobila, koji god i za koga god bili :)

Evo, novoj C klasi je cena vec opala za 10%. Za 60.000e se sada dobija auto koji je izlazio 66, 67.000e.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ma gledao sam kompletnu opremu na osnovu broja sasije - sve moze na netu da se vidi :)

Xenoni idu uz Comfort paket, a naravno da ima i pranje farova.
Takodje, sad je F30 nesto skuplji nego sto je bio tada. Reda velicine 500-600 evra. Imam cenovnik i ponudu iz 2013.

Elem, to su detalji. Poentu si rekao i ona je tacna.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

E pa, onda su sada promenili pakete :)
Videh sada jedva da ima pranje farova, jer su im slike tokom zalaska sunca, pa se ne vidi :)
Sada uz Comfort paket idu totalno drugacije stvari, a innovation je ono sto bih ja uzeo i 10 puta je bolji od Comfort paketa, jer nudi head up, Xenon, pranje farova, speed limit info, kontrolnu tablu sa dodatnim mogucnostima i adaptivna svetla, a kosta 2400e, sada pogledah.
Realno, pored toga, parking senzora od 700e, tempomata od 500e i M paketa od 4500e(zajebah se malopre), tesko da ti treba nesto vise, posto nisi zahtevan sto se toga tice, a imaces bolju opremu od ovog polovnjaka :)
Dodaj to na 34.000e i dobices 44.000e, 1.000e vise nego sto sam ja rekao, 40.000e uz popust :)
44.000e da izadje na lizing, 9.000e ucesce i 30.000e na 60 rata je 500e mesecno, plus otkup za 5000e na kraju :)
Na to dodaj da ces taj auto prodati po minimum 5.000e vecoj ceni od ovog iz 2013., pogotovo sto tebi pri prodaji za recimo 5 godina, ovih 28.000km, podize kilometrazu za minimum 50%, s obzirom koliko malo prelazis :)

Iskreno, morao bi bas da mi se isplati ovaj, da bih ga razmotrio.
Oni igraju na tu kartu, da ni 5% potencijalnih kupaca nece izvuci ovako detaljnu racunicu, a pogotovo jos detaljniju, gde se jos stvari gleda, koja im tek ne ide u korist, nego ce videti kupovinu na rate, videti da je navodno 10.000e jeftiniji i zalepiti se.
Sudeci po ovim promenama cene, verujem da vec imaju kupca za onu prvu, a mozda i drugu ponudu, jer mi izgleda kao da samo pecaju za vise kinte.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nisam baš siguran da za te novce se neko neće preračunavati. Iz mog iskustva ljudi koji mogu da priušte takav auto su najveće račundžije :)

Više mi pije vodu priča, da je neko već jednom nogom u autu, a oni pokušavaju da privuku drugog kupca, za još više novaca, app taktika. Što ne bi zaradili još koju hiljadu, ako mogu.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ta prica je najrealnija, da vec imaju kupca, pa se kurobecaju.
Ali svakako mislim da gresis u pretpostavci o tome koliko ljudi zapravo racunaju pri kupovini kola, pogotovo oni koji pazare ovakvo nesto.
Mi smo videli auto, imamo te pare koje trazi, spustili neku sicu na poznanstvo, nasli se sutradan i bez ikakve provere, dali pare i odvezli auto kuci.
Tako je cale kupio dosta automobila i sralo ga je lepo.
Ja svakako necu svoj sledeci kupiti tako olako.

Ljudi koji imaju jos vece pare tek ne razmisljaju.
Naravno da ima onih koji vade ozbiljne racunice, ali su u velikoj manjini.
Odgovori