Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od Xepoj87 »

Samo je druga situacija ovde opravdana.
Ne mora ovaj autobus iste sekunde da se ukljuci u saobracaj.
Neka saceka da se stvori prilika i onda se ukljuci u isti.

A svakako sam siguran da za to nisu ni pisali kazne, vec bas za one koji namerno voze zaustavnom.
Nisu ni presretaci idioti, vec ljudi kao i mi, koji mogu da izvale sa kojom namerom je sta uradjeno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nije to poenta da li su ljudi ili nisu, poenta je da je kretenski regulisano da ovo ide u isti koš za onoliku kaznu i bude na odluci policajca da li će da piše ili ne.

Za bus može da se diskutuje šta je trebalo činiti, niko ga nije fermao ni 2% nego sam ja krenuo da ga puštam, al definitivno ne spada u one najgore.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Znam, ali si i sam svestan da ne mozes tako definisati zakon.
Treba li razlicita kazna za nekoga ko je namerno dao gas i dosao do 200 km/h, jer voli brzinu ili je hteo da vidi kako ubrzava auto i za onog ko je slucajno dosao do te brzine, tako sto je 2 sata po malo dodavao gas? Glup primer, ali ti je jasno na sta ciljam.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ne govorim o tome, poenta je da je ovo prekršaj koji se ipak može napraviti slučajno i ne nosi toliko ugrožavanje, i zato ne treba da ima toliku kaznu.

200 ne možeš ići slučajno, bez dozvole isto, sa 2 promila isto... Al ovako nešto možeš.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ajde sada da ti ja kazem da sam zaboravio da mi je oduzeta dozvola i da sam najnormalnije tako vozao 2 nedelje, dok se nisam setio, pa preduzeo neke korake da se obezbedim :)

Nije ni ovaj autobus nista slucajno uradio, niti je slucajno neko stao u red u zaustavnu.
Tu sada ulaze neki drugi faktoru u igru, kao sto je infrastruktura i slicno, ali svejedno, poenta je da se ne moze razmisljati zasto je neko nesto uradio u saobracaju, dok se zakoni pisu, jer je mogucih scenarija neograniceno mnogo.
Zato i jeste na policajcima da odluce da li je prekrsaj opravdan i kako ce da ga tretiraju.

Pricao sam ti za moju scenu kod sajma i Ade i dva pandura, gde sam na kraju prosao bez ikakve kazne, jer sam ih izbaronisao da nisam skapirao sta mi je pokazivao.
Tu su bila jasna dva prekrsaja, jedan mali i jedan veliki, jos klinac( tada 23 godine) u zatamnjenoj mecki koji se bahati.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

voznja zaustavnom nije ozbiljan prekrsaj tako da je lepo sto ce smanjiti kaznu ...zaustavna traka ne bi ni trebala da postoji kroz beograd jer su ogromne guzve :)
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

A kolike bi tek bile guzve na svim ukljucenjima na autoput da nema zaustavne.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Manje svakako.

I kada se ukljucujes na autoput, ti ne smes da vozis zaustavnom, nego moras u srednju traku, gde, sa jednom trakom manje, svakako mora biti veca guzva.
Slazem se da ne treba kroz Beograd biti zaustavna, vec kao i na Gazeli, 3 trake od Laste, do Zmaja.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Xepoj87 napisao:Ajde sada da ti ja kazem da sam zaboravio da mi je oduzeta dozvola i da sam najnormalnije tako vozao 2 nedelje, dok se nisam setio, pa preduzeo neke korake da se obezbedim :)

Nije ni ovaj autobus nista slucajno uradio, niti je slucajno neko stao u red u zaustavnu.
Tu sada ulaze neki drugi faktoru u igru, kao sto je infrastruktura i slicno, ali svejedno, poenta je da se ne moze razmisljati zasto je neko nesto uradio u saobracaju, dok se zakoni pisu, jer je mogucih scenarija neograniceno mnogo.
Zato i jeste na policajcima da odluce da li je prekrsaj opravdan i kako ce da ga tretiraju.

Pricao sam ti za moju scenu kod sajma i Ade i dva pandura, gde sam na kraju prosao bez ikakve kazne, jer sam ih izbaronisao da nisam skapirao sta mi je pokazivao.
Tu su bila jasna dva prekrsaja, jedan mali i jedan veliki, jos klinac( tada 23 godine) u zatamnjenoj mecki koji se bahati.

Na policajcima da odluče??? Nikako.

Zakon se piše jasno, oni su svi u prekršaju, i svaka kazna ima raspon u okviru kog može da se izrekne. Teorijski, za lakše slučajeve ide minimum, za teže ka maksimumu.

