Auto sedišta za decu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Auto sedišta za decu

Post od Markoni »

Ja cu booster da odlazem dok god budem mogao. To ce im biti poklon kada krenu u osnovnu skolu :)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Jedan od razloga sto sam uzeo Cybex Q je upravo to sto se naslon siri pa odlaze booster, pitanje je da li ce i sesti nekad na njega ili pravo iz sedista na zadnju klupu.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Na njihovom sajtu ne vidim Q, samo Q2 koje je nidzo spominjao. Jel kod nas još uvek ima Q da se uzme?

http://cybex-online.com/en/carseats/solutionq2fix.html

Koliko je ovakvo sedište udobno za decu, odnosno mogu li da spavaju u njima? :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

I ja sam za sedište što duže, da se razumemo.
Jel ima neko sedište sa mekšim sedalnim delom, kakav je Cybex po tom pitanju? Peg je možda tanji nego što bi nam trebalo, klinac je mršav i malo mu smeta kad duže sedi (2h npr.)

EDIT: @nikaragva: spava nekako, šta će :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ne vidim nikakve pojase na ovom sedištu, pretpostavljam da se veže dete pojasima iz auta. Onda ne kontam zašto mora biti isofix, ako se već koriste pojasi iz auta, kao i na sedištu koje nije isofix.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ne mora ISOFix, Peg ima kaiševe umesto njega samo da ne bi letelo po kolima kada nije vezano pojasom.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Vec sam napisao, Q2 je isto kao i Q, samo model za ovu godinu recimo. Kod nas ima Q u Aksi.
Sediste moze da se zavali radi dremanja, i zato je dobro sto je Isofix izmedju ostalog, mozes da ga odmaknes od naslona i da ne brines da li ce setati. Sedalni deo je lepo tapaciran, udobnost deteta i treba da bude u vrhu prioriteta.

Nikaragva, ti bi trebao imati u kolima Isofix kotve?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Nekako mi pojasi na samom sedištu deluju praktičniji i teži za otkopčati, nego auto pojas, možda grešim.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Nema drugog načina u toj kategoriji.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Pojasi na sedistu u 5 tacaka su za malu decu, dete od 4-5 godina bi eksplodiralo posle 5 minuta da ga tako vezes. Sem toga, nema teorije da nekom gimnastikom dohvati kopcu i otkopca se samo, bar kod mene.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Hm, mislim da je kod mene izvodljivo. Izmigolji se lako da uzme nešto sa zadnjeg sedišta jer pojas popušta, kopču još nije dirao pa ne znam da li može da se otkopča.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Kod mene ne moze, ali mogu da se dogovore njih dve i da otkopcaju jedna drugu, cim savladaju koncept udruzivanja :kezo:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

U toj najvećoj kategoriji imamo par Maxi Codi Rodi sedišta. Mogu malo da se zavale i dosta su odobna, i na sedalnom delu i bočno. Od dodatnog obezbeđenja imaju kao neko sidro koje se zakači za naslon za glavu iza. Možda su malo skuplja ali mislim da vredi razlika najpre zbog udobnosti. Većina jeftinijih sedišta je dosta tvrda i sa malo tapacirunga. Bar je tako bilo kad sam gledao po domaćim prodavnicama. Prvo smo doneli iz Austrije, tamo je bilo dosta jeftnije nego kod nas, a drugo smo kupili ovde. Treba razmisliti i o tome da će dete u ovom sedištu da se vozi još i duže nego u onim manjim, u zavisnosti od građe deteta možda i 5-6 godina.

Inače ako se kupuje u Beba Brestill prodavnici, sa karticom novobeogradskog kluba ima 10% popusta.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Evo kako je kod MC rešena fiksacija sedišta bez isofix-a.
Slika

Mislim da bi moja već mogla da se samootkopča al joj ne pada na pamet.
Rakhil napisao:Pojasi na sedistu u 5 tacaka su za malu decu, dete od 4-5 godina bi eksplodiralo posle 5 minuta da ga tako vezes. Sem toga, nema teorije da nekom gimnastikom dohvati kopcu i otkopca se samo, bar kod mene.
Ne bi. Prešlo bi iz manjeg sedišta gde je naviklo da se tako vezuje i ništa mu ne bi bilo čudno. Navika je sve i svja, mada mislim da je jednostavnije i praktičnije vezivanje auto pojasom.
Rakhil napisao:Jedan od razloga sto sam uzeo Cybex Q je upravo to sto se naslon siri pa odlaze booster, pitanje je da li ce i sesti nekad na njega ili pravo iz sedista na zadnju klupu.
Isto je i kod MC. Raste i u visinu i u širinu.

Evo Gruja me preteče sa pričom o MC.

Btw mi spavanje organizujemo tako što zavalim naslon auto sedišta na kojem je dečije pa ono isprati nagib i dete spava celu noć bez problema.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ovo sidro mi se ne sviđa na prvi pogled. Da li naslon za glavu smeta naslonu dečijeg sedišta?
Na sva tri auta u kojima sam vozio PegPerego skidao sam naslon za glavu (Fabia, Jazz, Avensis).
Odgovori