Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Ivan »

Aco u nedostatku argumenata silazis nisko na licno prepucavanje, mogao bih i ja tebi da kazem da vozis kao retardiran jer nisi znao da prebacis brzinu na m3 vec si cekao na automatiku koje nema, jel sada treba da priznas da ne znas da vozis ili da kao normalan covem zakljucim da je to stvar navike u voznji manuel/automatik ;)

Rasprava takvog tipa je degutantna i nije konstruktivna, cak iako imamo dijametralno suprotne stavove po nekim pitanjima ne znaci da ne trebamo da zadrzimo dozu civilnosti. :)

Послато са GT-N7100
Poslednja izmena od Ivan u 22 Mar 2015, 19:14, izmenjeno 1 put ukupno.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Stvar postaje zajebana kada se lomis izmedju dva jednako dobra proizvoda :D
Audi A3 vs BMW1, i onda odes i kupis Merc A :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

DW, pogledaj šta sam editovao u poslednjem postu, dobri su citati :)

Između tih automobila razlika u snazi brenda je zanemarljiva, sva tri su veoma poželjna.

Ivane, da ti se ne sviđa BMW ne bi tražio da ga voziš. Prosto i jednostavno. Čisto da ne idemo dalje u diskusiju. Koliko ljudi je želelo da vozi BMW a koliko tvoju škodu? Ja recimo nisam imao želju da vozim Škodu, kao ni većina tamo.
Poslednja izmena od AcaKayak u 22 Mar 2015, 19:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ko god je seo u Acin auto ugasio je, ima da mu nabija na nos na svakoj sledećoj raspravi :D
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Pa ako se iznose neke gluposti onda da. Ovo je prilično dobar pokazatelj za diskusiju. On je hteo da vozi moj auto i sad kad ja napišem da je poželjan brend i da se lepo osećaš u njemu on me proziva za neke gluposti i pominje ugao nagiba.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Aco, najgore je sto ti situaciju posmatras sa aspekta marketinga a ja iz ugla potrosaca :)
Al to je zbog ovoga:
Slika

Morate me razumeti :kezo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

DW, naravno, ja ne bih uradio neke stvari koje ovde pišem, recimo ja prvi nemam mnogo najk majica. Cela priča je počela iz ugla zarade BMW fabrike :)

Patike sam kupio poslednja dva para adidas i reebok jer su na testovima za trcanje bile bolje od najka iako je najk poznatija firma.

Ugao potrošača je skroz drugačiji, zapravo on treba da se otrgne zaslepljivanju proizvođača o kom ja pišem :)

Diskusija je počela time pto neki ne mogu da ukapiraju ovaj podatak:

"U novoj ekonomiji, dobra pozicija vrednija je od svih ostalih činioca u poslovanju. Smatra se da je vrednost Coca Cola brand-a osamdesetak milijardi dolara ($80,000,000,000.00), i to samo imena, ne uključujući sve ostalo što sačinjava ovu multi nacionalnu kompaniju. "

Dakle, nije pitanje da li ti za 150 dinara dobiješ 6 ili 7 krembananica, poenta je kada pomisliš na krembananicu koju u glavi zamisliš?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

To sto mi se nesto svidja nije merilo kvaliteta, vrednosti itd.
Takodje ni moja zelja da se informisem o necemu i steknem licni utisak se nikako ne moze uzeti za gresku :)

Spinujes pricu, vrlo neuspesno moram primetiti :)

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ne spinujem ništa nego ti ne kapiraš šta je brend. Pročitaj citate koje sam napisao pa će ti biti jasno. Samim tim što si cenu proizvoda pomenuo dokazao si da ne kapiraš. Kad to ukapiraš onda pročitaj sve moje postove pa sve tvoje i pogledaj koliko si mašio poentu.

