Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Rakhil »

Zelezara ima tri sindikata, jebote :kuku:
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ne sumnjam da su sindikati zadovoljni.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

schonenk napisao:Vest o Zelezari i nastavku upumpavanja novca gradjana Srbije u rupu bez dna.
Pre neki dan sam razgovarao sa jednim penzionerom, ja zagovarao teoriju da je ta železara veliki gubitak za građane Srbije, da je taj predeo poznat po poljoprivredi itd itd a čovek mi objasnio da bez železare mnoge privredne grane ne žele da ulažu u Srbiju, mada realno malo ko i želi da ulaže u fabrike koje se raspadaju a prosek godina radnika je oko 50. Reče mi da su fabrike IMR, IMT, FAP, IDA Opel, Zastava nekada direktno radile sa njima, pretpostavljam da je upućen, i da je za neku ozbiljnu priču o industriji potrebna železara. :zbunjen:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

S tim da ta železara ima tehnologiju da napravi samo ravan lim slabog kvaliteta, za oluke kazane šerpe i slično. Tako da ta priča pada u vodu. Baš je pričao Miodrag Zec o tome u jednom intervjuu skoro.

Ne znam sta vozi Milose :)

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ako znaš ko je ta devojka visokog morala, šalji profil na pp, izazov prihvaćen :D

Što se železare tiče, mislim da ta priča tog penzionera nema veze s životom ili je izgubila vezu s životom pre 25 godina.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

samo polako napisao:
schonenk napisao:Vest o Zelezari i nastavku upumpavanja novca gradjana Srbije u rupu bez dna.
Pre neki dan sam razgovarao sa jednim penzionerom, ja zagovarao teoriju da je ta železara veliki gubitak za građane Srbije, da je taj predeo poznat po poljoprivredi itd itd a čovek mi objasnio da bez železare mnoge privredne grane ne žele da ulažu u Srbiju...:
Nisam se bavio zelezarom, trzistem, kvalitetom limova... U drzavu ne verujem onog trenutka kada se premijer pojavi i kaze eto resili smo problem i to preko noci. Bice profitabilna za 6 meseci.

Pa majku mu staru, nismo svi volovi. Pa valjda kazes optimista sam da cemo u tom i tom roku dostici nivo proizvodnje koji ce pokriti fiksne i varijabilne troskove, a za to nam je neophodna subvencija iz budzeta tolka i tolika.

Imas neki plan i drzis se njega, gradjani znaju za njega i za rokove. Kad isteknu kazes uspeo sam ili nisam.

Ovako je sve to drzanje pacijenta na aparatima da se ne bi izgubio politicki poen.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uroš S. napisao:
Woodoo napisao:Treca godina pravnog, ovako dolazi na predavanja i ispite.

Slika
E moj ti, to je nekada bio Ivan, a sada je Ena. ;)
AcaKayak napisao:Ako znaš ko je ta devojka visokog morala, šalji profil na pp, izazov prihvaćen :D

:kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Biće profitabilna, prodaće sve sirovine, počistiće bankovne račune i ćao zdravo.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Rakhil napisao:Cile nema reputaciju raspale Venecuele, to je sigurno. Izdvaja se iz juzno - americkog levicarskog miljea po svemu, imali su za vreme Pinocea surovi liberalizam. Nema toliko veze sa Nemcima, ali jesu pomalo doprineli.
Ne verujem da ljudi imaju neku raspalu percepciju J. Amerike, samo pojedinih zemalja
E, sad nazivati Venecuelom "raspalom" samo zato što ima uređenje koje se tebi ne dopada je bezveze...

http://www.nationmaster.com/country-inf ... la/Economy

...ne gledajući druge delove društva koji su takođe bitni.

U SFRJ je Čile uvek bio predstavljan kao neko "carstvo zla" jer je Pinoče likvidirao Aljendea, levičarskog lidera koji ej bio Titov prijatelj.
U Avto magazinu su imali sjajne putopise, a Slovenci su i u ta vremena imali takve "alternativne likove" koji su išli po svetu i po takvim egzotičnim destinacijama i svojevremeno je tu bio sjajan putopis o Čileu i kako je to jedna fina i uređena zemlja gde se ta diktatura nije mnogo ni osećala. Tada sam prvi put pročitao objektivnu sliku o Čileu, a i posle sam čitao dosta o Pinočeu i Čileu.

