Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Zanimljivi oglasi

Post od ftj »

Gubi vrednost skoro kao honda civic ili g klasa.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Za 5 godina ce na Carreru otici skoro 10.000e vise samo na registraciju. Odrzavanje, osiguranje i potrosnju da ne pominjemo :) A razlika.u gubitku vrednosti ce biti mozda 5 soma.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Za 4 godine ce za registraciju otici recimo 5500e vise. Osiguranje ne znam pa da ne lupam dzabe ali kontam da ce i tu biti recimo 3000 vise. 4 servisa su 2000e koje u BMWu ne placa. To je 10500e. Karera ce kostati skoro 30.000e da se proda, bmw ce ispod 20.000e. Mozda nije isplativija ali je razlika prilicno mala.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Uvek može sam da menja ulje i uštedi koji dinar, jer su ruke u servisu za taj porše sigurno skuplje od ulja :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ne treba na takvom autu biti sam svoj majstor. Ustedis 500e na zvanican servis pa puknes pri prodaji 1500e jer niko nece da kupi auto koji nije servisiran. Ja prvi ne bih kupio porsea kog privatno vlasnik sredjuje iako to ne mora nuzno biti pogubno.

P.S. karera je na 3 godine verovatno i sa detaljnom racunicom isplativija.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ako pricamo o onom polovnom 328i, nema sanse da ce ova Carrera biti jeftinija u eksploataciji. Posle 5 godina i 80k km, 328i star 7 godina sa 110k km, koji je placen 30k ce vredeti 18k a Carrera koja tada bude imala 13 godina i 160k km, moze da vredi najvise 25k evra (mada je i to ambiciozna procena). Na servise ce otici 2k vise, na registraciju i osiguranje 10k, na gume 1000 vise a na benzin 3000. Znaci, u najboljem slucaju 911 ce kostati 15k evra vise u eksplaotaciji i to da ne racunamo vanredne kvarove.

Jedino je sigurno da je mnogo zabavnije voziti 911 nego BMW limuzinu sa 2.0 R4 motorom :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ja sam po komentaru razumeo da Delija kupuje nov 328 po istoj ceni (37k). Ne pratim forum kao pre pa ako nije tako onda si u pravu. Da sam mislio na nov se vidi i kada sam napisao da 4 godine ne placa servis.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nov takav je preko 40k ali to je vec neka druga prica.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Nov sa identicnom opremom je ~46k evra iliti krajnja cena zavisi od popusta koji moze da se izvuce.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Iliti preporucena maloprodajna cena. Najcesce se pri narucivanju novog moze dobiti do 5% popusta dok je za vozilo sa lagera cesto do 10%. Kad je model na zalasku karijere taj popust moze da bude i znatno veci(kao sto je bio za e90 i preko 20%).

Za f30 sad izlazi restyling, znaci da bi u bilo kom slucaju za nov trebao da ima popust minimum 10% a mozda i 15.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ne bih bas poredio FL i prelazak sa E90 na F30, ali se slazem da bi trebao da postoji znacajan popust. Aca mozda najbolje zna koliko popusta moze da se dobije.
Ovakav u M Sport opremi i u toj boji bas i nije nesto sto drze na lageru :(

Svaki info kolika je realna cena novog (a i ovog konkretnog starog godinu dana i 8 meseci, 28k km predjenih, jos 2 godine i 4 meseca u garanciji) mi je od velike pomoci pri dogovaranju oko cene i uopste bitan mi je za moju odluku!

Kolika je doplata za tu Estoril Blue boju - to mi je recimo zanimljivo?

Malo me i brine ta boja - sta se desava ako zatreba da se farba neki deo? Te specijalne boje su bas zeznute. Recimo Mazdina Soul Red boja je takva da ovlasceni diler nece da garantuje da ce da "pogodi" 100% boju u slucaju farbanja :kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Zasto ne napucana nova mazda6, osim ako ti je trojka bas merak.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

A sta te kosta da odes kod BMW dilera i trazis ponudu za takav nov?
Nema on nesto mnogo opreme pa da trebas da izgubis puno vremena za konfigurisanje. Koliko kosta 328i automatik sa M paketom i xenonima? Mada mozes da ustedis neki dinar tako sto izbacis automatik. Ja ti to ne bih savetovao ali cini mi se da si pricao kako preferiras manuelac ;)

Ja ne znam nikog ko je platio katalosku cenu auta iako je pri prodaji svi naglasavaju...

I da, FL ce sigurno da obori cenu onih sa lagera ali to tebi ne menja nista ako ne planiras uvoz. Sumnjam da su lageri u Srbiji puni 328ica.

EDIT: Kako mi se cini sa slika, racunaj da ces onom sa oglasa brzo po preuzimanju trebati da zamenis gume sto ti je nekih 800-1000e za runflat.
Poslednja izmena od Floyd u 19 Mar 2015, 15:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Pa napisah - nov je oko 46k evra bez popusta.
Osnovna cena auta je 34290 evra. Samo xenoni (Comfort paket), M Sport i ZF8 su 8500 evra + ostatak manjih ili vecih gluposti + boja koja sigurno nije manje od 1000 evra.

A sa dilerom pricam i oko ovog polovnog - prodaje on i nove :)

Recite - koliko mislite da vredi nov, a koliko polovan? I'm all ears :)
Ivan napisao:Zasto ne napucana nova mazda6, osim ako ti je trojka bas merak.
Merak :(

To mi i matori kaze. U stvari, kaze mi - koj' ce mi 'andrak drugi auto kad vec imam novi auto, a jos se nisam ni skucio :kuku: :kezo:

Zagledao sam bio svojevremeno i 6-icu i CX-5 i nije mi to to. U neku ruku kao da bih kupio veci Civic (subjektivan osecaj, naravno).
Motori su takodje kod Mazde osetno slabiji.

Ukratko - Civic je vrlo dobar auto i nije poenta u tome da zelim da promenim auto tek tako, vec me "greje" malo drugaciji auto iz neke malo vise klase, sa osetno jacim motorom.
Ubedjujem caleta da u slucaju pazara Civic ostavim njemu umesto Astre G koja je vec omatorila, ali je tvrdoglav u tri lepe :kuku:

A inicijalno je zagledanje novog auta pocelo kada sam skontao da Civic nije auto za letovanje na Tasosu i da mi treba nesto SUV-oliko, koliko god mi to do tada bilo odbojno. Tada sam poceo da zagledam CX-5 - the rest is history :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ja ne znam koliko tamo kosta takav nov a sumnjam da iko na forumu zna.
Na bmw.rs i ne postoji konfigurator a glupo je drzati se nemackog jer cene nisu iste.

Sto se tice vrednosti polovnog, ako gledamo mobile.de, on vredi toliko ali treba imati u vidu da su za razliku od Srbije u DE benzinci podjednako na ceni kao i dizeli... bar dok su mladji.

Zar nema u NS neki BMW salon?
Odgovori