Koka kola brend je što kad neko kaže sok ti pomisliš prvo na kolu. Kada ti neko kaže zamisli luksuzan auto 100x više ljudi će zamisliti Audi nego Škodu. Kao pto je po meni lambo bolji od Ferarija ali ipak 80% ljudi kad im kažeš zamisli brz auto zamisli crvenog ferarija.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Kapiram ja vrlo dobro sta je brend, procitao si skoro neku knjigu o marketingu, slusao neko predavanje i sada si zeljan da tudje misljenje i znanje predstavis kao svoje. Proces i ti tu fazu za koju godinu i tada ces vec moci da kreiras sopstveno misljenje :)

Послато са GT-N7100
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

AcaKayak napisao:Maniaxx, ok, to je tvoje mišljenje koje je u manjini. Da ti neko nudi besplatno da biraš između Mercedesa i Mazde teško da bi uzeo mazdu i nemoj džabe prodavati tu priču.

Čak i da jeste tako, opet je većini bitno nešto drugo a prodavcu je bitna većina.

Što se tiče sreće, naravno da je individualna stvar, to ni ne osporavam, ja govorim generalna mišljenja. Samim tim što neko ima potrebu da se opravda verovatno znači da je pogođen time.
Uzeo bi mazdu ako bi je morao voziti, ako bi ga mogao prodati onda mečku i direkt u prodaju...sad što ti ne veruješ je tvoja stvar :pivo:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

@Ivan, Bože me sačuvaj al si ti prolupao. Pričamo o nečemu što je činjenica stara 150 godina a ti pričaš kako ne treba da iznosim mišljenje o tome koje je jasno kao da su dva i dva četiri? Treba i matematiku da reformišemo?

Ne treba da iznosim neku činjenicu o brendu već treba da se strpim koju godinu pa napravim reformu značenja brenda u svojoj glavi?

Doduše, ovo objašnjava tvoje gluposti sa prethodnih strana. Tebi u glavi je brend mesto gde izvire voda i jednorozi dolaze svako jutro tu da piju dok harpe sviraju muziku raja.

Kakvo tuđe mišljenje, kakvo tuđe znanje? O čemu pričaš ti?
Poslednja izmena od AcaKayak u 22 Mar 2015, 19:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Vidi se iz tvog pisanja da ti treba jos koja godina da sazris, samo polako :)

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ok, da ne gubim džabe vreme pošto ti misliš da činjenice treba da se redefinišu, ja ću da učim još malo pa se možda kvalifikujem dovoljno da pišem sa tobom. Po mogućstvu ti do tada redefiniši malo Pitagorinu teoremu, realno sad si veliki dečak pa nema veze što je ona 100% tačna, ti to znaš bolje. A i realno, nisi valjda Pitagorin plagijator da se složiš sa tim?
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Zanimljivi oglasi

Post od dag81 »

Merilo kvaliteta se stice godinama. A kada se drzi do brenda i brend ima ime ne mogu ga osporiti ni manje greske, da ne kazem vece.
Uzmimo za primer Mercedes i rdju. To je postala proslost, Merc se izglupirao a kupci mu ostali verni. I dan danas da se napravi anketa 90% ljudi bi dalo odgovor da je Mercedes najpouzdaniji auto koji najvise moze da predje. Ali isto tako 90% njih ni ne zna da je Merc imao sramotnih problema sa korozijom u veku galvanizacije karoserije.
Sa druge strane uzmemo Opel i Ford i rdju i pouzdanost. Iako su dobra auta, i dalje ce prosecan vozac reci Opel rdja ali je jeftin za odrzavanje i ima dobre benzince(iako ih realno po meni vise nema),Ford se kvari i rdja i skup je za odrzavanje.

Skodu u bilo kojoj verziji je glupo porediti, jer prvo nema brend(iako je istina jako star ali nije bio na ceni) drugo nema dizajn. Ima cenu i mehaniku i motore od VWa a da to nema danas 90% ljudi ne bi ni znalo za to ime i 90% vlasnika je ne bi danas vozilo.
Odgovori