Ovde je situacija da je i taj minimum nerealno visok srazmerno prekršaju. A i teže varijante ovog prekršaja nisu gore od recimo prolaska kroz crveno. Sveukupno totalno promašena kategorizacija, i to što čak i ovi idu u smeru da se to izmeni govori da nešto nije kako treba.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ja pricam o guzvama na ukljucenjima, da nema zaustavne kad bi te neko ko bi vozio krajnjom desnom pustio da se ukljucis.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Grujic napisao:
Xepoj87 napisao:Ajde sada da ti ja kazem da sam zaboravio da mi je oduzeta dozvola i da sam najnormalnije tako vozao 2 nedelje, dok se nisam setio, pa preduzeo neke korake da se obezbedim :)

Zakon se piše jasno, oni su svi u prekršaju, i svaka kazna ima raspon u okviru kog može da se izrekne. Teorijski, za lakše slučajeve ide minimum, za teže ka maksimumu.

Ovde je situacija da je i taj minimum nerealno visok srazmerno prekršaju. A i teže varijante ovog prekršaja nisu gore od recimo prolaska kroz crveno. Sveukupno totalno promašena kategorizacija, i to što čak i ovi idu u smeru da se to izmeni govori da nešto nije kako treba.
Naravno da je omasena kategorizacija prekrsaja, ali ovo sto pricas nema nikakve logicke potpore.
Ne moze neko u zakon da stavi 3 miliona razloga iz kojih bi neki prekrsaj bio tretiran slabije i ko bi odlucivao koji je pravi razlog pravljanja prekrsaja, da li prekrsajnik laze i slicno?
Ja ti kazem kako je u praksi, a ti reci da zakon odlucuje da li ce pandur nekome da pise kaznu ili da ga pusti.
Kada se pisu zakoni, onda mozemo gledati puko slovo, a kada se isti primenjuju, naravno da ce da se prilagode situaciji na licu mesta.

Rade, apsolutno nema logike to sto pricas.
Ko te sada pusta u srednjoj traci, jel ti stao neko nekada?
Isto moras da se ubacis, kao i da se vozi u trecoj.
Treca traka bi razredila saobracaj i samim tim bi bilo lakse da se ukljuci u isti.
Naravno, prikljucenja bi morala tome da se prilagode, ne moze biti isti ugao ulaska.

Isto tako, da nema zutih traka u gradu, guzve bi logicno bile manje.
Ne kazem da ne treba da ih ima, jer sluze posebnoj svrsi, ali takodje uticu na gustinu saobracaja.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Nijedno uključenje nema zaustavnu nakon 2m puta, uvek imaš lufta tokom kojeg možeš da se ili zalaufaš pa ubaciš ispred nekog u srednju, ili da ga propustiš pa udješ za njim.
Koliko bi 3 trake umesto 2 + zaustavna ubrzale saobraćaj se najbolje vidi na gazeli, gde za uključenje od buvljaka možeš da se oteliš dok te neko ne pusti da udješ u desnu ispred njega ;)
Ista priča u kontra smeru, uključenje iz Savske: ili kamikaza fazon ili savestan vozač u desnoj (1 od 1000).
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Gazela ima najvecu gustinu saobracaja, ne zaboravi to.
Kao sto sam rekao, ukljucenja bi morala drugacije da se rese, svakako ne samo da se puna prepravi u isprekidanu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Xepoj87 napisao:
Grujic napisao:

Naravno da je omasena kategorizacija prekrsaja, ali ovo sto pricas nema nikakve logicke potpore.
Ne moze neko u zakon da stavi 3 miliona razloga iz kojih bi neki prekrsaj bio tretiran slabije i ko bi odlucivao koji je pravi razlog pravljanja prekrsaja, da li prekrsajnik laze i slicno?
Ja ti kazem kako je u praksi, a ti reci da zakon odlucuje da li ce pandur nekome da pise kaznu ili da ga pusti.
Kada se pisu zakoni, onda mozemo gledati puko slovo, a kada se isti primenjuju, naravno da ce da se prilagode situaciji na licu mesta.

Rade, apsolutno nema logike to sto pricas.
Ko te sada pusta u srednjoj traci, jel ti stao neko nekada?
Isto moras da se ubacis, kao i da se vozi u trecoj.
Treca traka bi razredila saobracaj i samim tim bi bilo lakse da se ukljuci u isti.
Naravno, prikljucenja bi morala tome da se prilagode, ne moze biti isti ugao ulaska.

Isto tako, da nema zutih traka u gradu, guzve bi logicno bile manje.
Ne kazem da ne treba da ih ima, jer sluze posebnoj svrsi, ali takodje uticu na gustinu saobracaja.
Sta pricas bre ti kako nema logicke potpore a potvrdis ono sto sam rekao???

I nikakvih 3 miliona razloga nisam spominjao
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Prvo bre, ne vileni sa tim znakovima pitanja kao tinejdzerka, nego komuniciraj normalno.

Drugo, naravno da nisi ti spomenuo 3 miliona razloga, ali ih toliko ima, ako zelis zakon da se pise za svaku situaciju posebno.
I sa smanjenom kaznom ce isto ovaj autobus da najebe, kao i onaj sto pretice punom, ne vidim razliku.

Ja ti zato kazem da je pandur tu da napravi razliku izmedju namera tih ljudi, pa da jednom pise, a drugom ne, ali ti kazes nikako.
Kako bi ti onda to resio?
Odgovori