Ipak, mislim da bi mi prvi pik za život u Južnoj Americi bio Buenos Aires od većih gradova.
Poslednja izmena od starac vujadin u 18 Mar 2015, 11:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ako je tebi Venecuela za respekt, ok, ja nemam problem sa time, ali meni je zemlja gde nosis krstenicu deteta da bi kupio pelene skolski primer raspalosti. Link koji si postavio, ovako sa telefona gledano, meni vise govori negativnog, sta ces, gledista su nam razlicita
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Po ovom linku venecuela je mnogo gora od Chilea. Ima mnogo boljih i realnijih komparacija od ove, ova i ne govori nešto kako je za život, to što je per capita u jednoj zemlji malo viša ne znači da je ta zemlja nužno bolja za život prosečnog čoveka.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Na tvoje subjektivno gledište ja sam postavio link sa sa ciframa, ne svoje subjektivno mišljenje. Pa znam ja da je Čile dobra zemlja. I nisam to postavio da bi dokazao da je Venecuela bolja, nego da nije raspad što i nije mnogo teško. Čile stoji bolje, ali ti si postavio razmeru "Čile super - Venecuela raspad", nisam ja. Upravo zbog tog državnog uređenja koje se tebi ne sviđa je Venecuela napravila veliki skok napred, a krenula je iz kanala, za razliku od Čilea koji ima preko 40 godina mir i stabilni društveni sistem.

Aco, naravno da nije ekonomija jedino merilo...ali u ovoj "odmeravanju" ima dosta tabela, nisu sve ekonomske. Ali i po ovom merilu se vidi da nije Venecuela katastrofa...daleko od toga. Zemlja koja je izvukla u mnogo čemu iz govana i pozajmljuje pare drugim zemljama u regionu. Jeste da je to sve od nafte i da im je privreda totalno jednoistrana, ali bar su to dobor iskoristili.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ja sam odgovorio na tvoj post pre nego sto si ga editovao i dodao ostatak. Inace, uopste nisam postavio Čile super - Venecuela raspad pricu, to ti tako tumacis. Kao sto rekoh, kad bude pelena u radnji, mozda revidiram svoje misljenje. Neozbiljno je da tumacis termin "raspalo" kao bilo sta merljivo pa mu suprotstavljas brojeve, ali kao sto rekoh, sve je to meni ok - samo ti mene pusti da mi se ne svidja to drzavno uredjenje i sve kul :)

EDIT: Au, sad sam na kompu otvorio link, tek mi sad nije jasno sta si mi hteo reci sa ovime...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ako se vadiš, vadi se fer... ;)

- moj edit nema veze sa Venezuela vs Čile pričom, nego sa putopisom o Čileu i mojim izborom grada gde bih živeo u Južnoj Americi

- rekao si za Venecuelu da je raspad...tim prejakim terminom stvaraš (pogrešnu) sliku onome koji čita ovo, zato sam reagovao. Suprotstavio sam brojeve kao hladan, objektivan i merljiv dokaz da zemlja nije raspad. E, sad ako je to moje objektivno i vezsano za fakta neozbiljno, a tvoje lakosnki "raspad" i "nema pelena" ozbiljno onda već govorimo o inaćenju. Da ne govorim o tome što je ovo sve iz izvora koji nisu naklonjeni Venecueli i da ima mnoštvo drugih kategorija gde se odslikava neko društvo...u ovom istom poređenju postoji i kategorija "hapiness", npr, pa je nisam ni spominjao, niti s kojih početnih pozicija je neko krenuo i kakvu su istoriju imale ove dve zemlje. Znači pozvao se tamo gde je Čile najbolji, koristeći CIA i druge američke izvore izvore da se vidi kako ko stoji...Čile je bolji, zemlja je odlična, ali Venecuela nije raspad i to je to.

- ja te i ne ubeđujem da menjaš mišljenje o državnom uređenju...bilo je ljudi koji su 1945. išli u četnike, pa ima ljudi koji u 2015. podržavaju (neo)liberalizam...sve je to ok i ljudski.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ja ti lepo rekoh da je sve to lepo ali Venecuela meni raspad tebi nije tacka, sto dalje provociras i guras nije mi jasno, ko da si dete vujadin a ne starac :kezo:
Odgovori